MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αιφνιδιαστική άνοδος της ανεργίας στη Γερμανία

Αιφνιδιαστική άνοδο κατέγραψε το επίπεδο της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία διαμορφούμενο ως ποσοστό σε 6,9% και σε απόλυτο αριθμό στους 2,975 εκατ. ανθρώπους, ήτοι αυξημένο κατά 25.000 ανέργους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.


Βάσει εποχικά μη προσαρμοσμένων στοιχείων, η ανεργία υποχώρησε κατά 97.000 θέσεις εργασίας, στο επίπεδο των 2,849 εκατ.ανέργων.

Επίσης, στην Ιταλία, το επίπεδο της ανεργίας αναρριχήθηκε στο 12,2% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού τον μήνα Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 0,1% σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Istat.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση του επιπέδου της ανεργίας ήταν 1,5%, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.  Σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 3,127 εκατ., τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου