MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

19 σημεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία δεν πάει καλά

19 σημεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.Τα κυρίαρχα Δυτικά μέσα ενημέρωσης προπαγανδίζουν για την υποτιθέμενη «οικονομική ανάκαμψη» των Η.Π.Α. Φυσικά και ψεύδονται. Και τα media, και ο Barack Obama και η Federal Reserve.. 

Η προσεκτική ανάγνωση των στατιστικών στοιχείων αποδεικνύει, ότι μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό από «ανάκαμψη». Το ποσοστό των Αμερικανών πολιτών που εργάζονται έχει κατά βίας αυξηθεί (κατ’ελάχιστον) έπειτα από το σημείο της μεγαλύτερης βάθυνσης της ύφεσης, ο δείκτης συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο –ρεκόρ, ο δείκτης ιδιοκατοίκησης βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου 20 χρόνια και περίπου 49 τοις εκατό όλων των Αμερικανών εξαρτώνται οικονομικά από τις κυβερνητικές παροχές. 

Πιο αναλυτικά, τα 19 σημεία που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στις Η.Π.Α βαίνει από το κακό στο χειρότερο, και ότι τα επιχειρήματα περί «ανάκαμψης» της αμερικανικής οικονομίας είναι εντελώς κατευθυνόμενα: 

#1 Ύστερα από την συνεκτίμηση του πληθωρισμού, το διάμεσο εισόδημα των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είναι κατά 8% τοις εκατό χαμηλότερο, από ότι κατά την τελευταία ύφεση που ξεκίνησε το 2007. 

#2 Ο αριθμός των εργαζομένων σε θέσεις μερικής απασχόλησης αυξήθηκε κατά 54 τοις εκατό από τη στιγμή που ξεκίνησε η ύφεση της οικονομίας τον Δεκέμβριο του 2007. Παράλληλα ο αριθμός των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης μειώθηκε περισσότερο από ένα εκατομμύριο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. 

#3 Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια Αμερικανοί που εργάζονται αυτή τη στιγμή σε θέσεις μερικής απασχόλησης θα επιθυμούσαν να είχαν στην πραγματικότητα θέσεις πλήρους απασχόλησης. 

#4 Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από την υποτιθέμενη «οικονομική ανάκαμψη» αμείβουν κατά 23 τοις εκατό λιγότερο από τις θέσεις που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ύφεσης. 

#5 Ο αριθμός των ανέργων που παραιτήθηκαν εντελώς από την αναζήτηση εργασίας είναι διπλάσιος από αυτός κατά το χρονικό διάστημα της εκκίνησης της ύφεσης τον Δεκέμβριο του 2007. 

#6 Περίπου το 17 τοις εκατό όλων των ανέργων ήταν άνεργοι για έξι μήνες ή και περισσότερο όταν ξεκίνησε η ύφεση. Σήμερα, το ποσοστό κυμαίνεται λίγο πάνω του 34 τοις εκατό. 

#7 Εξαιτίας της έλλειψης αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, οι μισοί απόφοιτοι κολεγίων στηρίζονται οικονομικά στους γονείς τους ακόμη και μετά από δύο χρόνια αποφοίτησης. 

#8 Σύμφωνα με μία νέα μέθοδο υπολογισμού της φτώχειας που σχεδιάστηκε από την Υπηρεσία Απογραφών των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr – U.S. Census Bureau) o δείκτης της φτώχειας στην Πολιτεία της California βρίσκεται επί του παρόντος στο 23,4 τοις εκατό. 

#9 Σύμφωνα με τους New York Times, το “τυπικό νοικοκυριό στην Αμερική” «αξίζει» κατά 36 τοις εκατό λιγότερο από ότι μία δεκαετία πριν. 

#10 Το 2007, το μέσο νοικοκυριό στο ανώτερο 5 τοις εκατό διέθετε 16,5 φορές περισσότερο πλούτο από το μέσο εισοδηματικά νοικοκυριό. Όμως, πλέον το μέσο νοικοκυριό του ανώτερου 5 τοις εκατό της εισοδηματικής κλίμακας διαθέτει 24 φορές περισσότερο πλούτο από το μέσο εισοδηματικά νοικοκυριό. 

#11 Ο δείκτης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας στις ΗΠΑ έχει βυθιστεί σε ιστορικό αρνητικό-ρεκόρ.

#12 Τα δάνεια αυξημένου κινδύνου (subprime loans) αντιπροσωπεύουν πλέον το 31% των δανείων για αγορά αυτοκινήτου στις ΗΠΑ – τα δάνεια αυξημένου κινδύνου οδήγησαν στη στεγαστική φούσκα, θα πρέπει να θυμήσουμε. 

#13 Το μέσο κόστος παραγωγής ενός βαρελιού σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ κυμαίνεται σε περίπου 85 δολάρια. Τώρα που η τιμή του πετρελαίου ξεκινά να πέφτει από αυτό το ποσό, το «σχιστολιθικό μπαμ» των ΗΠΑ μπορεί να μετατραπεί τάχιστα σε μία απίστευτη φούσκα. 

#14 Σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης, η Κίνα διαθέτει πλέον μεγαλύτερη οικονομία από τις ΗΠΑ. 

#15 Απίστευτο! 49 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν στις ημέρες μας επισιτιστική ανασφάλεια στις ΗΠΑ.. 

#16 Έξι τράπεζες των ΗΠΑ είναι τόσο μεγάλες και σημαντικές που δεν επιτρέπεται να «χρεοκοπήσουν». Οι πέντε από αυτές έχουν εκτεθεί με ποσά μεγαλύτερα των 40 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά παραγώγων.. 

#17 Οι 113 πιο καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι στην έδρα της Federal Reserve στη Washington, λαμβάνουν κατά μέσο όρο αμοιβή 246.506 δολαρίων. 

#18 Το ομοσπονδιακό έλλειμμα των ΗΠΑ είναι εκτός ελέγχου: το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κατά το οικονομικό έτος 2014. 

#19 40 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν μόνο για τις διακοπές του Barack Obama και της οικογένειάς του…
pentapostagma.gr 

Πηγή : www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου