MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

«Τοξική ηγεσία κυβερνά με τη θεωρία του Γκαίμπελς» και Τέμπη παντού! Κ .Χρηστίδης Επίτιμος Α/ΓΕΝ

«Η θεωρία του Γκαίμπελς, η δύναμη του επαναλαμβανόμενου ψέματος ,που όσο πιο μεγάλο είναι ,τόσο πιο πιστευτό πρέπει να γίνει…Μας το λένε κατάμουτρα! Δεν είναι μόνο τα Τέμπη..Είναι ο 519C ,είναι τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων που διέρρευσαν,είναι το Στεφανοβίκειο, η απομείωση του στρατιωτικού μας αποτυπώματος στα νησιά, είναι οι κάμερες ασφαλείας που δεν υπήρχαν ούτε στην Πύλο, ούτε στη φόρτωση της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, ούτε στα αστυνομικά τμήματα»…
 
Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης σε μία συνέντευξη που τσακίζει τις πρακτικές της κυβερνητικής εξουσίας και ανάβει φως στο βαθύ σκοτάδι που έχει επιβληθεί στην πληροφόρηση των πολιτών. Ο Ναύαρχος Χρηστίδης λέει όσα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μάλλον φοβούνται να πουν ή ακόμη χειρότερα δεν θέλουν να πουν ,γιατί ο τρόπος με τον οποίο κυβερνάται η χώρα σήμερα μπορεί και να τα έχει…γοητεύσει.
 

 
Με επίκεντρο το έγκλημα των Τεμπών ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ με καταιγιστικά επιχειρήματα αποδεικνύει ότι Τέμπη έχουμε να αντιμετωπίσουμε παντού. «Όταν ο κόσμος καταλάβει τι έχει συμβεί στα Τέμπη, τότε ίσως να υπάρξει αλλαγή. Ίσως να σημάνουν όχι μόνο οι καμπάνες της δημοκρατίας, αλλά και της ελευθερίας», λέει.
 
Αναφέρεται σε συγκεκριμένα ψεύδη που ανερυθρίαστα επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση για τα Τέμπη , την Εθνική Άμυνα της χώρας, την εξωτερική πολιτική.
 
Αποδομεί τις εξοπλιστικές μπαρούφες της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας πόσες φορές η χώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Πολεμικό Ναυτικό που υπεραγαπά, έχει πληρώσει πανάκριβα τέτοιους χειρισμούς. Δεν μάθαμε τίποτα κάνουμε τα ίδια και ακόμη χειρότερα λάθη. Εγκλήματα ,όπως στα Τέμπη.
 
Μιλά για το αλισβερίσι της κυβερνητικής εξουσίας με συμφέροντα με τους κοτζαμπάσηδες, όπως λέει. Μια …παράδοση που μας ακολουθεί από το 1821.
 
Ασκεί πολύ σκληρή κριτική σε όσα υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι δώσαμε ήδη το Καστελλόριζο. Επικαλείται τη φράση του Καποδίστρια : «Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».
 
Ο Ναύαρχος Χρηστίδης στις 25 Νοεμβρίου 2012 ήταν Α/ΓΕΝ. Δεν δίστασε να βγει και να μιλήσει δημόσια αν και εν ενεργεία για τις αλόγιστες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είχε δώσει συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα. Η κυβέρνηση Σαμαρά αντί να αξιοποιήσει τα όσα σημαντικά είπε ως επιχείρημα -έστω και για την τιμή των όπλων- έναντι των δανειστών μας , τον αποστράτευσε! Αυτά για όσους σκεφθούν ότι ο κ.Χρηστίδης μιλά τώρα που είναι απόστρατος. Μιλούσε πάντα. Μιλά σπάνια αλλά όταν το κάνει δεν μασά τα λόγια του, όπως θα διαπιστώσετε από τη συνέντευξη του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου