MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Δεν φεύγω, αμφισβητήστε με...

Άμυνα δια της... επίθεσης επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς στην, κεκλεισμένων των θυρών,συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καλώντας όποιον βουλευτή θέλει να βάλει θέμα ηγεσίας «εδώ και τώρα». 

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απευθυνόμενος, δε, στους δελφίνους και τους βουλευτές που ασκούν κριτική για την εκλογική ήττα και τους χειρισμούς του, ο αρχηγός της ΝΔ τους κάλεσε να τον αμφισβητήσουν ευθέως: «Οποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες».
 

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του tvxs.gr, ο κ. Σαμαράς έκανε «ντρίπλα» το θέμα του έκακτου συνεδρίου αντιπροτείνοντας «εθνική συνδιάσκεψη». Οπως είπε, ενώ σκέφτηκε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, θα ανακοινώσει τελικά εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να γίνει ευρύς διάλογος στη βάση για την ιδεολοική ταυτότηα του κόμματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε και ριζικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ανακατανομή ρόλων σε πρόσωπα και δημιουργία νέων κομματικών οργάνων.
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνση για τους χειρισμούς της στην ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα αποτελέσει το χώρο προστασίας των «διωκόμενων από την κυβέρνηση».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου