MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Bαρουφάκης: ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό

 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης με κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα επιτίθεται στους θεσμούς για τα λάθη που έκαναν στην Ελλάδα. Ζητεί από τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν να παραιτηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. 

Συγκεκριμένα αναφέρει πως οφείλεται άμεσα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό, όχι μόνο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν που παρακινούσαν το Ταμείο να προβεί σε «εικονικό δημοσιονομικό πνιγμό» της Ελλάδας. 

Όπως τονίζει, μια συγγνώμη ή ένα mea culpa δεν αρκούν, αλλά πρέπει να συνοδευτούν και από την άμεση παραίτηση τουλάχιστον τριών στελεχών. 

Πρώτον, του Poul Thomsen, ο οποίος παρά την τεράστια αποτυχία του προάχθηκε σε επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. 

Δεύτερον, του επικεφαλής του EuroWorkingGroup,Thomas Wieser, ο οποίος έλαβε μέρος σε κάθε πραξικόπημα που οδήγησε στην «θυσία» της Ελλάδας και του Declan Costelo, τα δακτυλικά αποτυπώματα του οποίου βρίσκονται σε όλα τα όργανα του «εικονικού δημοσιονομικού πνιγμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου