MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

«Τρίτος Αττίλας στην Κύπρο, εγκλήματα πολέμου από την Άγκυρα και πάμε για διάλογο»;; Στ.Καλεντερίδης

Ο Σταύρος Καλεντερίδης διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας δεν «στρογγυλεύει τις γωνίες» μιλώντας για το ενδεχόμενο «ελληνοτουρκικού διαλόγου» στον οποίο μας «σπρώχνουν»:
 
«Με την Τουρκία να επιχειρεί τρίτο Αττίλα στην Κύπρο και να διαπράττει εγκλήματα πολέμου, ποιο είναι το καλό κλίμα για διάλογο; Τι έχουν να πουν όσοι προσπαθούν να μας πείσουν γι΄  αυτό το καλό κλίμα; Θα ζητήσουν συγγνώμη μετά απ΄ όσα έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες»;
 
 
Ο κ.Καλεντερίδης επισημαίνει τη σιωπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πλέον το Κυπριακό ως πρόβλημα που θα ήθελε πολύ να «εξαφανιστεί» , ακόμη και χωρίς δίκαιη για την Κυπριακή Δημοκρατία λύση.
 
Αναφέρεται στην ακραία στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Ρωσίας στο ουκρανικό και σχολιάζει όσα έγιναν στην Αθήνα στη λεγόμενη «άτυπη σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια» που εξελίχθηκε τελικά σε σύνοδο…Ζελένσκι.
 
Να σημειώσουμε ότι την ώρα μαγνητοσκόπησης της συνέντευξης δεν υπήρχε συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Σερβίας. Συνάντηση η οποία έγινε αργότερα, αλλά αυτό δεν ακυρώνει καθόλου όσα εύστοχα επισημαίνει ο κ.Καλεντετερίδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου