MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

«Διαμοιράζοντας τα ιμάτια του ελληνικού λαού»- Ειρήνη Μαρούπα

Γράφει η
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ
Υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
 
Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΜΑΤΙ, ΤΕΜΠΗ.
 
«Και τον σταυρώνουν και διαμοιράζονται τα ιμάτιά του, ρίχνοντας κλήρο γι’αυτά, τι κανείς θα πάρει. Κι εκείνοι που πορεύονται δίπλα του τον βλαστημούσαν, κουνώντας τα κεφάλια τους και λέγοντας «Α, εσύ που καταστρέφεις τον Ναό και σε 3 ημέρες τον οικοδομείς, σώσε τον εαυτό σου και κατέβα από τον σταυρό». Όμοια και οι αρχιερείς τον ενέπαιζαν μαζί με τους γραμματείς κι έλεγαν: «Άλλους έσωσε, τον εαυτό του δεν δύναται να σώσει. Ας κατέβει τώρα από τον σταυρό για να δούμε και να πιστέψουμε»».
 
Τα ιμάτια του ελληνικού λαού, από το ξεκίνημα των μνημονίων, εδώ και 14 χρόνια διαμοιράζονται και ρίχνουν κλήρο ποιος θα πάρει τι. Δημόσια και ιδιωτική περιουσία έχει χαριστεί δεξιά κι αριστερά. Έτσι φτάσαμε στο ΜΑΤΙ και τα ΤΕΜΠΗ.
 
Ο Γολογθάς του Ελληνικού λαού ξεκίνησε επίσημα το 2010. Τα μνημόνια περιέκοψαν αναγκαίες κρατικές δαπάνες, (λχ. για την πυροσβεστική), κι επέβαλαν ξεπούλημα. Η ΤΡΕΝΟΣΕ  χαρίστηκε στους Ιταλούς. Χαρίστηκε μία σημαντική κρατική υποδομή μαζί με τον εξοπλισμό της, σε μία χρεωκοπημένη κρατική εταιρεία, για να μην την πάρουν οι Κινέζοι και  ολοκληρώσουν τον δρόμο του Μεταξιού.
 
Η δικαιοσύνη ταυτισμένη με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία,  τυφλή, κουφή, μουγγή και χεροπόδαρα δεμένη, δεν ανταποκρίνεται στις επείγουσες περιστάσεις αποκατάστασης της νομιμότητας όπου και όποτε αυτή πλήττεται. Η δικαστική εξουσία μέσα από ένα πλέγμα διαπλοκής και διαφθοράς, έχει απολύτως ταυτιστεί με την εκετελεστική και νομοθετική εξουσία.
 
Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακοίνωσε πρόσφατα το προφανές: ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Το ελληνικό κράτος είναι ξεκάθαρα εχθρικό προς το ελληνικό έθνος.
 
Το ολοκαύτωμα 104 ανθρώπων, μέσα στο κάστρο της Ελληνικής πρωτεύουσας, στο Μάτι, το 2018, και η εξαϋλωση 57 παιδιών μας στα Τέμπη το 2023, αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός ζει την  δική του Σταύρωση.
 
Ο συμβολισμός εξάλλου, της έκδοσης μίας ντροπιαστικής για την δικαιοσύνη απόφασης για το Μάτι, την Μεγάλη Δευτέρα, που ξεκινά ο Χριστός την πορεία του προς την Σταύρωση, είναι τρανταχτός.
 
Εκείνη την ημέρα, διάλεξε η δικαιοσύνη να ανακοινώσει στον  ελληνικό λαό την δική του συντριβή, για ακόμα μία φορά.
 
Η δικαστική απόφαση για το Μάτι, αντίθετα στην κοινή λογική (η οποία οφείλει να διέπει την νομική επιστήμη), αλλά και αντίθετα στους ρητούς κανόνες δικαίου, αθώωσε την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων, (παρότι προέκυψαν ακράδαντα στοιχεία εναντίον τους, κατά την ακροαματική διαδικασία). Και οι ελάχιστοι που καταδικάσθηκαν, (μόνο 6 από τους 21), κρίθηκαν ένοχοι για τις ελάχιστες δυνατές κατηγορίες.
 
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον, εξάλλου, έσπευσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να ανακοινώσει ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση, προς εκτόνωση της διαρκώς διογκούμενης γενικής κοινωνικής κατακραυγής.
 
Στον τύμβο των Τεμπών από την άλλη μεριά, εξελίσσεται το δικαστικό θρίλερ που σηματοδοτεί μία άλλη Μεγάλη Εβδομάδα του ελληνικού λαού, ο οποίος θρηνεί 57 παιδιά του, φοιτητές που επέστρεφαν στις σπουδές τους μετά από τριήμερο διασκέδασης.
 
Η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση στοιχειώνει την κυβέρνηση, επειδή αποδεικνύει διασπάθιση δημοσίου κι ευρωπαϊκού χρήματος, και στοιχειοθετεί ακράδαντες αποδείξεις ποινικής ευθύνης υπουργών όλων των κυβερνήσεων, οι οποίοι οδήγησαν αιτιωδώς στον θάνατο των παιδιών μας, διότι δεν υπήρχε το σύστημα αποτροπής της σύγκρουσης των τρένων.
 
Μπαζώθηκε ο τόπος του εγκλήματος, ώστε να δυσχερανθούν και να μην αποκαλυφθούν όσα συνέτειναν στην επαύξηση του αριθμού των νεκρών και την εξαϋλωσή τους, λόγω των εκρηκτικών υλών, που τελικώς γνωρίζουμε ότι μεταφέρονταν στην εμπορική αμαξοστοιχία, γεγονότα για τα οποία δεν μιλάει κανείς, λες και είναι απαγορευμένη οποιαδήποτε αναφορά. Άλλωστε ακόμα και ο πιστός μαθητής του Χριστού, ο Πέτρος, απαρνήθηκε 3 φορές τον Χριστό, όταν συνελήφθη. Γιατί να μην απαρνηθούν 57 νεκρά παιδιά οι κομματικοί δημοσιολογούντες και οι αργυρώνυτοι δημοσιογράφοι;
 
Η δικαιοσύνη σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου, παρατηρεί τον ελληνικό λαό να σταυρώνεται, σαν να είναι αυτός ο κακοποιός, παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ποιά είναι η αλήθεια, ενώ εμφανώς την αποσιωπά και την συγκαλύπτει.
 
(Συ λέγεις ότι βασιλεύς ειμί εγώ. Εγώ εις τούτο εήλυθα στον κόσμον, ίνα μαρτυρήσω τη αληθεία. Πάς ο ων εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής. Λέγει αυτώ ο Πιλάτος: τι εστίν αλήθεια;).
 
Όμως μετά την Σταύρωση και τον Θάνατο, έρχεται η Ανάσταση. Το πολιτικό, μιντιακό, και δικαστικό, ομογενοποιημένο σύστημα, αντελήφθη, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το Μάτι, τους πρώτους κραδασμούς του μεγάλου σεισμού που έρχεται.
 
Στον τόπο που λένε Κρανίο σταύρωσαν τον Χριστό. Στον τόπο που λέγεται Μάτι και Τέμπη, σταύρωσαν τον ελληνικό λαό. Σεισμός μεγάλος έρχεται που θα καταπιεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Ίνα ο ελληνικός λαός δοξασθή, όπως εδοξάσθη ο Υιός του Ανθρώπου.
 
(«Και ήταν ώρα περίπου 12 το μεσημέρι, και έγινε σκοτάδι πάνω σε όλη τη γη ως τις 3, γιατί χάθηκε ο ήλιος. Έγινε σεισμός μεγάλος και σχίστηκε μάλιστα το καταπέτασμα του ναού στο μέσον).
 
Όση ανησυχία κι αν έχει το σύστημα, μη ο ελληνικός λαός εγερθή από του τάφου που τον χώνουν καθημερινά, όλο και πιο βαθιά, κι όση φρούρηση στον τάφο μας κι αν βάλουν, ένα είναι σίγουρο.
 
Ο Ελληνισμός είναι ιδέα. Είναι σύστημα αρχών και αξιών. Γι’αυτό και τον τρέμουν οι αντίχριστοι παγκοσμιοποιητές. Ο Ελληνισμός της αρμονίας και της ομορφιάς, του μέτρου και της λογικής, της φιλοσοφίας και της κριτικής σκέψης είναι ο εχθρός τους. Τρέμουν την φιλοπατρία, την ευψυχία, την ανδρειοσύνη. Μα πάνω απ’όλα τρέμουν την ελευθερία, την συλλογική και την ατομική, που δίδαξε ο Ελληνισμός και ο Χριστός. Ο Ελληνισμός είναι αυτός που αναβίβασε το δίποδο σε άνθρωπο, του έμαθε να σκέφτεται και να αισθάνεται, κι όχι απλώς να υπάρχει. Γι’αυτό κατασκεύασε τεχνικά και πνευματικά θαύματα. Ο Χριστός δίδαξε στον άνθρωπο την ελευθερία στην επιλογή. «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν, αράτω τον Σταυρόν αυτού, κι ακολουθείτω μοι».
 
Η επιλογή είναι δική μας.
 
Καλή Ανάσταση.
 

 
 
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ
•Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου