MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Σάλος με τις διώξεις κατά ΑΚΕΛ

Πολιτική ένταση επικρατεί στην Κύπρο λόγω της σύλληψης και προφυλάκισης δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΑΚΕΛ, για υποθέσεις που αφορούν κλοπή, εκβιασμό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, συνωμοσία για...διάπραξη κακουργήματος κλπ.

Το ΑΚΕΛ καταγγέλει τη κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για στημένη υπόθεση και προβοκάτσια που έχουν στόχο να απαξιωθεί και να στιγματιστεί το κόμμα. 

Υποστηρίζει δε ότι οι συλλήψεις στηρίζονται σε συναλλαγή της αστυνομίας με έναν υπόδικο επιχειρηματία και με έναν καταζητούμενο. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, απαντά πως δεν ασχολείται με το θέμα των ποινικών ανακρίσεων, το οποίο χειρίζεται η δικαιοσύνη και η αστυνομία.

Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι και στις τάξεις της αστυνομίας υπάρχει έντονη αντιπαράθεση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο αρχηγός του σώματος διέταξε έρευνα εναντίον του υπαρχηγού, γιατί ο δεύτερος φαίνεται να οργάνωσε επιχείρηση τρομοκράτησης μάρτυρα που κατέθεσε εναντίον των στελεχών του ΑΚΕΛ.

Ο υπαρχηγός της κυπριακής αστυνομίας ήταν για χρόνια επικεφαλής της φρουράς του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος τον είχε τοποθετήσει και στη διοίκηση της ΚΥΠ. Μάλιστα, λίγο πριν αποχωρήσει ο κ. Χριστόφιας από τη Προεδρία της Δημοκρατίας τον διόρησε υπαρχηγό παρακάπτωντας δεκάδες αξιωματικούς που προηγούνταν στην επετηρίδα.

Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου