MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Πως ο κ.Μητσοτάκης καταποντίστηκε σε 1 χρόνο χωρίς να έχει ουσιαστικά αντίπαλο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει ότι ακόμη και η βαρύτατη ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές…είναι εισαγόμενη!!! Όπως η ακρίβεια που μας λέει μήνες τώρα. Είπε στη δήλωση του ότι κι άλλοι …συνοδοιπόροι του στην Ευρώπη υπέστησαν ήττες, απόψε. Ο Μακρόν για παράδειγμα σύρετα σε πρόωρες εκλογές…
 
Ο κ.Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι έλαβε το μήνυμα και η ανάγνωση που έκανε είναι ότι ο κόσμος του ζητά …περισσότερες μεταρρυθμίσεις!!!
 
Επειδή όλοι γνωρίζουμε πια τι εννοεί ο κ.Μητσοτάκης όταν μιλά για μεταρρυθμίσεις , καταλαβαίνουμε ότι μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει από που του έχει σταλεί το μήνυμα, έστω από αυτούς τους λίγους που πήγαν να ψηφίσουν:
 
1. Από τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετς στα οποία οι πολίτες κάθε μέρα αναστενάζουν και ο κ.Μητοστάκης τους λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ,γιατί η ακρίβεια …είναι εισαγώμενη.
 
2. Από τους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία έχε διαλύσει και το μόνο που «πρόσφερε» στους πολίτες είναι να τους βάλει να πληρώνουν για απογευματινά χειρουργεία!!!
 
3.Από την «υπερήφανη εξωτερική πολιτική» την οποία οι πολίτες δεν την βλέπουν πουθενά. Η χώρα μοιάζει να μην έχει καν εξωτερική πολιτική και αμφισβητείται από χώρες πολύ μικρότερης δυναμικότητας.
 
4. Από την υπέρμετρη αλαζονεία του ίδιου και της κυβέερνησης του, που «απογειώθηκε» μετά από το 41% πριν από ένα χρόνο. Οι πολίτες δεν ξενχνούν τα Τέμπη, τις υποκλοπές, μια σειρά υποθέσεων που χαρακτηρίστηκαν ή ήταν σκάνδαλα. Από την περιφρόνηση του ακόμη και στο Σύνταγμα της χώρας που κουρέλιασε για να «περάσει» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 
Ο κ.Μητσοτάκης κατάφερε να χάσει 13 μονάδες εκλογικής δύναμης σε ένα χρόνο χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο! Αυτή είναι η πραγματικότητα …
 

 
«Παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης. Υπήρξαν και ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Σέβομαι την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους. “Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”. Αυτό θα κάνουμε», συμπλήρωσε.
 
«Οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής πριν το 2027. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη από τη σημερινή» κατέληξε ο πρωθυπουργός, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου