Ποιο είναι η μοναδική διπλωματική λύση που δέχεται η Μόσχα για την Ουκρανία
Δεν υπήρχε περίπτωση η Ρωσία να αφήσει τις ρωσόφιλες περιοχές στα νύχια των παγκοσμιοποιητών ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, δικαιώνοντας τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν πραγματικά γεωστρατηγική.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σερκέι Λαβρόφ, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Μόσχα συμβιβάζεται μόνο με «ομοσπονδοποίηση των περιφερειών του Νότου και της Ανατολής», κάτι που επιθυμεί ούτως ή άλλως και η συντριπτική πλειοψηφία όσων ζουν εκεί.
Η Ουκρανία λοιπόν τείνει προς διαμελισμό με τα δυτικά εδάφη, όπου ζουν κυρίως γερμανογενείς πληθυσμοί, να περνούν στην σφαίρα επιρροής της Δύσης και στα χέρια του ΔΝΤ και τις πλούσιες ρωσόφιλες περιοχές να αποκτούν ελευθερία από το Κίεβο και σταδιακά να προσαρτώνται, όπως είχαμε αναφέρει, στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Αυτό είναι και η μοναδική διπλωματική λύση που πρόκειται να δεχθεί η Μόσχα στο θέμα της Ουκρανίας, στο οποίο νιώθει εξαπατημένη από την Δύση που επέλεξε την διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι για να εισβάλει με πράκτορες και ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο, νομίζοντας ότι η «Αρκούδα» δεν θα αντιδράσει.
Σε διαφορετική περίπτωση το Κρεμλίνο δηλώνει μέσω του Λαβρόφ έτοιμο να προστατεύσει με στρατιωτικές δυνάμεις τα δικαιώματα των ρωσοφώνων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία. Γι’ αυτό και η υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα. Γι’ αυτό επίσης ίσως η Δύση ξεκινάει να «μπλέξει», όπως γράψαμε, το μεσανατολικό με το ουκρανικό και ίσως ανοιχτούν και νέα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή.
Χαμένη βγαίνει και η πάντα ματαιόδοξη Γερμανία, η οποία πείστηκε από τις Η.Π.Α. να συνεργαστεί στο θέμα «Ουκρανία», «στρατολογώντας» έναν γερμανοτραφή πυγμάχο τον Βιτάλι Κλιτσκο ως ηγετική μορφή της συνεργαζόμενης με νεοναζί αντιπολίτευσης, που τελικά δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου. Όταν μάλιστα τα περί κυρώσεων προκάλεσαν κύματα γέλωτα στην Μόσχα, ο ΥΠΟΙΚ του Βερολίνου αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημοσίως ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, προσγειώνοντας τους πάντες στην… ρωσική πραγματικότητα.
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να κλείσε τα αυτιά στις ατλαντικές σειρήνες και να καλωσορίσει την συμμετοχή των Ρώσων σε ένα πολυκεντρικό κόσμο;. Σε αυτή την κατεύθυνση διαμεσολαβητικό ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν Ελλάδα και Κύπρος.
Πηγή : pygmi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου