MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Είναι η ώρα του «ΟΧΙ», Αντώνη! Το αντέχεις;

Ακόμη δεν έχεις αντιληφθεί ότι πάνε να μας εξευτελίσουν, ότι θέλουν την Ελλάδα το μαύρο πρόβατο για να το περιφέρουν

Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Αν όχι, κάνε δίπλα και όλοι μαζί να πούμε το «ως εδώ»

Το μάθημα δεν χρειάζεται μεταφραστή. Μέρκελ, Λαγκάρντ, δύο Παρίσια, όλα εξελίχθηκαν σε Βατερλώ για την κυβέρνηση...

Ένα είναι το μήνυμα που βγαίνει ως απάντηση για σένα, Αντώνη Σαμαρά, που προεξόφλησες από τον Αύγουστο ότι τελειώνουν τα Μνημόνια και το ΔΝΤ από τον νέο χρόνο, χωρίς να έχεις μετρήσει τις διαθέσεις των... αφεντικών: «Τι είναι αυτά που λες; Εδώ θα μείνεις, ρούπι δεν θα κουνηθείς. Εμείς αποφασίζουμε ακόμη και για το πότε θα βήξεις...».

Σαφέστατο το τελεσίγραφο: «Τίποτε δεν θα κάνετε αν δεν έχετε το ok μας». Και ωμοί όπως είναι, για να σου δείξουν ότι δεν χαμπαριάζουν από νταηλίκια, μέχρι τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις σού ζητούν να πάρεις πίσω, γιατί δεν τους ρώτησες, για να σε διασύρουν, Αντώνη. Τα Μνημόνια θα είναι εδώ, όπως και το ΔΝΤ, γιατί το θέλει η Αμερική για να έχει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε κάθε χώρα της, τον δικό της άνθρωπο, να ξέρει από μέσα τι γίνεται κάθε στιγμή. Ειλικρινά, πώς δεν το είχες αντιληφθεί αυτό, όταν μάλιστα έχεις εμπειρία για το πώς δρα η Ουάσινγκτον, έχοντας χρηματίσει και υπουργός Εξωτερικών;

Δεν φταίνε αυτοί, όμως. Όπως τους συνήθισες συμπεριφέρονται. Νόμιζες ότι ξαφνικά σε αγάπησαν. Αλλά αυτοί ζητούσαν κάποιον να τους κάνει τη δουλειά, από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Παπαδήμος. Τους έκανες το θέλημα. Χωρίς να κρατάς μια πισινή για τα δύσκολα. Γιατί να μην τα θέλουν όλα; Αφού πουθενά δεν λοξοδρόμησες, δεν τους έκανες κάπου να ανησυχήσουν για να σκεφθούν μήπως πρέπει να ξεφορτώσουν λίγο τον... γάιδαρο. Φταις διπλά γιατί δεν επιδίωξες να έχεις μια κουβέντα και με την άλλη πλευρά, κάτι που δεν θα μπορούσαν να το αγνοήσουν. Αντίθετα, το λιγότερο, θα προβληματίζονταν.

Τώρα σου ζητάνε και τα ρέστα. Ό,τι έχει απομείνει στον ελληνικό λαό για να κουτσοζεί... Πράγματα που ξέρεις ότι αν τα δεχθείς, κανείς δεν θα μπορεί να πει ποια θα είναι η επόμενη μέρα της χώρας. Αλλά και η δική σου, Αντώνη...

Ωμά θα το πούμε. Θέλουν να μας ξεβρακώσουν. Να γίνουμε ο τρελός του χωριού, που θα τον περιφέρουν για να δείχνουν σε κάθε απείθαρχο πώς θα καταντήσει αν δεν συμμορφωθεί προς τις εντολές...

Βέβαια, δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, πέρα από το ότι τα σχέδια πολλές φορές πέφτουν έξω. Πέρα από το ενδεχόμενο ο... τρελός να... τρελαθεί, και τότε ποιος τον μαζεύει... Μπορεί ακόμη και να βγει από το... τρελοκομείο.

Εδώ που μας έφεραν, άλλο πίσω δεν υπάρχει, εκτός από τον γκρεμό. Έξι χρόνια αντέξαμε με δάκρυα, με πόνο πολύ, με απόγνωση, που οδήγησε συμπολίτες μας μέχρι και στην αυτοκτονία. Όλα έχουν αρχίσει να στερεύουν. Είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης, μπροστά στην οποία δεν έχει βρεθεί λίγες φορές ο Ελληνισμός.

Η απόφαση ανήκει κατά κύριο λόγο σ' εσένα, Αντώνη. Το «ΟΧΙ» στην «τρόικα» -και δεν εννοούμε τους υπαλληλίσκους, το μεροκάματό τους βγάζουν οι άνθρωποι, εντολές εκτελούν, άλλο αν εμείς τους έχουμε επιτρέψει να κάνον τα αφεντικά και να συνομιλούν με την κυβέρνηση- είναι η μόνη απάντηση, Αντώνη Σαμαρά. Ως εδώ μπορούμε, αυτά που ζητάτε δεν περνάνε. Από κανέναν. Ούτε από τη Βουλή. Αν δεν μπορείς, κάνε δίπλα και όλοι μαζί να πείτε το «ΟΧΙ». Και μετά ξεκαθαρίζετε τους μεταξύ σας λογαριασμούς.

Αυτήν τη στιγμή προέχει να πάρουν το μήνυμα Μέρκελ, Σόιμπλε, Ντράγκι και ΣΙΑ... Μήνυμα που σίγουρα θα βρει ευήκοα ώτα σε κάποιες από τις 28 χώρες.
Αρκετά γίναμε το πειραματόζωο...
Το πείραμα απέτυχε.

Δεν μπορεί να είναι αυτή η Ευρώπη που μας υποσχέθηκαν.

Πηγή : ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου