MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Σοκαριστικό βίντεο από τη απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού διπλωμάτη στην Κίνα από Ουιγούρο Τούρκο!

Του επιτέθηκε στους δρόμους του Πεκίνου!
 
Σοκ προκαλεί το βίντεο με την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι διπλωμάτης της ισραηλινής πρεσβείας στην Κίνα από μουσουλμάνο Ουιγούρο Τούρκο.
Η κατάσταση του είναι σταθερή, σημειώνεται, ενώ διερευνώνται τα κίνητρα της επίθεσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
 
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η επίθεση δεν σημειώθηκε στην πρεσβεία, ενώ τα ΜΜΕ στο Τελ Αβίβ θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση του περιστατικού με την κατάσταση στη Γάζα και την εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει δώσει εντολή στους Ισραηλινούς εντός και εκτός χώρας να είναι σε επιφυλακή.
 
Πάντως, ο Iσραηλινός διπλωμάτης ήταν εκπαιδευμένος.
 
Αυτό φαίνεται καθώς εφάρμοζε τακτικές της πάλης εδάφους και του brazilian jiu jitsu, για να αποφύγει τις μαχαιριές από τον επιτιθέμενο Τούρκο.
 
Tις τακτικές αυτές τις χρησιμοποιεί και το ισραηλινό Κrav Manga το οποίο είναι υβριδικό σύστημα μάχης και χρησιμοποιεί τεχνικές από διάφορες πολεμικές τέχνες αναλόγως με τις περιστάσεις.
 
Συγκεκριμένα έχοντας πέσει στο έδαφος περιστρέφονταν προσπαθώντας να έχει πάντοτε τα πόδια του μπροστά στον επιτιθέμενο Κινέζο για να μην του επιτρέψει να τον μαχαιρώσει.
 
Τελικά δεν το κατάφερε, ίσως ήταν μεγάλος σε ηλικία, ίσως δεν ασκούνταν πολλά χρόνια, αλλά το προσπάθησε, έχοντας κάποιες γνώσεις που προφανώς τις απέκτησε με εκπαίδευση.
 
Αυτό ίσως σημαίνει πως δεν ήταν απλώς κάποιος διπλωμάτης αλλά στέλεχος κάποιας ισραηλινής υπηρεσίας.
 
Εδώ βέβαια τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα καθώς οι Ουιγούροι Τούρκοι ελέγχονται άμεσα από την Άγκυρα.
 
Oι Ουιγούροι Τούρκοι είναι τουρκική μειονότητα που ζει στην κινεζική επαρχία Xinjiang και θεωρούνται ότι αποτελούν την πραγματική κοιτίδα των τουρκικών φυλών.
 
Το Ισραήλ θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα την υποτιθέμενη επαναπροσέγγιση με την Τουρκία.
 
Δεν μπορεί να έχει φιλικές σχέσεις με μία χώρα στης οποίας το έδαφος φιλοξενούνται πολυτελή γραφεία της Χαμάς.
 
Μάλιστα πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν μαζί γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή : https://www.pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου