MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Σκηνικό επόμενης ημέρας» προετοιμάζουν οι Γερμανοί

Σπαζοκεφαλιά για Σαμαρά οι Βούλτεψη, Χρύσανθος και Βορίδης

Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Αναζητούν τους «καταλληλότερους» συνομιλητές σε ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροδεξιά - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι σχολίασαν ότι υπάρχουν «όψιμοι Νεοδημοκράτες με ημερομηνία λήξεως» και βλέπουν πτώση της κυβέρνησης - ΜΠΗΧΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Μπέρδεψε την κυβέρνηση με εφημερίδα που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο»!

Πιέσεις να συνετίσει ή να απομακρύνει τρία κυβερνητικά στελέχη δέχεται ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ενώ καθημερινά γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη η επερχόμενη εσωκομματική ρήξη στη ΝΔ. Από τη μια πλευρά, οι Σαμαρικοί δεν αντιλαμβάνονται με ρεαλισμό την κατάσταση, ενώ από την άλλη πλευρά, οι μετριοπαθείς και οι Καραμανλικοί εκφράζουν φόβους πως η κατάσταση θα σέρνεται μέχρι που θα πέσει η κυβέρνηση μέσα σ' ένα βράδυ…

Τα θέματα που απασχόλησαν τον πρωθυπουργό δεν ήταν ούτε τα παιχνίδια των κερδοσκόπων στο Χρηματιστήριο με αφορμή τα ελληνικά ομόλογα ούτε η αφέλεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει πόσο ρηχά επιχειρήματα διαθέτει στον πόλεμο λαϊκισμού με την κυβέρνηση. Όλο και περισσότεροι συνομιλητές του κ. Αντώνη Σαμαρά επισημαίνουν ότι πρέπει να διαχειριστεί τρία πρόσωπα της επιρροής του, όσο πιο σύντομα και αποτελεσματικά γίνεται.

Ο πρώτος είναι ο κ. Μάκης Βορίδης. Ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει ότι από τότε που τον όρισε βασικό εισηγητή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο εκλεκτός του υπουργός Υγείας και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έχει ένα κακό παρελθόν να τον κυνηγά. Δεν φθάνει μόνο ότι παγιδεύτηκε στη φάκα του λαϊκισμού που του έστησαν έξυπνα από την αξιωματική αντιπολίτευση για να τον εκθέσει ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, ήρθαν και οι αποκαλύψεις για τα μυστικά ραντεβού που είχε παλαιότερα σε ταβέρνες της Κηφισιάς (σ.σ. όπως ο «Τηλέμαχος») με επιχειρηματίες και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ. Άδωνης Γεωργιάδης και Νίκος Δένδιας.

Βούλτεψη και Χρύσανθος

Ακολουθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη. Με τη δήλωση που έκανε (σ.σ.: όχι τυχαία σε συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό) προκάλεσε πανικό ακόμα και στους μικροκαταθέτες, αφού είπε: «Δεν θέλει και πολύ να κλείσει το ΑΤΜ εάν πάει ο κ. Τσίπρας και κάνει τις παλικαριές του στην Ευρώπη». Όχι μόνο το χρηματιστήριο έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων, αλλά και το κλίμα στην ΚΟ της ΝΔ βάρυνε επικίνδυνα εις βάρος του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του.

Στο εντευκτήριο της Βουλής υπήρξαν βουλευτές που ειρωνεύονταν την κ. Βούλτεψη για τη συνολική εικόνα που έχει επιδείξει μετά τον ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι έχει μπερδέψει το έργο στην κυβέρνηση με σύσκεψη εφημερίδας λίγο πριν από το λουκέτο.

«Αν το επικοινωνιακό επιτελείο συνεδριάζει καθημερινά στις 5 το απόγευμα και τις Παρασκευές το μεσημέρι, τότε κάποιος έχει μπερδέψει τους ρόλους ή κάνει πρόβες αυτοπροβολής σε τηλεοπτικά παράθυρα το βράδυ και σε ραδιόφωνα την επόμενη ημέρα», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

Για αυτά (σ.σ.: κι άλλα ευτράπελα στον περίφημο «καφέ») έχει πληροφορηθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να θεωρεί πως παρασύρθηκε απ' όσα του έλεγαν οι κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιώργος Μουρούτης, αντικατέστησε τον κ. Σίμο Κεδίκογλου και τελικά δεν έχει ένα επικοινωνιακό επιτελείο με δυνατότητες, ανάλογες με αυτές που απαιτούν οι περιστάσεις.

Το τρίτο πρόσωπο για το οποίο πρέπει να σκεφθεί τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς είναι ο κ. Λαζαρίδης, τον οποίο υπερασπίστηκε στο θέμα που προέκυψε πρόσφατα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος δεν τον ήθελε ενώπιόν του στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα». Ασχέτως με όσα φέρεται να θεωρεί ο κ. Χαρδούβελης για την επικοινωνία και τη συνεργασία ανάμεσα στον κ. Λαζαρίδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, η στάση του πρωθυπουργικού συμβούλου προκαλεί. Λέγεται ότι δεν είναι μόνο οι εκπρόσωποι των δανειστών αλλά και πολλά στελέχη της ΝΔ που δεν βλέπουν με καλό μάτι την άνεση και τις εξουσίες του κ. Λαζαρίδη.

«Νεοδημοκράτες με ημερομηνία λήξεως»

Σε συνάντηση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ στο Κολωνάκι (σ.σ.: εκεί που έφαγε γνωστός εκδότης με υπουργό και επιχειρηματία), την Πέμπτη, ακούστηκαν βαριές κουβέντες.

Οι μετριοπαθείς, οι αποκαλούμενοι «νεολοχαγοί» και οι Καραμανλικοί σχολιάζουν πως «όψιμοι Νεοδημοκράτες σαν τον Βορίδη, τον Άδωνη, τον Πλεύρη και το Χρύσανθο έχουν ημερομηνία λήξεως» και την προσδιορίζουν ως την ημέρα που θα πάψει αυτή η κυβέρνηση να σέρνεται.

Επειδή όμως στην πολιτική θαύματα δεν γίνονται, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε θα αναγκαστεί να παραιτηθεί ο κ. Σαμαράς (σ.σ.: μαζί με τον κ. Βενιζέλο) στο όνομα της ανάγκης για «εθνική ενότητα» είτε θα γίνουν εκλογές. Κορυφαίο στέλεχος σχολίαζε:

«Το πράγμα φαίνεται από μόνο του: Όπως ορισμένα κέντρα παρέσυραν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου σε παλλινωδίες που οδήγησαν στις ανακοινώσεις που έγιναν στο Καστελλόριζο, στις 23 Απριλίου 2010, έτσι και τώρα εύκολα κάποιοι θα ταλανίσουν την κυβέρνηση μέχρι να πέσει». Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι ντόπιοι δημογέροντές του, που έτριβαν τα χέρια τους με αποδόσεις 12% από το όργιο της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα στον κ. Σαμαρά αν κι εφόσον τολμήσει να ακούσει την πρόταση του κ. Λαζαρίδη για πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο και τη βαριά σκιά των δανειστών.

«Η δοτικότητα και η υπεραισιοδοξία για την έξοδο στις αγορές θα προκαλέσουν το Βατερλώ του Σαμαρά από όσους δίνουν εντολές στην «τρόικα» και τη Μέρκελ. Το 9% των spreads ανατρέπει κάθε αίσθηση καλού κλίματος», σχολίαζαν.

Τι μυρίστηκαν οι Γερμανοί

Ίσως δεν πρόκειται για σύμπτωση η πληροφορία που διακινήθηκε στη Βουλή μετά την κατάθεση που έκαναν στον Εισαγγελέα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα κ. Νίκος Παππάς. Ακούγεται έντονα από πηγές της καγκελαρίας στο Βερολίνο ότι η κ. Άνγκελα Μέρκελ δεν φαίνεται να πείθεται από τις διαβεβαιώσεις περί πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα και προσπαθεί να δημιουργήσει νέους διαύλους επικοινωνίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή «άλλο μετριοπαθή κεντροδεξιό» ώστε να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη χώρα!

Αναζητούν τους «καταλληλότερους» συνομιλητές σε ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροδεξιά - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι σχολίασαν ότι υπάρχουν «όψιμοι Νεοδημοκράτες με ημερομηνία λήξεως» και βλέπουν πτώση της κυβέρνησης - ΜΠΗΧΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Μπέρδεψε την κυβέρνηση με εφημερίδα που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο»!

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, «γαλάζιος» βουλευτής επιβεβαίωσε την πληροφορία, σχολιάζοντας λακωνικά: «Η Ντόρα έχει αρχίσει να παίρνει θέση ενώ ακούγεται πως ο κ. Κώστας Καραμανλής είναι πολύ προβληματισμένος από τις ενδοκυβερνητικές εμπλοκές και τα μέτωπα που ανοίγουν.

Άλλωστε, η ενόχλησή του για όσα έχει πράξει εναντίον του η Μέρκελ εξακολουθεί να είναι έντονη».

Όταν ρωτήσαμε τον λόγο για τον προβληματισμό του πρώην πρωθυπουργού, η απάντηση ήταν αποστομωτική.

Με «μεταγραφές» από το ΛΑΟΣ και με «λαϊκούς δεξιούς» έμπειρους μόνο στα τηλε-παράθυρα (σ.σ. λέγε με Αργύρη Ντινόπουλο), χωρίς στελέχη πρώτης γραμμής όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ή ο κ. Σταύρος Δήμας, η κυβέρνηση βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία όσο κι αν προσπαθεί για το αντίθετο ο κ. Σαμαράς. 

Πηγή : paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου