MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Σκάνδαλο Siemens: Απόφαση-όνειδος για τα «μαύρα ταμεία»

Με μία προκλητική ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας επιστρέφονται, και με τόκο, τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων που θεωρήθηκαν αποκτηθέντα από δωροδοκίες
 
Στο μεγαλύτερο δικαστικό φιάσκο όλων των εποχών εξελίχτηκε η υπόθεση του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens, που όχι μόνον έκλεισε με παραγραφή και αθωώσεις των 20 κατηγορουμένων, αλλά χθες είχε ακόμα μία εξέλιξη, εξόχως ταπεινωτική για τη Δικαιοσύνη!
 

Τριτοκοσμική χώρα στη φορολογία

Χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής χώρας
παρουσιάζει η χώρα μας με τους υψηλούς έμμεσους φόρους. Η φράση ανήκει στην τετραμηνιαία έκθεση που δημοσιοποίησε το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ζητώντας από την κυβέρνηση τη μείωση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Υπενθυμίζεται πως το ΚΕΠΕ είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα για την οικονομική επιστήμη στην Ελλάδα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, και λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών!
 

«Η φωτιά στη Σέριφο έσβησε…Μπορείτε να ξυριστείτε»! Παναγιώτης Γερογλής

Γράφει ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΓΛΗΣ*
 
ΚΑΛΑ ΝΕΑ…ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ..!!
ή αλλιώς…
 
ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΞΥΡΙΣΜΑ.!!!..
 
Μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Υπουργείου Προστασίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Κρίσης (η μόνη “κρίση¨,είναι αυτή που βλέπω ευδιάκριτα στα  περισσότερα κεφάλια εκ των ιθυνόντων) και το άγχος-τον κόπο και την ταλαιπωρία, που φαίνεται ευδιάκριτα μέχρι και στο πρόσωπο του υπουργού, η φωτιά στη Σέριφο επιτέλους έσβησε προχθές…..αφού κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και τελικά έφτασε και έσβησε…στη θάλασσα…
 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Οι πολίτες στενάζουν από τις τιμές, η κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις μισθών στο μέλλον

Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην κυβέρνηση για τις τιμές του ηλεκτρικού και τον πληθωρισμό, που αυξάνεται με πενταπλάσιο ρυθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τι βλέπει η Eurostat για τον Ιούνιο και η ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επιτυχία της πολιτικής της
 
Την ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί για τα επιτεύγματά (:) της στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάλλουν εναντίον της, καθώς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η Eurostat διαπιστώνει ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωζώνη (1%) και πενταπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου (0,2%).
 

Αφελληνίζεται ο ελλαδικός χώρος: 168 θάνατοι για κάθε 100 γεννήσεις μόνο τα τελευταία τρία χρόνια!

Τρομακτική μείωση του γηγενούς πληθυσμού στα 14 χρόνια των Μνημονίων!
 
Η Ελλάδα «πεθαίνει» με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία 14 χρόνια, δηλαδή τα χρόνια των Μνημονίων, καθώς το ισοζύγιο ανάμεσα σε γεννήσεις και θανάτους είναι συντριπτικά αρνητικό, με αποτέλεσμα μόνο την τελευταία τριετία να έχουμε 168 θανάτους για κάθε 100 γεννήσεις!
 
Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί σε τρομακτικό βαθμό και το πρόβλημα έγινε απελπιστικό την τριετία από 2020 έως 2022.
 

Πολιτική κατεδάφιση του Μητσοτάκη από το δίδυμο Σαμαρά-Καραμανλή

Με την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς και –συμπληρωματικά και σε συναντίληψη– ο Κώστας Καραμανλής κατέρριψαν το ηγεμονικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή ό,τι είχε απομείνει από αυτό, μετά το 28% των ευρωεκλογών. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί άσκησαν πιο σκληρή κριτική από όση έχει δεχθεί από την αντιπολίτευση στα πέντε χρόνια της κυβέρνησης.
 
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αυτή την φορά δεν αρκέστηκαν στα εθνικά θέματα, αλλά επεκτάθηκαν σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης. Κυρίως, όμως, ο καθένας με τον τρόπο του, στράφηκαν ευθέως κατά της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδομώντας όλες τις στρατηγικές του επιλογές στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. Αμφισβήτησαν, επίσης, την ικανότητά του να αντιληφθεί το πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές.
 

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Παρέμβαση Orban στους FT: Αποτυχημένη η Κομισιόν, η EE δεν έχει ελπίδες απέναντι σε ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία - Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ευρωπαϊκή Ένωση...
 
Την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας του ευρωπαϊκού πολιτικού και οικονομικού χώρου υπογράμμισε με σημαντική παρέμβασή του στους Financial Times o πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και προεδρεύων της ΕΕ, Victor Orban.

«Η Ουγγαρία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δεύτερη φορά, 13 χρόνια μετά την πρώτη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρωθυπουργού, είχα το θλιβερό προνόμιο να παρακολουθώ τη διάβρωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής