MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης είναι πλέον ορατός – Ο Σαμαράς μπορεί να υποστεί ότι και ο Μητσοτάκης το 1992

Η κυβερνητική συνοχή δεν υφίσταται – Απαράδεκτη η αιτιολογία διαγραφής του Πολύδωρα – Τραγικά τα λάθη της ΝΔ 

Ο κίνδυνος βίαιης κατάρρευσης της κυβέρνησης είναι πλέον ορατός. 

Μια ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία και η κυβέρνηση βρέθηκε με 152 ναι, όταν πρόσφατα είχε δει τις δυνάμεις της να περιορίζονται στις 154 ψήφους από 156 νωρίτερα κ.ο.κ. 

Η κυβέρνηση φθείρεται επικίνδυνα. 


Η ψήφιση του νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που αποτελεί ένα τραγικό νόμο όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι αναφέρουν κατέδειξε τις αδυναμίες της ΝΔ. 

Ακόμη και αν ψηφιστεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς - που αποτελεί το βασικό σενάριο - η κυβέρνηση έχει φθαρεί επικίνδυνα. 

Η ΝΔ και ειδικά ο Σαμαράς στην προσπάθεια του να παραμείνει στην εξουσία συνεταιρίστηκε με το κόμμα που διέφθειρε την Ελλάδα, διέφθειρε συνειδήσεις και οδήγησε σε χρεοκοπία ένα έθνος. 

Ο Σαμαράς στην προσπάθεια του να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία συνεταιρίστηκε με το χθες το ΠΑΣΟΚ που από κόμμα έχει μείνει απόκομμα.

Η ΝΔ δεν εκπροσωπεί πλέον την παραδοσιακή δεξιά και έτσι εξηγούνται οι συνεχείς διαρροές προς την Χρυσή Αυγή και άλλα κόμματα. 

Ο Πολύδωρας αποτελούσε πάντα μια ιδιαίτερη προσωπικότητα ενίοτε περίεργη αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την προσήλωση του στην δεξιά παράταξη.
Ο Σαμαράς και η ΝΔ καταρρέουν, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις και ειδικά στην παράσταση νίκης, η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά και τώρα βρίσκεται έως 8% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ουδέποτε κόμμα έχασε την πρωτιά εφόσον προηγείτο σε παράσταση νίκης, όχι πρόθεση ψήφου αλλά παράσταση νίκης που σημαίνει ανεξαρτήτως ποιο κόμμα θα ψηφίσετε, ποιο πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές; 

Η ΝΔ και ο Σαμαράς έχουν απολέσει τα κοινωνικά ερείσματα. 

Η κοινωνία, δεν πιστεύει τίποτε και δυστυχώς οι συνεχιζόμενες και ατέρμονες γκάφες αμαυρώνουν κάθε προσπάθεια και κάθε θετική πρωτοβουλία που έλαβε η σημερινή κυβέρνηση. 

Όταν ο Σαμαράς στην προσπάθεια του να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία συμμαχεί με το μιαρό κόμμα του χθες το ΠΑΣΟΚ και αποκόβει από τους δεσμούς με την δεξιά παράταξη έχει ημερομηνία λήξεως. 

Η ΝΔ δεν θα καταφέρει να επιβιώσει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με κινήσεις αντιπερισπασμού όπως αποδεικνύεται ζητώντας κάθε φορά ονομαστική ψηφοφορία ροκανίζει την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Η ΝΔ με 152 βουλευτές ή 153 αν το θέλετε αλλά ο 153ος δήλωσε ασθενής αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολύ μέλλον. 

Ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης είναι πλέον στο προσκήνιο.
Είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελεί πλέον ένα ορατό κίνδυνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου