MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

H Aργεντινή αγωνίζεται στον ΟΗΕ αλλά η Ελλάδα απέχει!

Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε στην Ολομέλεια του ΟΗΕ το ψήφισμα που ζήτησε η Κίρχνερ εις βάρος των τοκογλύφων.

Οµως, ο Σαµαράς δεν ενδιαφέρθηκε να συµµετάσχει.

Γιατί η χώρα µας (µε πρωθυπουργό τον προαναφερόµενο) είναι ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

ΣΟΚ εθελοδουλίας

Μια συµβολική, αλλά πολιτικά σηµαντική «νίκη» πέτυχε η Αργεντινή µε την υπερψήφιση της πρότασής της για ένα διεθνές νοµοθετικό πλαίσιο ρύθµισης χρέους στην ολοµέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παρά το µη δεσµευτικό χαρακτήρα του ψηφίσµατος, πρόκειται για µια ριζοσπαστική πρωτοβουλία διευθέτησης κρατικού χρέους, η οποία έγινε ενθουσιωδώς αποδεκτή από εκατοντάδες χώρες του κόσµου. Οχι όµως και από τη δική µας. Το αντίθετο!

Η υποτελής και προσκυνηµένη ελληνική κυβέρνηση, που έχει αρχίσει να ανησυχεί ότι θα ξεφτιλιστεί διεθνώς µε τις αντιδράσεις της αξιοπρεπούς Αργεντινής, προτίµησε να µην βγάλει καµία ανακοίνωση, να µην πανηγυρίσει, να µην κάνει τίποτα απολύτως. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! Η Ελλάδα απείχε! Γιατί επρόκειτο για ένα ψήφισµα καταπέλτη κατά των τοκογλύφων. Αρα, όποιος εξυπηρετεί τους τοκογλύφους δεν µπορεί να το ψηφίσει. ∆εν του το επιτρέπουν οι εντολείς του!

Πηγή :  ΤΟ ΧΩΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου