MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τρόμος και πανικός στο πολιτικό σύστημα που καταρρέει με πάταγο

Νέα καταιγίδα από καυτές κασέτες με άκρως αποκαλυπτικό περιεχόμενο

Σπρώχνουν τον Σαμαρά σε εκλογές για να μη διαλυθεί ολόκληρη η παράταξη
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στα επιτελεία των κομμάτων τόσο για το καυτό ζήτημα των υποκλοπών το οποίο απ΄ ότι φαίνεται δεν μπορεί να κλείσει όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες και στα δύο μέτωπα ενώ το κλίμα πολιτικής ρευστότητας ενισχύεται με τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου ο οποίος επιμένει στην αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το ζήτημα των υποκλοπών έχει παραλύσει στην κυριολεξία το κυβερνών κόμμα αφού δεν γνωρίζουν πόσοι βουλευτές και κορυφαία στελέχη εμφανίζονται να συνομιλούν με ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Τρέμουν στην κυριολεξία το περιεχόμενο των συνομιλιών μετά τις διαρροές ότι κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. καρφώνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι δήθεν αυτός οργάνωσε τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής προκειμένου να λεηλατήσει στη συνέχεια την εκλογική τους πελατεία.

Στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός και κάποιοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο κάποιες υπηρεσίες να παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του.

Παρά τις διαψεύσεις ότι δεν υπάρχει ζήτημα υποκλοπών για τα τηλέφωνα του Μαξίμου ειδικά κλιμάκια της ΕΥΠ προχώρησαν σε έλεγχο των γραμμών ασφαλείας καθώς και στα κινητά τα οποία χρησιμοποιούν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Η κίνηση αυτή δείχνει τον πανικό που επικρατεί σε ολόκληρη την πυραμίδα των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών ενώ η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. παραπέμπει σε τραγωδία αφού δεκάδες βουλευτές που ήταν συνομιλητές της Χρυσής Αυγής περνούν το δικό τους γολγοθά αφού δεν ξέρουν πότε θα τους κάψει ο Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις συνομιλίες που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν περιλαμβάνεται και διάλογος του Ηλία Κασιδιάρη με ένα κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. και διακεκριμένου νομικού ο οποίος ομολογεί ότι οι διώξεις είναι στημένες ενώ δίνει και συμβουλές στο στέλεχος της Χρυσής Αυγής για τις νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει.

Οι κασέτες που περιλαμβάνουν συνομιλίες με άλλους βουλευτές είναι καυτές και άκρως αποκαλυπτικές. Το περιεχόμενό τους εκθέτει τόσο τους ίδιους αλλά και παράγοντες της Δικαιοσύνης.

Πάντως διαψεύδονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί του Ηλία Κασιδιάρη για υλικό υποκλοπής από δήθεν συνομιλία του Αντώνη Σαμαρά με κορυφαίο δικαστή.

Στο μεταξύ μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του Γ.Γ. του Υπουργικού Συμβουλίου ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τον Τάκη Μπαλτάκο.

Τα στόματα πλέον ανοίγουν και είναι πολλοί εκείνοι – μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι επιχειρηματίες – που μιλούν ανοιχτά για παρακρατικό μηχανισμό που είχε στήσει στο Μαξίμου.

Ειδικά οι κορυφαίοι επιχειρηματικοί παράγοντες διερωτώνται αν οι δραστηριότητες του κ. Μπαλτάκου και δεν εννοούν τα νταραβέρια που είχε με τη Χρυσή Αυγή, ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού.

Τον κατηγορούν ανοιχτά ότι χρησιμοποιούσε απροκάλυπτα κρατικές δομές αλλά και τη Δικαιοσύνη προκειμένου να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα ή να θέσει κορυφαίους επιχειρηματίες σε ομηρία.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένονται τις επόμενες μέρες αποκαλύψεις – φωτιά που θα συγκλονίσουν την κοινή γνώμη. Το σκηνικό τρόμου και πανικού που διαμορφώνεται δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το αντέξει το έτσι κι αλλιώς ετοιμόρροπο σύστημα, που κινδυνεύει να καταρρεύσει με πάταγο συμπαρασύροντας τα πολιτικά σμπαράλια σε οριστικό αφανισμό. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα και αναγκαστικά δρομολογούνται συνθήκες για μια νέα πορεία ικανή να ανταποκριθεί στα σύνθετα δεδομένα που διαμορφώνονται και να βγάλει τη χώρα απ΄ το τέλμα, τη σήψη και την παρακμή.

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου