MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

"Σκυλάκι" των ΗΠΑ η ΕΕ.

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν πλέον επικίνδυνα την κρίση με τη Ρωσία και η όλη υπόθεση εισέρχεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά. Το τελευταίο πρόβλημα για τις ΗΠΑ, δηλαδή η απροθυμία της Γερμανίας να προχωρήσει σε σκληρότερα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, με την οποία την συνδέουν οικονομικά συμφέροντα, παρακάμφθηκε, αφού η Μέρκελ αναγκάστηκε να ευθυγραμμιστεί τελικά με τη βούληση των ΗΠΑ.

Για την ακρίβεια, με τη βούληση των διεθνών τζογαδόρων της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι, με ορμητήριο τις ΗΠΑ, δεν θέλουν εμπόδιο στα συμφέροντά τους εθνικά κράτη και ισχυρές εθνικές κυβερνήσεις.

Με μια πρωτοφανή απόφαση που λήφθηκε πριν λίγες μέρες, η Ε.Ε. αποκλείειτην πρόσβαση πέντε ρωσικών κρατικών τραπεζών (Sberbank, Gazprombank, Rosselkhozbank, VEB, VTB) στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές!!!! Επιπλέον, απαγορεύθηκε η μεταβίβαση στη Ρωσία ευρωπαϊκής τεχνολογίας για την εξόρυξη πετρελαίου, επιβλήθηκε εμπάργκο όπλων και απαγόρευση εξαγωγής ευαίσθητων τεχνολογιών.

Και ναι μεν οι ΗΠΑ με το κύρος της παγκόσμιας αυτοκρατορίας, εννοούν να επιβάλουν τις επιθυμίες τους και τα συμφέροντά τους. Εκείνο όμως που κάνει εντύπωση, είναι η στάση της Μ. Βρετανίας. Η τελευταία, αφού εισπράττει συνεχώς καρπαζιές από μια ανερχόμενη Γερμανία, βρήκε τώρα τη μοναδική ευκαιρία να σύρει τη Γερμανία, αλλά και ολόκληρη την ΕΕ στο άρμα της. Γι’ αυτό και φέρεται ως «βασιλικότερη του βασιλέως» και εν προκειμένω των ΗΠΑ. Αν και οι ΗΠΑ, προς στιγμήν κάνουν λόγο μόνο για οικονομικές κυρώσεις, εντούτοις η Μ. Βρετανία κάνει λόγο και πιέζει για στρατιωτική ανάμιξη, για αλλαγή της συνθήκης του ΝΑΤΟ, ώστε να επιτρέπεται η πολεμική επέμβαση σε κάθε περίπτωση και γενικά φέρεται ως η πιο σκληρή εναντίον της Ρωσίας, επιδιώκοντας να μας προσδέσει όλους στο μεγαλοϊδεάτικο εθνικιστικό άρμα της.

Έχοντας η Μ. Βρετανία τις πλάτες των ΗΠΑ και θέλοντας πλέον να παίξει ηγετικό ρόλο στην ΕΕ (στην οποία, η πάλαι ποτέ κοσμοκράτειρα, έχει καταντήσει ο τελευταίος τροχός της αμάξης), γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, ακόμα και για έναν νέο πόλεμο στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά τον Ολάντ, ο κύριος «ναι σε όλα» έχει άλλες ασχολίες αυτή την περίοδο. Δεν συζητάμε φυσικά για κάποιες άλλες κυβερνήσεις, όπως αυτή της Ελλάδας. Απλά θα ξοδέψουμε πολύτιμο χρόνο.

Αντί λοιπόν η ΕΕ να αποτελέσει έναν νέο πανίσχυρο παίκτη στην παγκόσμια σκηνή, δυστυχώς γίνεται "σκυλάκι" στα γόνατα του Ομπάμα.

ΥΓ. Όσοι επομένως, οραματίζονται μια ισχυρή ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καλύτερα να το βγάλουν από το μυαλό τους και να δουν τι θα κάνουν το ταχύτερο με τα κράτη τους. Είναι τόσες οι ισχυρές αντιθέσεις μέσα στην Ευρώπη και τόσοι οι εθνικισμοί που θέλουν να ηγηθούν, είτε οικονομικά, είτε πολιτικά, είτε πολιτισμικά, ώστε το όλο εγχείρημα θα υποσκάπτεται συνεχώς εκ των έσω. 

Πηγή : hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου