MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Εμείς πουλάμε, αλλά ποιος αγοράζει;»

Οι τράπεζες μπορεί να έχουν την πρόθεση και η τρόικα μπορεί να επιμένει, ωστόσο, η αγορά άλλα κελεύει. 

Ο λόγος αφορά στην προσπάθεια που γίνεται από τους εγχώριους πιστωτικούς ομίλους να προχωρήσουν στην πώληση θυγατρικών τους στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες κρούσεις που έγιναν, για την προσέλκυση ξένων αγοραστών, αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς αποδείχθηκε ότι το ενδιαφέρον ήταν ...μηδενικό. 

"Εμείς μπορεί να θέλουμε να πουλήσουμε, αλλά όπως έχει η κατάσταση όχι μόνο εδώ, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, πιστεύετε ότι είναι εύκολο να βρούμε αγοραστές;".

Αυτό είναι το ερώτημα που διατυπώνεται από την πλευρά των ελληνικών ομίλων, όταν τίθεται προς συζήτηση το θέμα. Ωστόσο, η τρόικα δεν δείχνει να πείθεται από αυτή την αντίδραση - εξήγηση. 

Και αυτό γιατί, κοινή είναι η εκτίμηση στις τάξεις των δανειστών μας ότι "οι Έλληνες τραπεζίτες δεν θέλουν να πουλήσουν θυγατρικές τους, για να βρουν κεφάλαια, καθώς υπολογίζουν σε αυτά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας".

Υπό αυτές της συνθήκες καχυποψίας, όμως, η αποκατάσταση των σχέσεων, μεταξύ των δύο πλευρών, φαντάζει πλέον κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Πηγή : voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου