MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο ΦΑΡΑΤΖ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!! «ΕΙΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ…»

Ο Νάιτζελ Φάρατζ προειδοποιεί την ΕΕ για τους κινδύνους που εγκυμονεί η προσπάθεια της να καθυστερήσει ή να σταματήσει το Brexit σε μια εκπληκτική ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Μιλώντας την Τετάρτη, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο Φάρατζ εξαπέλυσε καυστική επίθεση στους «αρχιερείς του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού», όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε. 

Στον πύρινο λόγο του, ο Φάρατζ επέπληξε τον Mάρτιν Σουλτς, και αποκάλεσε τους Εντ Μίλιμπαντ και Νικ Κλεγκ (μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου) «δοσίλογους» για την άρνησή τους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Φάρατζ επιτέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την αποτυχία να συζητήσουν με σωστό τρόπο το Brexit, λέγοντας: 

«Βασικά, ελπίζετε ότι θα αλλάξουμε τη γνώμη μας. Υπήρχε μια μακρά παράδοση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο προσπαθεί να «αγνοήσει ή να ανατρέψει» δημοκρατικά δημοψηφίσματα. Ειλικρινά το όλο θέμα είναι ντροπή! Είναι ακόμα χειρότερο ότι υποστηρίζεται από άτομα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, που προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν Βρετανία σε αυτή την απαίσια ενιαία αγορά. Λυπάμαι, αλλά απλά δεν πρόκειται να συμβεί. Υπάρχουν 17.400.000 άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο σαφείς. Ψηφίσαμε για να πούμε ότι θέλουμε πίσω τη χώρα μας και στο τέλος αυτό θα γίνει», τόνισε αρχικά μαινόμενος ο Φάρατζ. 

Και συμπλήρωσε: «Κάθε μέρα που περνάει είναι μια χαμένη ευκαιρία. Αν νομίζετε ότι με την καθυστέρηση του Brexit, αν νομίζετε ότι με την παύση Brexit θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε τις δικές σας επιχειρήσεις, τις δικές σας βιομηχανίες σας, είναι λάθος. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον όλων μας να προχωρήσουμε με αυτό και να συνάψουμε μια λογική, απλή, και χωρίς δασμούς συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου