MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τιμωρία 2 μηνών επέβαλε η Μέρκελ στο Σαμαρά!

Με απαίτηση των Γερμανών αυτοκινητοβιομηχάνων. 

Επειδή το ΣΔΟΕ έβαλε σε γερμανικές εταιρείες 4 δις πρόστιμο για τα εικονικά που εξέδιδαν και τον ΦΠΑ που έκλεβαν στην Ελλάδα

ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ λόμπι των Γερμανών βιομηχάνων επέβαλε… τιμωρία δύο μηνών στον Αντώνη Σαμαρά και γι’ αυτό η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο θα γίνει τελικά την Τρίτη!

Το εμπάργκο των Γερμανών αυτοκινητοβιομηχάνων έχει σχέση με τα πρόστιμα ύψους 4 δις ευρώ που επέβαλε το ΣΔΟΕ στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο υποτιμολόγησης και κλοπής φόρων και ΦΠΑ το οποίο αποκάλυψε η «Kontranews» σε τρία πρόσφατα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που άφησαν άφωνο το πανελλήνιο.

Οι Γερμανοί βιομήχανοι, που για ολόκληρες δεκαετίες αλώνιζαν στην κυριολεξία στη χώρα μας έχοντας εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία από το λαδωμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ξεσηκώθηκαν για το πρόστιμο χάδι των εξακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που επέβαλαν οι ελεγκτικές αρχές στην Μερσεντές, την BMW και την OPEL, έφτασε τα 4 δις ευρώ.

Aπαίτησαν μάλιστα από την Άνγκελα Μέρκελ να προειδοποιήσει αυστηρά τον Αντώνη Σαμαρά για τις συνέπειες που θα έχει στις ελληνογερμανικές σχέσεις ή μη άμεση τακτοποίηση της «εκκρεμότητας», δηλαδή η διαγραφή του προστίμου – πλήρωνε εδώ κορόιδο Έλληνα φορολογούμενε, για να κλέβουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί βιομήχανοι πιέζουν προκειμένου να μην προχωρήσει ο έλεγχος για τη δραστηριότητα των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών σε βάθος δεκαετίας και να μην γίνει έλεγχος σε κανένα από τα υπόλοιπα γερμανικά μεγαθήρια που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μας κατακλέβουν.

Γιατί τότε τα πρόστιμα θα ξεπεράσουν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ με δεδομένο ότι τα εξακόσια εκατομμύρια αφορούσαν υποτιμολογήσεις δύο ή τριών ετών μόνο.

Οι πρακτικές των Γερμανών βιομηχάνων και οι απαιτήσεις τους να συνεχιστεί η ασυδοσία σε μια χώρα που αυτοί οι ίδιοι έχουν χρεοκοπήσει δείχνουν το μέγεθος της υποκρισίας ανάμεσα στη ρητορική των Γερμανών πολιτικών που κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να ελέγξει τη φοροδιαφυγή, ενώ πρωταθλητές της φοροδιαφυγής, της μίζας και της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος αποδεικνύονται τα γερμανικά μεγαθήρια από την Ζήμενς, την HDW, την Κράους Μαφάι, την Τίσεν Κρουπ, την Μερσεντές, την BMW, την OPEL, την ΜΑΝΝ, που για δεκαετίες μονοπωλούσαν τις προμήθειες του δημοσίου στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό, αντί οι Γερμανοί να ξοδέψουν διακόσια εκατομμύρια ευρώ για να εκπαιδεύσουν δήθεν τους Έλληνες κατά της φοροδιαφυγής θα ήταν καλύτερα να μας δώσουν τα εκατοντάδες δις που έκλεψαν οι εταιρείες τους από το ελληνικό δημόσιο, με τις χαριστικές συμβάσεις, που τριπλασίαζαν και τετραπλασίαζαν το κόστος και από την κλοπή φόρων και ΦΠΑ και τα μαθήματα εναντίον της φοροδιαφυγής να τα κάνουν στις δικές τους μεγάλες εταιρείες.

Οι εκβιασμοί των Γερμανών βιομηχάνων πρέπει να καταγγελθούν από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων ενώ οι ελεγκτικές αρχές και η Δικαιοσύνη οφείλουν να ερευνήσουν εξονυχιστικά όλες τις συμβάσεις όπως αυτή με την περιβόητη Χόχτιφ που κατακράτησε ΦΠΑ πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και στο τέλος με νόμο τους τα χαρίσαμε! Τόσο χουβαρντάδες είμαστε.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν μπορεί μονίμως να σκύβει το κεφάλι απέναντι στους Γερμανούς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εκβιασμών όπως αυτή των Γερμανών βιομηχάνων που πιέζουν για να εξασφαλίσουν καθεστώς ασυλίας και ασυδοσίας τα γερμανικά μεγαθήρια.

Πάντως όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν έχουν εισπραχθεί και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση πάει για συγκάλυψη.

Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα αρχίσει έλεγχος σε βάθος δεκαετίας δείχνει το μέγεθος των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση από το πανίσχυρο γερμανικό λόμπι.

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου