MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Μέρκελ είναι ηλίθια λέει ο Κολ!

Η Mερκελ είναι ηλίθια, αχάριστη και έτρωγε με τα χέρια, γιατί δεν ήξερε να φάει με μαχαίρι και πιρούνι, από, δε, ευρωπαϊκή πολιτική δεν έχει ιδέα!

Αυτά τα γαργαλιστικά αποκαλύπτει ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ για την Άνγκελα Μέρκελ – που σήμερα αποτελεί το φόβο και τον τρόμο για όλη την Ευρώπη – ο οποίος όπως φαίνεται είχε πάρει υπό την προστασία του την Ανατολικογερμανίδα πολιτικό, η οποία όμως τον πρόδωσε.

Ο Χέλμουτ Κολ ήταν Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας από το 1982 και μετά την ενοποίησή της, Καγκελάριος της Ενωμένης Γερμανίας μέχρι το 1998. Διαβάστε τι λέει ο βιογράφος του Κολ Χέριμπερτ Σβαν σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύει το Spiegel.

Υπήρξε το «κοριτσάκι» του, η προστατευόμενή του, την οποία βοήθησε να φθάσει στο ύπατο αξίωμα της γερμανικής πολιτικής σκηνής, παραγκωνίζοντας τον τότε «νούμερο 2» του CDU Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ωστόσο, η αχαριστία που επέδειξε η ευεργετηθείσα Ανγκελα Μέρκελ στον μέντορά της έκανε τον Χέλμουτ Κολ να ξεσπάσει ενώπιον του βιογράφου του, Χέριμπερτ Σβαν. «Η Μέρκελ δεν ήξερε καν να φάει με μαχαίρι και πιρούνι» φέρεται να έχει πει στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με τον Σβαν ο πρώην καγκελάριος, που σχολίαζε την άξεστη συμπεριφορά της στις επίσημες εκδηλώσεις: «Περιφερόταν άσκοπα στα επίσημα γεύματα και αναγκαζόμουν πολλές φορές να την επαναφέρω στην τάξη», λέει ο Κολ.

Η κάποτε θερμή σχέση μεταξύ των δύο πολιτικών μεταλλάχθηκε σε αντιπαλότητα, όταν η Μέρκελ αποστασιοποιήθηκε από τον Κολ, την περίοδο που εκείνος αποχωρούσε ταπεινωμένος από τους Χριστιανοδημοκράτες εξαιτίας ενός σκανδάλου χρηματοδότησης του κόμματος. «Πρέπει κανείς να κάνει το σταυρό του με την ηλιθιότητά της» σχολίασε στον Σβαν ο Κολ, αναφερόμενος ακριβώς σε εκείνη την επώδυνη στιγμή της καριέρας του. Παρότι, δε, την είχε προωθήσει ως ικανότατο στέλεχος στην ιεραρχία του CDU, αργότερα εμφανίστηκε μετανιωμένος. Οσον αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ, ο Κολ είπε απαξιωτικά «μα αυτή δεν έχει ιδέα».

Στις συνομιλίες, αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύει το χθεσινό «Spiegel», ο Κολ κάνει ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πολλούς από τους κομματικούς του «φίλους», όπως τον τέως πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ, τον οποίο αποκαλεί «προδότη» και «μηδενικό».

Αναφερόμενος, δε, σε ιστορικά γεγονότα όπως η πτώση της Ανατολικής Γερμανίας, δίνει τη δική του θεώρηση των πραγμάτων: «Είναι λάθος να παριστάνουμε ότι ξαφνικά ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στις πλατείες της Λειψίας και άλλαξε τον κόσμο». Κατά τον Κολ, η πραγματική αιτία για τις ραγδαίες εξελίξεις ήταν η αδυναμία της Μόσχας.

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου