MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Προκλητικό δημοσίευμα της Bild: «Κόκκινη κάρτα στην Ελλάδα αν επικρατήσουν οι ακροαριστεροί απατεώνες»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Ένα ακόμη δημοσίευμα στη λογική του… φόβου για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έρχεται να προστεθεί στο χάος που προκλήθηκε το τελευταίο 48ωρο. 

«Εάν κερδίσουν οι ακραίοι αριστεροί τις εκλογές στην Ελλάδα και καταγγείλουν τις συμφωνίες με την ευρωζώνη, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα δείξει την κόκκινη κάρτα. Και θα τους εκδιώξει από το ευρώ. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό! Πρόκειται και για μια προειδοποίηση προς όλους τους Έλληνες να μην παρασυρθούν στις εκλογές από ακροαριστερούς απατεώνες, αλλά να συνεχίσουν να στηρίζουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που έχει χαραχθεί, όσο επίπονος και δύσβατος κι αν είναι ο δρόμος. 

Μόνον τότε η Αθήνα μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω αλληλεγγύη. Γιατί το ευρώ μπορεί να ζήσει θαυμάσια και χωρίς τους Έλληνες». Αυτό υπογραμμίζει η γερμανική Bild γράφοντας με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο και συνεχίζει:

«Τι συμβαίνει με έναν παίκτη που παραβιάζει τους κανόνες και κάνει σκληρά φάουλ; Φυσικά τιμωρείται και αποβάλλεται από το γήπεδο! Τι συμβαίνει με μια χώρα που δεν τηρεί τους κανόνες ή εφαρμόζει με καθυστέρηση τα συμφωνηθέντα; Λαμβάνει, όπως δείχνει μέχρι στιγμής το παράδειγμα της Ελλάδας, ευρεία στήριξη και δις! Αυτό όμως ενδέχεται να τελειώσει σύντομα.

Λίγο νωρίτερα, σε άλλο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα γράφει: «Η ευρωκρίση επέστρεψε: Η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από το ευρώ στο πρώτο εξάμηνο – και στην επιστροφή στη δραχμή! (...) Τι συμβαίνει σε μια χώρα που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις συμφωνίες;» είναι η ρητορική ερώτηση της Βild.

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU), και οι σημαντικότεροι υπουργοί της – Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU), Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ SPD) και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ SPD) έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους σε αυτή τη γραμμή... Αυτό θα οδηγούσε την Ελλάδα κατευθείαν στη χρεοκοπία» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας ότι υπάρχει συμφωνία στον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τη Bild, το πιθανό κόστος για τη Γερμανία είναι τα 49,5 δισεκ. ευρώ που έχει συνεισφέρει από τα συνολικά 183,5 δισεκ. ευρώ του προγράμματος βοήθειας που έχει λάβει έως στιγμής η Αθήνα.

Πηγή :  http://www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου