MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

4 ώρες είχε κλεισμένη σε ένα δωμάτιο ο Αλέξης την ηγεσία της Ευρώπης

Δεν το είχε ξανακάνει ποτέ άλλοτε Έλληνας πρωθυπουργός. Σε μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία που ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα και παίζει καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, εξελίσσεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σε αντίθεση με τους υποτακτικούς και δοσίλογους που μας κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας με αποφασιστικότητα τόλμη και… τσαμπουκά, κατάφερε να καθηλώσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τους επτά ισχυρότερους ηγέτες και παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός μιας μικρής χώρας, υποχρεώνει το ιερατείο της Ευρώπης να ξενυχτήσει στην κυριολεξία και για 4 ώρες να τους σφυροκοπεί με τα επιχειρήματα για τα δίκαια του ελληνικού λαού και τους έθνους. 

Παρά το όργιο πιέσεων και την καταιγίδα μαύρης προπαγάνδας που είχε στόχο την τρομοκρατία της κυβέρνησης για να την υποχρεώσουν να συρθεί σε νέα μνημόνια και συμφωνίες, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να αλλάξει ριζικά το κλίμα και να βγει νικητής στον άνισο αυτό αγώνα. 

Τόλμησε απ’ την αρχή να ξεκαθαρίσει στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη μνημονιακή πολιτική του Αντώνη Σαμαρά. Προειδοποίησε το ιερατείο των Βρυξελλών, ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε την ριζική αλλαγή πορείας και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά την αξιολόγηση για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν αποδέχεται.

Απέκλεισε τα υφεσιακά μέτρα που θα προκαλούσαν επιδείνωση της οικονομίας, νέο κύμα ανέργων και εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων.

Είπε ναι στις μεταρρυθμίσεις με την προϋπόθεση ότι αυτές θα αποφασίζονται απ’ την ελληνική κυβέρνηση και θα περνούν απ’ το ελληνικό κοινοβούλιο. 

Διεκδίκησε με τρόπο αποφασιστικό το 1,9 δισεκατομμύριο ευρώ που μας χρωστάει η ΕΚΤ απ’ τα κέρδη των ομολόγων.

Tόλμησε να επιτεθεί στον Μάριο Ντράγκι για τα κόλπα που κάνει σε βάρος της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. 

Και προειδοποίησε τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και τους επικεφαλής των θεσμών για τις συνέπειες των επικίνδυνων καθεστωτικών πρακτικών που ακολουθεί το λεγόμενο ευρωπαϊκό κατεστημένο, παραβιάζοντας τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην κρίσιμη σύνοδο των ισχυρών, εξευτέλισε τους υπηρέτες της τρόικας οι οποίοι για πέντε χρόνια έδιναν γη και ύδωρ στην Μέρκελ και είχαν γίνει υποτακτικοί των τοκογλύφων.

Η ηγετική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, το θάρρος, ο πατριωτισμός του και η τόλμη του, εκθέτουν τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, τους οποίους οι ξένοι τοκογλύφοι είχαν για σφαλιάρες και είχαν παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε κατώτερους υπαλλήλους της τρόικας. 

Αυτοί που παρουσίαζαν στην ελληνική Βουλή νομοσχέδια που ήταν μεταφρασμένες επιθυμίες των τοκογλύφων, θα πρέπει τώρα να ντρέπονται και να ψάχνουν που θα κρυφτούν.

Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όχι μόνο στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά οδηγεί στην πολιτική χωματερή όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και αρχηγούς κομμάτων. Το γκάλοπ της Metron Analysis είναι χαρακτηριστικό και εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα να καλπάζει στην κυριολεξία με πρωτοφανή ποσοστά και τον Αντώνη Σαμαρά να βαδίζει το δρόμο του Βενιζέλου. 

Βέβαια όλοι αυτοί που τάσσονται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν έγιναν ξαφνικά Αριστεροί. Τον στηρίζουν για τη σθεναρή και πατριωτική του στάση που δίνει ξανά στο λαό την ελπίδα και στη χώρα τη χαμένη αξιοπρέπεια. 

Πηγή : http://www.kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου