MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Γιατί κωφεύει η Ευρώπη εμπρός στον προκλητικό αυταρχισμό του Erdogan; - Σε 120 ώρες εκδιώχθηκαν 50 χιλ πολίτες

Ο Erdogan μέσα σε 120 ώρες σε 5 ημέρες έχει εκκαθαρίσει 50.000 πολίτες, συλλάβει, εκδιώξει, θέσει σε διαθεσιμότητα. Το πραξικόπημα στην Τουρκία είναι απόλυτα καταδικαστέο, καθώς η λύση των όπλων μόνο αδιέξοδα φέρνει και όχι λύσεις σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Οι πραξικοπηματίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια των νόμων και των ποινών και βεβαίως η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. 

Ο νόμος επιβάλλεται από την δικαιοσύνη και όχι από το πολιτικό σύστημα. 

Ορθώς η Ευρώπη ανέφερε ότι εάν επανέλθει η θανατική ποινή - που τελικά δεν θα επανέλθει - η Τουρκία θα μείνει οριστικά εκτός ΕΕ.....

Το πραξικόπημα είναι μια βίαιη δράση και προφανώς γεννά βίαιη αντίδραση.

Όμως αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία αποτελεί απαράδεκτη πρόκληση.

Αποδεικνύει ότι ο αυταρχισμός του Erdogan δεν έχει όρια καθώς δεν είναι δυνατό σε 120 ώρες σε 5 ημέρες να έχει στοχοποιήσει 50.000 ανθρώπους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ένα νέο πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία όπου με αφορμή το στρατιωτικό πραξικόπημα ο Erdogan βρήκε ευκαιρία για γενικές εκκαθαρίσεις, με τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο. 

Αυτό το πογκρόμ 50.000 πολιτών αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη και αποδεικνύει ότι το τουρκικό καθεστώς δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. 

Η Τουρκία και ο Erdogan θα πρέπει να δουν γιατί έγιναν στόχος πραξικοπήματος, μήπως γιατί η Τουρκία διοικείται κατά τρόπο προκλητικό αυταρχικό και αντιδημοκρατικό; 

Η Ευρώπη από την άλλη γιατί κωφεύει εμπρός σε αυτή την προκλητική ανθρώπινη λεηλασία; 

Πόση δημοκρατία αντέχει τελικά ένας δημοκράτης; 

Ο Erdogan δεν πιστεύει σε μια δημοκρατία δυτικού τύπου αλλά σε ένα καθεστώς που φέρει τον μανδύα της δημοκρατίας. 

Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν απέναντι τους ένα δικτατορίσκο που χρησιμοποιεί τα πλήθη κατά το δοκούν ενώ ουσιαστικά στην Τουρκική κοινωνία δεν κυριαρχεί η ελπίδα αλλά ο φόβος...

Ο Erdogan μέσα σε 120 ώρες σε 5 ημέρες έχει εκκαθαρίσει 50.000 πολίτες, συλλάβει, εκδιώξει, θέσει σε διαθεσιμότητα.

Μόνο σε δικτατορίες συμβαίνουν αυτά τα απαράδεκτα, αυτά τα προσβλητικά και αντισυνταγματικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου