MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σημειώσεις για την όραση.

- By John.k

Ας κάνουμε λοιπόν μια ανασκόπηση, στο τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής. 

Από το 1984 ο Angelo R. Mozilo (1938) και πρόεδρος της εταιρίας CountryWide Financial δανειακών επενδύσεων και με την εταιρία του εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά (NYSE) πλημυρίζει την αγορά με τοξικά και επισφαλή δάνεια. 

Η κτηματομεσιτική αγορά «σκάει» εφόσον έχει γεμίσει με επισφάλειες συμπαρασέρνοντας την Lehman Brothers Holdings Inc. το 2008, που διέθετε μεγάλο πακέτο από τοξικά ομόλογα. 

Αποτέλεσμα μια τρύπα της τάξεως των 650 δις Δολαρίων από την Lehman Brothers και αμέτρητα τοξικά ομόλογα της CountryWide που είχαν κατακλείσει την διεθνή αγορά. 

Μια πυρηνική βόμβα έσκασε στην οικονομία, όχι μόνο της Αμερικής μα και της παγκόσμιας αγοράς, γιατί οι τράπεζες είναι διασυνδεδεμένες. 

Η βόμβα της Lehman Brothers και ένα ωστικό κύμα από τοξικά ομόλογα που έφτασαν σε όλες τις μεριές του πλανήτη. 

Η παγκόσμια οικονομία άγγιξε τα όρια της καταστροφής. 

Το πολιτικό προσωπικό κάθε χώρας σάστισε. 

Έπρεπε να βρούνε μια λύση και γρήγορα, γιατί τα τοξικά ομόλογα είναι κάτι σαν ιός που κατατρώει τις τράπεζες, και τα ανοίγματα που είχαν κάνει όλες οι χώρες στον υπερκαταναλωτισμό, με τους άπληστους τραπεζίτες με τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, κάνανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. 

Το παν είναι να διατηρηθούν οι δομές …. Οι ιεραρχίες …. 

Αυτό που σκέφτηκαν και εφάρμοσαν οι τραπεζίτες σε συνεργασία με τους πολιτικούς, ήταν μια προσωρινή λύση για να σταματήσει η κατρακύλα. Δημιούργησαν τεχνητά μια δεύτερη κρίση, και έβαλαν τα κράτη να πάρουν μεγάλα δάνεια, μεταξύ τους. Δημιούργησαν έτσι ένα είδος συγκοινωνούντων δοχείων , με μια μικρή διαφορά. Εγγυητής σε κάθε κράτος για αυτά τα δάνεια , μπήκε ο λαός. Το πλάνο ήταν απλό. Εφαρμόζοντας άγρια μέτρα λιτότητας στους λαούς, θα τους αναγκάσουν έτσι να χάσουν τις περιουσίες τους, και οι τραπεζίτες θα αποσβέσουν τους κραδασμούς, σιγά – σιγά.

Αυτό πού έκαναν δηλαδή , ήταν η «συγκάλυψη» των τραπεζιτών, στα λάθη τους και στην απληστία τους, εις βάρος των πολιτών κάθε χώρας.
 
Όμως …. η άγρια λιτότητα έφερε αποπληθωρισμό πράγμα που οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο την οικονομία , γιατί δεν γίνονται ούτε και επενδύσεις λόγο αυτού και δεν υπάρχει έτσι φως στην άκρη του τούνελ για τουλάχιστον τα επόμενα 200 χρόνια, ίσως και ποτέ. 

Το σύστημα εξακολουθεί να καταρρέει, και είναι θέμα χρόνου το κραχ διεθνώς. 

Πάμε τώρα στα δι’ υμάς . 

Η Ελλάδα εδώ και λίγα χρόνια είναι γνωστό ότι δεν άνηκε στους Έλληνες …. 

Συγκεκριμένα από το 1823 και μετά. 

Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που επαναστάτησε εναντίων των τούρκων, κέρδισε στην επανάσταση της , αλλά δεν ελευθερώθηκε ποτέ. 

Την μια ήμασταν υπό την επιρροή των Γερμανών , την άλλη των Άγγλων, την άλλη των Αμερικάνων. Δεν είχαμε ποτέ πραγματικά καθαρή Ελληνική κυβέρνηση. 

Τελευταία ήμασταν προτεκτοράτο των Γερμανών, από τον Σημίτη και μετά… και ίσως και πιο πριν. 

Κάτι άλλαξε όμως τελευταία. 

Λόγο της εφαρμοσμένης λιτότητας, που είπαμε πιο πάνω , και λόγο της κρίσης στο τραπεζικό και πολιτικό σύστημα, δόθηκε η ευκαιρία , και μέσα φυσικά από αγανάκτηση, οι Έλληνες να συγκεντρωθούν και να εκλέξουν δυο κόμματα που όλα δείχνουν ότι αποτελούνται από πατριώτες Έλληνες, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα ξένων χωρών πρωτίστως , π.χ. της Γερμανίας. 

Η χρονική στιγμή είναι καταπληκτική, και η ευκαιρία μοναδική. 

Αυτοί που μας εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια , χάσανε την ευκαιρία να έχουν για ακόμα μια φορά την Ελλάδα υπόδουλη. Έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα μεγάλα κόμματα στην βουλή τα οποία ανήκουν στην Γερμανία, και προκρίθηκαν παρόλα αυτά τα μοναδικά δυο Ελληνικά κόμματα. 

Απίστευτο, ναι. 

Και με την ντόπια ολιγαρχία, σε διαπλοκή με τους ξένους και μέσα από την ατελείωτη προπαγάνδα με τα Media, εναντίων αυτών των δύο κομμάτων, δυο φορές απίθανο. 

Τώρα βέβαια οι ξένοι ευρωπαίοι «φίλοι» μας, νομίζουν πως εκβιάζουν την Ελληνική κυβέρνηση και πως την κρατάνε με τα δάνεια, αλλά και πάλι η χρονική στιγμή είναι απίστευτα ευνοϊκή, για τους Έλληνες. 

Tο επικίνδυνο σημείο που υπάρχει είναι ότι, στην προκείμενη κατάρρευση της οικονομίας της Δύσης , η Αμερική και το ΝΑΤΟ , εφόσον είναι χαμένη για χαμένη η μάχη , θα επιδιώξουν άμεσο χτύπημα στην Ρωσία, και ότι προκύψει.  

Πάμε τώρα στα πιθανά σενάρια του κοντινού μέλλοντος. 

Α) Σε περίπτωση που αφήσουν την Ελλάδα να μείνει στην Ευρωπαϊκή «οικογένεια» , η κυβέρνηση της Ελλάδος, θα αλλάξει όλο το πολιτικό και διεφθαρμένο κατεστημένο στην Ευρώπη. Γιατί σαν νέοι άνθρωποι και χωρίς σκελετούς στην ντουλάπα, δεν μπορούν να εκβιαστούν από κανένα. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει παγκόσμια συνδιάσκεψη για το παγκόσμιο χρέος που αγγίζει τα 55,4 τρις δολάρια, με σκοπό το κούρεμα του. Αν δεν καταφέρουν το κούρεμα, θα γίνει παγκόσμιο κραχ, και τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. 

Β) Σε περίπτωση που «πετάξουν» έξω την Ελλάδα, είναι σαν να αυτοκτονούν. Θα γίνει άμεσο κραχ στην παγκόσμια οικονομία. Και πάμε για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 

( Υπάρχει το ενδεχόμενο να θελήσουν να «πετάξουν» έξω την Ελλάδα, να γίνει ο οικονομικός αρμαγγεδώνας και η καταστροφή και να προσπαθήσουν να ρίξουν το φταίξιμο της καταστροφής στην Ελλάδα. Όμως και πάλι πάμε σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.)

Γ) Υπάρχει περίπτωση να φύγει με ήπιο τρόπο, η Ελλάδα και να πάει με τους BRICS, όμως και πάλι αργά ή γρήγορα αν δεν γίνει παγκόσμιο συνέδριο για το χρέος , πάμε για παγκόσμιο κραχ, κλπ. 

Όπως και να έχει το πράγμα όμως , από εδώ και μετά είμαστε ελεύθεροι σαν Έλληνες, να κάνουμε φυσιολογικές συνεργασίες και να σκεφτούμε εμείς για τους εαυτούς μας. 

Ο χρόνος λοιπόν θα δείξει ...

- By John.k


Πηγές

The men who crashed the world
The debt time bomb that is Britain.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου