MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Φοροτρομοκρατία

Καινούργια διαρροή για τους φόρους. Τα γυρίζουν με τις συλλήψεις. Δεν θα έχει αυτόφωρο και χειροπέδες. «Θρίλερ» σενάρια με τον ΕΝΦΙΑ. Κυνήγι και τρόμος για συλλήψεις από 5000 ευρώ λένε νέες διαρροές. Οι απειλές για τις όφειλες των 160 δισ. δεν κοπάζουν. 

Το κλίμα. Από την μια καθημερινή φοροτρομοκρατία. Από την άλλη ζητάμε θετικό κλίμα για ανάπτυξη. Γίνονται και τα δύο; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε κύριε Σαμαρά ότι ακόμη και το πολλά υποσχόμενο σχέδιο σας για ελαφρύνσεις φόρων που εξαγγείλατε προσωπικά πριν λίγους μήνες ξέφτισε πριν καλά–καλά καταλάβουν οι φορολογούμενοι ( πολύ δε περισσότερο οι επιχειρηματίες) τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας;

Η κωμικοτραγική ιστορία ΕΝΦΙΑ με συνεχείς διαρροές για αλλαγές και συμμαζέματα τόσο στον φόρο αυτό όσο και στην είσπραξη οφειλών φόρου επιβεβαίωσαν τις επιφυλάξεις των καχύποπτων και έσβησαν τα ίχνη αισιοδοξίας από τον πλέον καλόπιστο.

Γιατί είναι τόσο δυσνόητη… η πραγματικότητα πως η αναθέρμανση της αγοράς, η διατήρηση θετικών ρυθμών και η προσέλκυση επενδυτών αποκλείεται να γίνει με συγκεχυμένο κλίμα φορολογικής πολιτικής;

Μιλούν για φοροαπαλλαγές αλλά ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών επιμένει, με διαρροές και διαβεβαιώσεις, ότι από 5000 ευρώ χρέη στην εφορία θα μπαίνουν όλοι στην φυλακή.

Βγαίνουν οι «ιδιοφυείς εγκέφαλοι» σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών και μαζεύουν τα ρεζιλίκια του ΕΝΦΙΑ δίδοντας παρατάσεις αλλά ταυτόχρονα εξηγεί το ίδιο υπουργείο ότι φορολογική ενημερότητα θα πάρει αν πληρώσεις για τα ακίνητα που σου χάρισε ο παππούς σου…

Ανακαλύπτουν οι επιχειρηματίες ότι οι εξαιρέσεις στα πάγια στοιχεία των εγκαταστάσεων του καταργούνται από τον ΕΝΦΙΑ αλλά με μισόλογα άλλοι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών , συνοδεία και κυβερνητικών Βουλευτών, εξηγούν ότι όλα αυτά θα επανεξετασθούν τώρα που θα μπει πάλι στο χειρουργείο ο ΕΝΦΙΑ.

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι (μοναδικοί στον πλανήτη) «ειδικοί εγκέφαλοι» του οικονομικού επιτελείου ότι δεν κερδίζουν τίποτε με τις διαρροές στα οικονομικά και τα φορολογικά;

Το μόνο σίγουρο κέρδος είναι η σύγχυση, η απογοήτευση και του μικρότερου επενδυτή και επιχειρηματία.

Είναι ακόμη η απελπισία όλων αυτών των νοικοκυραίων που βρίσκονται στο μέσο του φορολογικού τυφώνα εδώ και μια πενταετία και «δέρνονται» από τις διαρροές , τις αλλαγές, τις αποφάσεις, τις ανακλήσεις των αποφάσεων και όλα τα άλλα καραγκιοζιλίκια.

Αυτά που βαφτίσθηκαν από όλες της κυβερνήσεις του 2009-2014 προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι το πανδαιμόνιο, το αλαλούμ, η σύγχυση, η μαυρίλα, η απογοήτευση και τελικά η καθημερινή τρομοκρατία που σκορπίζει η κυβέρνησή με διαρροές, με μισόλογα, με υπονοούμενα, και άλλα πολιτικά τρικ δεν έχουν συμβεί ποτέ (σε τέτοια έκταση) στο παρελθόν ακόμη και στο Ελλαδιστάν;

Καθημερινά έχουμε διαρροές και σκόπιμες πληροφορίες προς τα μέσα ενημέρωσης με όλες τις γνωστές συνέπειες στην αγορά.

Και έχει αποδειχτεί περίτρανα και στο παρελθόν πόσο ανατρέπουν , όλα αυτά, κάθε προσπάθεια ζωντανέματος της κίνησης και ιδίως προσέλκυσης ενδιαφέροντος από νέους επιχειρηματίες της Ελλάδας ή και άλλων χωρών.

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί και να σχεδιάσει δράσεις στην Ελλάδα μέσα στο μπάχαλο αυτό που οι εικόνες και οι πληροφορίες αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη;

Ασφαλώς και δεν πρόκειται να επιτύχει μια κυβέρνηση στην οικονομία όταν αντικαθιστά το έργο που οφείλει να κάνει με «ψευτοπολιτικές» εκμεταλλευόμενη αφενός της ανταγωνιστικότητα στα μέσα ενημέρωσης και αφετέρου την δίψα για ενημέρωση του κόσμου που προκαλεί πάλι η ίδια η κυβέρνηση με την καλλιεργημένη σύγχυση .

Είναι σκόπιμη η σύγχυση και η τρομοκρατία γιατί κάποιοι συμβουλεύουν ότι έτσι η κυβέρνηση δείχνει στιβαρό χέρι που το χρησιμοποιεί για να ανατρέψει το κακό παρελθόν της χώρας ξεκινώντας με το κυνήγι των φοροφυγάδων.

Αυτούς όμως τους απατεώνες φοροφυγάδες, δεν θα τους πιάσουν ποτέ . Γιατί είτε δεν τους κυνηγούν με τον τρόπο που πρέπει (όπως και τους λαθρέμπορους καυσίμων) είτε επειδή οι απατεώνες γνωρίζοντας την «πολιτική» και τα όρια της παίζουν καλά το παιχνίδι. Απόδειξη ότι και το μέτρο με τις χειροπέδες τους δικαίωσε. Κράτησε τα γνωστά τρία τέρμινα …Όσο δηλαδή κρατάνε όλα τα θαύματα στην Ελλάδα.

Αντί λοιπόν να συνεχίζετε, κ.Σαμαρά, με την τρομοκρατία σκεφτείτε ότι υπάρχουν και νοικοκυραίοι φοροοφειλέτες . Και προχωρήστε τολμηρά αλλά δίκαια με τρεις κινήσεις. Συγκεντρώστε ότι έχετε να πείτε για φορολογία. Πείτε τα μία φορά μόνο. Και (κυρίως) εφαρμοστέ τα όπως θα τα πείτε σε συγκεκριμένο χρόνο και χωρίς αλλαγές. Μπορείτε να το κάνετε αυτό; Αν δεν μπορείτε μην τρομοκρατείτε. Δεν κερδίζετε τίποτε. 

Πηγή : capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου