MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Foreign Policy: «Επαίσχυντη η ανοχή της Α. Μέρκελ στους Νεοναζί»!

Το γνωστό και φημισμένο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy «επιτίθεται» στην Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ , την οποία κατηγορεί για μια άνευ προηγουμένη ανοχή της ίδιας, στις επιθέσεις των νεοναζί στους μετανάστες στην Γερμανία, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Η αποτυχία της Γερμανίδας Καγκελάριου να καταδικάσει αμέσως και επιτόπου τις ενέργειες των νεοναζί στην χώρα της , «πιέζει» τους Γερμανούς στο να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Α. Μέρκελ εγκρίνει τους ακροδεξιούς διαδηλωτές, που επιτίθενται στα κέντρα υποδοχής ανυπεράσπιστων μεταναστών. Η πράξη αυτή είναι απαράδεκτη για την πολιτική ελίτ της Γερμανίας, αναφέρει η αμερικανική έκδοση. 

Η στρατηγική της «πολιτικής αναποφασιστικότητας» της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι ντροπή, τονίζει το περιοδικό σε κύριο άρθρο του. Την αντίδραση του αμερικανικού περιοδικού προκάλεσε η απόλυτη «σιωπή» για κάποιο διάστημα της γερμανικής κυβέρνησης μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των νεο-ναζί,οι οποίοι διαμαρτυρόντουσαν για την παράνομη είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών στη γερμανική πόλη Heidenau.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα μας η άνοδο του τέταρτου Ράιχ στην Γερμανία πραγματοποιείται στην Γερμανία εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με γνωστά και έγκυρα περιοδικά οι νεοναζί με την πάροδο των ετών «καταλαμβάνουν» με ειρηνικό τρόπο χωριά και κωμοπόλεις , επιτρέποντας να διαβιούν σε αυτά μόνο όσοι ενστερνίζονται τις ακροδεξιές ιδέες τους. Όσο για τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και τους πολυπληθείς Τούρκους μετανάστες το μέλλον τους διαγράφεται δυσοίωνο .

Το περιστατικό με τους νεοναζί και τους πρόσφυγες έφερε στην μνήμη την «νύκτα των μεγάλων μαχαιριών» επί εποχής Αδόλφου .

Μετά τις διαμαρτυρίες, επακολούθησαν συμπλοκές στις οποίες τραυματίσθηκαν πάνω από 30 αστυνομικοί, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ παρέμεινε σιωπηλή επί του θέματος για « δύο ημέρες», τονίζουν οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. Το περιοδικό Foreign Policy απηχεί τις απόψεις της Ουάσιγκτον στο ζήτημα αυτό.

Επιπλέον, ο αρθρογράφος τονίζει την αδυναμία της καγκελαρίου να καταδικάσει αμέσως την συμπεριφορά των νεοναζί διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν συνθήματα ανοιχτά υπέρ των Ναζί, τα οποία μάλιστα επευφημούσαν και χαιρέτιζαν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι , ως ένδειξη υποστήριξης των νεοναζί από τους διαδηλωτές. Έχουμε δηλαδή μία απήχηση του ναζιστικού παρελθόντος στην χώρα εξαιτίας των προσφύγων.

Η σιωπή της καγκελαρίας κράτησε μέχρι την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015. Σε αυτό το σημείο, το περιοδικό αναφέρει ότι η Μέρκελ καταδίκασε τα γεγονότα αυτά , αλλά μέσω του επίσημου εκπροσώπου της !!.

Τη νύχτα της 21ης -22 ​​Αυγούστου 2015, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να διαλύσουν τα πάντα μέσα στο νεοσύστατο καταφύγιο για τους μετανάστες στην πόλη Heidenau, ενώ 31 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης μίλησε για απειλές που δέχθηκε από οργανώσεις των νεοναζί . Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά την φιλοξενία στο καταφύγιο αυτό περίπου 120 προσφύγων . 

Ο Β.Σόιμπλε τι δήλωσε για το περιστατικό;…τίποτα.

Πηγή : http://sfairika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου