MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σχετικά με τα NUMB3RS της Κυβέρνησης.... και το Success Story.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου). 

Χωρίς να χρειάζεται κάποιος ειδικός , η σπεσιαλίστας στα οικονομικά....και σχετικά με τα νούμερα που «βγαίνουν», τα «Success Story», και τα «πάμε μια χαρά» του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης....

Αν μπορεί παρακαλώ κάποιος να μας εξηγήσει πως στα  νούμερα που καταθέτει στην αναφορά του, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, προς την κ. Λαγκάρτ, τον Ιούλιο του 2013 
δείχνουν κάποια καλυτέρευση, ή κάποιο success story.

Το αρχείο είναι εδώ : 

(http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2013/cr13241.pdf) 

Σας παραθέτω τον πίνακα από την σελίδα 52, με τις προβλέψεις του ΔΝΤ για το 2014 ως το 2017, σχετικά με τους φόρους που αφορούν τον κόσμο.


Όπως προέβλεπε λοιπόν το ΔΝΤ, πριν 2 μήνες , για να βγει το πρόγραμμα που έχουν θέσει οι δανειστές, θα πρέπει να μεγαλώσουν τα έσοδα από την άμεση , και την έμμεση φορολογία στα επόμενα χρόνια.

Τα υπόλοιπα νούμερα , πάνω κάτω είναι τα ίδια......

Όμως!
Τα νοικοκυριά και ο απλός κόσμος , έχει φτάσει στα όρια του, κάνοντας τόσες θυσίες περιμένοντας κάποια στιγμή την ανάκαμψη , η οποία όμως δεν θα έρθει ποτέ. Τουναντίον τα μέτρα θα πολλαπλασιαστούν και οι φόροι θα αυξηθούν!

Δεν θα δημοσιεύσω τους δείκτες ανεργίας, ή τους πίνακες με τους μισθούς κλπ, στους οποίους φαίνετε και το «καλό» το οποίο έχουν διαπράξει το ΔΝΤ και οι φίλοι και εταίροι μας οι Γερμανοί.

Ενδιαφέρον έχει επίσης, και η πορεία της πρόβλεψης του χρέους (το ακαθάριστο χρέος του Μάαστριχτ).

Αν μπείτε στο PDF , θα τα δείτε από μόνοι σας, μιάς και η Ελ.Στατ δεν δημοσιεύει τα πολύ πρόσφατα.... Γιατί όμως άραγε ;

Μήπως γιατί η ελπίδα, πεθαίνει τελευταία;



Σημείωση Σκηνοθέτη : 

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, στην βουλή, και όπως θα έχετε καταλάβει , οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι θα είναι μεγαλύτεροι το 2014 από ότι το 2013.

Οι έμμεσοι φόροι από  23,3 Δις Ευρώ το 2013, στο 2014 θα γίνουν 23,7 Δις Ευρώ. 

Οι άμεσοι φόροι από 17,0 Δις Ευρώ το 2013, στο 2014 θα γίνουν 19,10 Δις Ευρώ.

Άρα , όλα οκ , για τους τραπεζίτες... τι δεν καταλαβαίνετε ;

- by John.k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου