MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πούτιν: Οι Η.Π.Α. θέλουν έναν μονοπολικό κόσμο στα μέτρα τους

Να λογαριάζουν όμως την Ρωσία…

Πλέον λίγοι αμφιβάλλουν ότι η Ρωσία αποτελεί το μοναδικό αντίβαρο-εμπόδιο, στον δρόμο των παγκοσμιοποιητών της Δύσης με έδρα την Ουάσινγκτον, με σκοπό την εγκαθίδρυση ενός κέντρου εξουσίας και διαχείρισης των λαών και του πλούτου (θυμηθείτε εδώ).

Από ΜΜΕ μοιράζεται απελπισία στον πλανήτη (οικονομία, περιβάλλον, ασθένειες), έτσι ώστε να επιβληθεί ως λύση «τάξης και ασφάλειας» μια παγκόσμια κυβέρνηση πολυεθνικών.

Ο Πούτιν, που νιώθει την πίεση που προσπαθούν να ασκήσουν οι Δυτικοί με στόχο την αποδυνάμωση και υποταγή της Ρωσίας στα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης, είναι αποφασισμένος, έχοντας πίσω του τις πολιτικές δυνάμεις της Δουμά αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία του ρωσικού λαού, να παίξει το παιχνίδι μέχρι τέλους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έτσι για μία ακόμη φορά βγήκε μπροστά και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά Η.Π.Α. και συμμάχων τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια, προχωρώντας «μονομερώς» σε «υπαγορεύσεις» προς τον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα όμως τόνισε ότι η Ρωσία είναι παρούσα!

Ο Πούτιν απέρριψε τις δυτικές θεωρήσεις με βάση τις οποίες η κυβέρνησή του προσπαθεί να ανασυστήσει τη Σοβιετική Ένωση, αποσπώντας εδάφη γειτονικών χωρών ή υποτάσσοντάς τις.

«Δεν το αρχίσαμε εμείς αυτό», δήλωσε ο Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μιας άτυπης ομάδας ειδικών, του Κλαμπ Βαλντάι, στην οποία συμμετέχουν πολλοί Δυτικοί εμπειρογνώμονες, που τον αντιμετωπίζουν εξαιρετικά επικριτικά. Αντιθέτως, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η Ουάσινγκτον αυτή που προσπαθεί να «ξαναφτιάξει τον κόσμο ολόκληρο» ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στα δικά της συμφέροντα.

Απαρίθμησε δε τις συρράξεις για τις οποίες επέρριψε την ευθύνη στις ενέργειες των ΗΠΑ: Λιβύη, Συρία, Ιράκ. Ο Πούτιν συνέχισε θέτοντας το ρητορικό ερώτημα αν η πολιτική της Ουάσινγκτον ενίσχυσε την ειρήνη και τη δημοκρατία. «Όχι» — απάντησε. «Οι μονομερείς υπαγορεύσεις και η επιβολή των σχεδίων (της Ουάσινγκτον σε άλλους) έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα» από το επιδιωκόμενο.

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου υπενθύμισε μιαν άλλη: την είχε κάνει το 2007 στο Μόναχο, επικρίνοντας την «μονοπολική» άποψη των παγκοσμιοποιητών για τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Ο Πούτιν απέρριψε τις επικρίσεις για την πολιτική που εφαρμόζει στην κρίση στην Ουκρανία. Επανέλαβε την κατηγορία ότι δυτικές κυβερνήσεις βοήθησαν φιλοδυτικές ομάδες και πολιτικές παρατάξεις να προβούν σε ένα πραξικόπημα και να αποπέμψουν τον τέως πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. «Κανείς δεν ήθελε να μας ακούσει, κανείς δεν ήθελε να μας μιλήσει» τότε, υπενθύμισε.

«Αντί για έναν δύσκολο αλλά, το υπογραμμίζω, πολιτισμένο διάλογο, αυτό που έκαναν ήταν να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα. Εξώθησαν τη χώρα στο χάος, σε μια οικονομική και κοινωνική κατάρρευση κι έναν εμφύλιο πόλεμο με τεράστιες απώλειες», ανέφερε.

Ο Πούτιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι η κυβέρνησή του πράγματι βοήθησε τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς να εγκαταλείψει τη χώρα του και να καταφύγει στη Ρωσία αφού ανατράπηκε εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων και των ταραχών στο Κίεβο. «Θα το πω ανοικτά — ζήτησε να απομακρυνθεί, να μεταφερθεί οδικώς στη Ρωσία. Και το κάναμε», ανέφερε ο Πούτιν, διευκρινίζοντας πως αρχικά, ο Γιανουκόβιτς είχε καταφύγει στην Κριμαία, όταν η χερσόνησος ήταν ακόμη τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Αναλύοντας την κρίση στην Ουκρανία, ο Πούτιν αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο έχει ειλικρινή πρόθεση να επιδιώξει μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Χαρακτηρίζοντας στην συνέχεια σφάλμα τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Ρωσία, ο Πούτιν τόνισε πως η χώρα του δεν «θα προσποιηθεί κάτι, δεν θα προσβληθεί, δεν θα ζητήσει από κανέναν τίποτε. Η Ρωσία είναι αυτάρκης».

Τέλος ο Πούτιν έδειξε ότι η Ρωσία δεν φοβάται το ΝΑΤΟ, δηλώνοντας πως δεν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να απειλούν την «Αρκούδα». Ωστόσο συμβούλευσε την «κυβερνώσα ελίτ» να αλλάξει πολιτική, καθώς υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη της Μόσχας προς τις Η.Π.Α.

Το μήνυμα δόθηκε λοιπόν και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού γνωρίζουν πως πλέον, δεν έχουν την ευχέρεια να υπονομεύουν εκ του ασφαλούς πρόσωπα και καταστάσεις, όπως συνέβη στους δύο προηγούμενους μεγάλους πολέμους. Οι διηπειρωτικοί πύραυλοι της Ρωσίας έχουν εξαφανίσει τις αποστάσεις…

Πηγή : pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου