MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Στη φυλακή ο πρωθυπουργός του μνημονίου

Με συνοπτικες διαδικασίες η Δικαιοσύνη της Πορτογαλίας εντόπισε τα περιουσιακά στοιχεία και τους μαύρους λογαριασμούς του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζοζέ Σώκρατες - που χαντάκωσε τη χώρα του φέρνοντας την τρόικα και το ΔΝΤ και υπογράφοντας μνημόνια - και τον έστειλε πίσω απ’ τα κάγκελα της φυλακής.

Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, οι υπαίτιοι της καταστροφής που μας οδήγησαν στην ολοκληρωτική παράδοση στους ξένους κατακτητές, αφού προηγουμένως λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα με τις μίζες και τις χαριστικές συμβάσεις με τη Siemens και τα εξοπλιστικά, τα δημόσια έργα και τις προμήθειες, απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας, εξακολουθούν να προκαλούν την κοινωνία και το χειρότερο εξακολουθούν να κυβερνούν και να κάνουν κουμάντο στην πολιτική ζωή, σαν να μην συμβαίνει τίποτα τα τελευταία 40 χρόνια…

Η ελληνική δικαιοσύνη δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αγγίξει κανέναν πρώην πρωθυπουργό και κανέναν κορυφαίο παράγοντα της δημόσιας ζωής, γιατί το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα δεν την αφήνει να κάνει όπως θα έπρεπε τη δουλειά της.

Η ελληνική Δικαιοσύνη και οι φορολογικές αρχές που ασχολούνται καθημερινά με διάφορες υποθέσεις ρουτίνας, δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν καμιά έρευνα για την γκρίζα περίοδο Παπανδρέου, όταν οργίαζαν οι ξένοι και ντόπιοι κερδοσκόποι και τα γεράκια της αγοράς θησαύριζαν, αφού αυτοί που γνώριζαν τις κινήσεις του μοιραίου για την Ελλάδα πρωθυπουργού, έπαιρναν θέση στα παράγωγα είχαν προαγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου, ενώ κερδοσκοπούσαν και απ’ τις διακυμάνσεις που προκαλούσε η κρίση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τη μαύρη περίοδο του Γ. Παπανδρέου, οποιαδήποτε απόφαση του τότε πρωθυπουργού επηρέαζε τη διεθνή οικονομία και άρα τους τζογαδόρους στο Ελληνικό και τα διεθνή Χρηματιστήρια και στις αγορές.

Οι δείκτες των κεφαλαιαγορών έπαιζαν στους ρυθμούς του …τρελού, ο οποίος πάντα φρόντιζε πριν από κάθε απόφαση να συνδιαλέγεται με τα γεράκια της αγοράς, όπως τον Τζορτζ Σόρος και να δειπνεί μάλιστα στο σπίτι του εκπροσώπου του στην Ελλάδα, του περιβόητου Στέλιου Ζαβού. Κανένας Έλληνας δικαστής και κανένας εισαγγελέας δεν έχει καλέσει μέχρι στιγμής τον Γιωργάκη και να τον ρωτήσει, γιατί για μήνες ολόκληρους δεν έπαιρνε κανένα μέτρο για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Αντιθέτως μοίραζε επιδόματα στους μετανάστες και διαβεβαίωνε τον κόσμο ότι λεφτά υπάρχουν.

Βέβαια οι δικαστές δεν μπορούν να κινηθούν, γιατί ο Γιωργάκης έχει εξασφαλίσει ασυλία. Μπορούσαν όμως να φτάσουν στο Γ. Παπανδρέου ερευνώντας τις κινήσεις διαφόρων φίλων του, που είχαν εσωτερική ενημέρωση για τις κινήσεις του που οδηγούσαν στοχευμένα την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ και στην νέα κατοχή από τους ξένους τοκογλύφους.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν τόλμησε ποτέ να ανοίξει το φάκελο των μεγάλων έργων, μέσω των οποίων λεηλατήθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος τα οποία κατέληξαν στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, ενώ στην περίπτωση της Siemens φυγαδεύτηκαν οι Γερμανοί που είχαν λαδώσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα για να μην μιλήσουν και οι πολιτικοί που οργάνωσαν τη μεγαλύτερη ληστεία από καταβολής ελληνικού κράτους, συνεχίζουν ανενόχλητοι να προκαλούν την κοινωνία.

Κάποιοι δικαστές άφησαν ατιμώρητα τα λαμόγια που άρπαξαν τις περιουσίες του ελληνικού λαού με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Διακόσιες εταιρείες που θησαύρισαν με τις διαρκείς αυξήσεις κεφαλαίου και την αγοραπωλησία μετοχών ανύπαρκτης αξίας, όταν έκλεισε το πάρτι κατέβασαν ρολά και δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος, έγιναν βίλες για τους ιδιοκτήτες τους και λογαριασμοί στις τράπεζες της Ζυρίχης.

Είναι σίγουρο ότι το πολιτικό σύστημα θέλει τη Δικαιοσύνη αιχμάλωτη για να μπορεί να συνεχίσει τη λεηλασία σε βάρος του λαού και του δημόσιου χρήματος. Όταν όμως οι δικαστές θέλουν, μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές και να κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους. Γιατί στην περίπτωση που βρεθούν πέντε έξι «τρελοί» δικαστές, τότε θα πρέπει να χτίσουμε δεκάδες φυλακές για να χωρέσουν τα λαμόγια της πολιτικής και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που διαπλέκονται με το σύστημα.

Μόνο έτσι μπορεί να ξεβρομίσει η χώρα. Να ακολουθήσουν δηλαδή οι δικαστές το δρόμο των Πορτογάλων συναδέλφων τους και να στείλουν επιτέλους στον Κορυδαλλό κανένα μεγαλόσχημο πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου