MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τρίτο κόμμα το "Ποτάμι" χωρίς κανείς να ξέρει προς τα που κυλάει...

Αίσθηση προκάλεσε η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», ειδικά σε ότι αφορά τα ευρήματά της ως προς την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, για το αμφι-λεγόμενο κομματικό σχηματισμό "Το ποτάμι" που ίδρυσε ο δημοσιογράφος της εκπομπής του MEGA "Πρωταγωνιστές" Σταύρος Θεοδωράκης.

'Οπου η δημοσκόπηση το εμφανίζει πέμπτο κόμμα στην περιφέρεια Ατττικής και ... τρίτο κόμμα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Tο λοιπό περιεχόμενο της πρόθεσης ψήφου στις Περιφέρειες όπου σύμφωνα με την Κάπα Research εκλέγονται όλα τα πουλέν του Γιώργου Παπανδρέου των εκλογών του 2010 (Καμίνης, Μπουτάρης και Σγουρός), δεν θα επιχειρήσουμε να τα προσεγγίσουμε, αφού είναι γνωστά τα δημοσκοπικά "μαγειρέματα"

Για Το Ποτάμι που εμφανίζεται να κερδίζει το 5,9% των ψήφων στην Αττική και 8,1% στην Θεσσαλονίκη και όλα αυτά χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων, τι να πούμε;

Αν για κάτι έχει γίνει γνωστό Το Ποτάμι είναι από την επιστολή του φίλου και συνεργάτη του ιδρυτή, του συγγραφέα γνωστού με το ψευδώνυμο Αύγουστος Κορτώ, ότι "Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ με την πολιτική γιατί το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τα βιβλία και ο άνδρας μου".

Σε άλλη ιστοσελίδα διαβάσαμε ότι χαρακτηρίζει τον άνδρα του "το κουτάβι μου".

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι το θέμα αν έχει gay επιτελείο ή ρέπει γενικά προς το. ... τρίτο φύλλο "Το Ποτάμι" ή η ... Ποταμιά.

Σημασία έχουν οι θέσεις και η πολιτική πλατφόρμα που έχει.

Ποιες είναι; Ουδείς γνωρίζει και σε κανέναν δεν το λένε.

Ποιος είναι ο προσανατολισμός, οι λύσεις που προτείνουν σε οικονομικά θέματα, θέματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, παιδείας, υγείας κλπ.

Το ότι είναι "σάρκα από την σάρκα" του συστήματος που χρεοκόπησε την χώρα, ο ίδιος ο δημοσιογράφος Σ.Θεοδωράκης, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται ειδικές συστάσεις ή "φωτισμούς". Αλλά αυτό ας το ξεπεράσουμε και ας θεωρήσουμε ότι πλέον δεν είναι η "χρυσή εφεδρεία" του συστήματος.

Oύτε μας ενδιαφέρουν οι gay αναφορές στο Ποτάμι (που ξεπερνούν σε επίπεδο στελεχών τον Αύγουστο Κορτώ).

Έχει γίνει βέβαια σλόγκαν όταν γίνεται αναφορά σε άτομα του τρίτου φύλλου με ατάκες του τύπου "Από το Ποτάμι είναι"; Ή "Ποταμίσιος μου φαίνεται"...

Το μέγα (και ουχί MEGA) ζήτημα είνα οι πολιτικές του θέσεις. Ποιες είναι;

Μέχρι να τις εκφράσουν και να τεθούν υπό την κρίση των πολιτών θα μας επιτραπεί να εκτιμήσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις απλά είναι "στημένες"...

Πηγή : www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου