MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ - Μόνο οι... δικοί τους 155 βουλευτές ψήφισαν "ΝΑΙ"

(1) Έκαναν τόση φασαρία μόνο και μόνο για να δούν ότι τους εμπιστεύονται οι βουλευτές τους! 

Πήρε, πράγματι, 155 ψήφους η κυβέρνηση Σαμαρά και το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει σαφές ότι δεν έχει καμία τύχη να εξαντλήσει τετραετία. 

155 ΝΑΙ, 131 ΟΧΙ, 2 ΠΑΡΩΝ : Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και είναι σαφές ότι τα... όνειρα για εξεύρεση 180 βουλευτών θα μείνουν όνειρα.

H ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και αφού προηγήθηκε η συζήτηση επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία, «Ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές, «Όχι» 131 βουλευτές, ενώ «Παρών» ψήφισαν 2 βουλευτές. 

«Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Γρηγόρης Ψαριανός, Αικατερίνη Μάρκου. 

Από την ψηφοφορία απείχαν 12 βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στήριξε την κυβέρνηση ψηφίζοντας «Ναι», ενώ καταψήφισαν οι Οικονόμου, Ανδρουλάκης, Αηδόνης. Νωρίτερα, ο Aλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διενέργεια εκλογών άμεσα για να γλυτώσει η χώρα από τη κυβέρνηση που αποδεδειγμένα δεν έχει τη στήριξη της πλειοψηφίς του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός απάντησε με... ύβρεις και έφτασε στο σημείο να υπερασπιστεί από βήματος βουλής τον... Γιάννη Πρετεντέρη!

(2)Γιατί ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης ο Σαμαράς; Για να βγει να υπερασπιστεί τον Πρετεντέρη του ΔΟΛ! 


Πρωτοφανή πράγματα, κυρίες και κύριοι! Πρωθυπουργός της χώρας από βήματος Βουλής εγκάλεσε την αντιπολίτευση για να υπερασπιστεί έναν συστημικό μεγαλοδημοσιογράφο! Και μάλιστα ποιον; Τον Γιάννη Πρετεντέρη!
Και όμως κατάφερε να το κάνει ΚΑΙ αυτό ο Σαμαράς κατά την ομιλία του κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην απερχόμενη συγκυβέρνηση του ολέθρου!

Εντάξει, το γαϊτανάκι διαπλοκής ανάμεσα στους μνημονιακούς και τα μεγαλοκάναλα της προπαγάνδας το γνωρίζαμε. Δε φανταζόμασταν όμως ότι θα πέσει ΤΟΣΟ χαμηλά ο Σαμαράς.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πρετεντέρης είναι αυτός που είχε δηλώσει ότι έλεγε ενσυνείδητα ψέμματα στον ελληνικό λαό (για τη βιωσιμότητα του χρέους) γιατί έτσι του είχαν ζητήσει να κάνει οι μνημονιακοί! Και σήμερα το βράδυ πήρε το δωράκι του πίσω:

Ο Σαμαράς ένιωσε την ανάγκη να... μαλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάνει εμπάργκο στον αγαπημένο του μεγαλοδημοσιογράφο!

Ανατροπή; Μπα... Μάλλον προς εκτροπή φέρνει η όλη κατάσταση.

Υπερασπίστηκε και τον... Άδωνι (που ο ίδιος έχει πετάξει ως στυμμένη μνημονιακή λεμονόκουπα δις) ο Αντώνης αλλά ποιος ασχολείται πια με τον Γεωργιάδη;

Εδώ φτάσαμε στον Οκτώβρη του σωτήριου έτους 2014 για να δούμε τον πρωθυπουργό της πατρίδας μας να βγαίνει στο ναό της δημοκρατίας για να βάλει πλάτη στον πιο καλό υπάλληλο του ΔΟΛ.

Καμία συναίσθηση; Καμία ντροπή; Σαμαράς είναι αυτός...

Πριν κλείσει την ομιλία του με τον... Πρετεντέρη, ο Σαμαράς είχε φροντίσει να δείξει τον πανικό του αφού ολόκληρη του η ομιλία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα διαρκές, γυμνασιακού επιπέδου, λογύδριο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Εμμονή του έχει γίνει. Δικαίως, βέβαια.

«Όποιος άκουσε απόψε τον κ. Τσίπρα αντιλήφθηκε τη ματαιότητα της συνεννόησης μαζί του. Βάφτισε ΣΥΡΙΖΑ όσους βουλευτές δεν είναι ΝΔ, ακόμα και όσους θα ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συνιστώσες σας μπορούν να κάνουν παρεΐτσα με την τρομοκρατία, αλλά τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε» είπε ο κ. Σαμαράς, αναμασώντας όλα τα κλισέ περί κουκουλοφόρων και επεισοδίων. Μα πότε θα βαρεθεί; Ποτέ... 

Δε σταμάτησαν εδώ οι ύβρεις. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά νυχτωμένος και ότι οι ιδεοληψίες τελείωσαν. Ότι η αντιπολίτευση διαψεύδεται πριν γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν θα γίνει κυβέρνηση. Ότι φαντασιώνονται οτι θα κυβερνήσουν. «Μικρομεγαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που παρουσίασαν δεν είναι πρόγραμμα αλλά λίστα γάμου, ομως στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό», συνέχισε παραληρηματικά. 

«Πηγαίνετε κ. Τσίπρα στον Αγιον Ορος, αλλα κάνετε πίσω στον αγιασμό στη Βουλή. Μας δουλεύετε;», είπε λες και δεν έχει σοβαρότερα προβλήματα η χώρα. 

«Εμείς θα τελειώσουμε με το θέμα του χρέους και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θα τσακώνεστε για το αν θα υπάρξει κούρεμα, διαγραφή ή ό,τι άλλο» συνέχισε και απείλησε ότι μπορεί να έκλειναν επιχειρήσεις με την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή για την έξοδο από την κρίση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμποδίσει τη χώρα να βγει από την κρίση. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι η ανάκαμψη άρχισε και ότι η ανεργία... πέφτει! Δε μπορεί να ζούμε στην ίδια χώρα με αυτόν τον άνθρωπο... 

«Το χρέος είναι βιώσιμο. Ευτυχώς για την Ελλάδα, είναι. Και κουραστήκαμε για να το κάνουμε βιώσιμο», θριαμβολόγησε και εκτίμησε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο 1,5 χρόνο νωρίτερα και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης! 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού υπάρχουν ήδη φοροελαφρύνσεις, ενώ τα περισσότερα επιπλέον έσοδα θα έρθουν -όπως είπε- λόγω της ανάπτυξης και όχι από νέους φόρους, της γνωστής ανάπτυξης που χάθηκε στο δρόμο. Το καλό είναι ότι δε χάθηκε ο Πρετεντέρης του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου