MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ελπίδα πέθανε πρώτη

Γράφει ο Koudos,

'Εχουμε μια κυβέρνηση εδω και 2 χρόνια που κακά τα ψέμματα δε την επιθυμεί κανείς μας. 

Βρίσκεται εκεί με μοναδική υποστήριξη τις υποσχέσεις της στην τρόικα και την κάθε τρόικα που απαιτεί απάνθρωπες θυσίες, λες και ήρθε απο άλλο πλανήτη, λες και τα στελέχη της δεν είναι άνθρωποι. 

Κι έχουμε τον δικό μας "συνασπισμό" εξουσίας να τις αποδέχεται με ελαφριά τη καρδία .
 

Ακόμα κι αν δεχτούμε πως οι της τρόικα μπορεί να μη γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία, δε μπορούμε να δεχτούμε να κάνουν πως δε γνωρίζουν οι εγχώριοι πολιτικοί. Παράλογες πολιτικές αποφάσεις που κανένας υγιής νους δε μπορεί να χωνέψει όσο κι αν τις επεξεργαστεί. Ως εκ τούτου βρισκόμαστε συνεχώς σε μια κατάσταση σχιζοφρένειας.

Η παρούσα κυβέρνηση είναι δεδομένο πλέον πως δεν έχει κανενός είδους νομιμοποίηση. Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης και της κάθε κυβέρνησης εξαρτάται από τη λαϊκή αποδοχή. Όταν αυτή παύει να ισχύει τότε χάνεται και κάθε είδους νομιμότητα.


Ο Ελληνικός λαός έχει υποφέρει από μια εξουσία που διέπραξε κυριολεκτικά εγκλήματα: πέρασε η ίδια τη θηλιά στο λαιμό μας αφού μας αναγκάζει να νοικιάσουμε το ίδιο μας το σπίτι, μας υποχρεώνει στην ανεργία και την αεργία και συνεχίζει να προκαλεί με τη ρητορική των "θυσιών που πιάνουν τόπο" - μάλλον κάπου αλλού κι όχι στην Ελλάδα.


Όλοι μας πλέον προσδοκούμε το τέλος αυτής της κυβέρνησης και μάλιστα προτιμούμε να είναι και πρόωρο.


Ας υποθέσουμε λοιπόν πως ένα πρωινό βλέπουμε σε όλα τα κρεμασμένα στα περίπτερα πρωτοσέλιδα εφημερίδων: "Η κυβέρνηση Σαμαρά παραιτείται. Πάμε σε εκλογές". Μια ανείπωτη χαρά θα κατακλύσει τους Έλληνες πως τα βάσανά τους τελείωσαν! Θα έρθει μια σωστή κυβέρνηση που θα λύσει όλα μας τα προβλήματα, θα σκεφτόμαστε. Και κάπου εδώ η χαρά μας κόβεται γιατι είπαμε τη λέξη κλειδί: "σωστή κυβέρνηση".


Να πέσει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.Τον διάδοχο τον έχει σκεφτεί κανείς; Ποιός πολιτικός σχηματισμός, ποιος πολιτικός αρχηγός και ποιος βουλευτής νυν ή πρώην πιστεύετε ότι είναι ικανός να μας βγάλει απ' το τέλμα;


Να πάμε σε εκλογές. Αύριο κιόλας ή και σήμερα αν προλαβαίνουμε. Μπροστά στην κάλπη θα μας πιάσει μια αμηχανία. Τι θα ψηφίσω και γιατί να ψηφίσω; Κανείς από τους πολλούς που υπάρχουν δεν.... εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν εμπνέει.. γενικώς.


Για τους Έλληνες πλέον το χειρότερο δεν είναι η προφανής ανικανότητα της παρούσας κυβέρνησης αλλά η απουσία οράματος. Κάθε λαός έχει ανάγκη έστω κι απο υποτιθέμενους "Μεσσίες¨" γιατί αυτοί φέρνουν και την ελπίδα. Κι αυτή την ελπίδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή όσο τίποτ' άλλο ο λαός μας. Κι ας είναι και ψεύτικη, έχουμε συνηθίσει.


e-arthrologio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου