MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Η Ολλανδική Κυβέρνηση Κηρύσσει Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για να Σταματήσει τη Διαμαρτυρία των Αγροτών

Μετάφραση: 
Απολλόδωρος
 
2 Ιουλίου 2023 | Rhoda Wilson | Διαβάστε το εδώ
 
Η Χάγη, η έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να εμποδίσει τους αγρότες να οδηγήσουν τα τρακτέρ τους στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για τους υποχρεωτικούς στόχους μείωσης των λιπασμάτων της κυβέρνησης.
 
Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας της Πέμπτης, η Δύναμη Άμυνας Αγροτών, δήλωσαν ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν ένας τρόπος να καταπνίξουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και την ελευθερία του συνέρχεσθαι.

Διαβάστε περισσότεραThe Hague declares a state of emergency to stop Dutch farmer protestsThe Counter Signal, 29 Ιουνίου 2023


Την Τρίτη, η Ολλανδή αγρότισσα Jolanda Nooijers εξήγησε γιατί θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία.


Δείτε το tweet εδώ
Την Πέμπτη, οι Ολλανδοί αγρότες αποφάσισαν να μεταβούν στη Χάγη για να διαμαρτυρηθούν ανεξάρτητα από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε το tweet εδώ
 
Ωστόσο, όταν έφτασαν τα τρακτέρ, η αστυνομία τα κατεύθυνε σε ένα πάρκινγκ και έτσι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη Χάγη. Με άλλα λόγια, οι διαδηλωτές στερήθηκαν την πρόσβαση στη Χάγη, και άρα το δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν, από την αστυνομία.


Δείτε το tweet εδώ
Την περασμένη Τρίτη, ο Ολλανδός υπουργός για το κλίμα και την ενέργεια, Rob Jetten, κατά την παρουσίαση του τελευταίου πακέτου μέτρων για το κλίμα στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι με μια επένδυση 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα μπορούσαν να υπάρξουν 80 γιγατόνοι λιγότερου CO2 και θα μειωθεί η παγκόσμια θερμοκρασία κατά 0,00036 βαθμούς Κελσίου.
 
“Οι Κάτω Χώρες έχουν επί χρόνια χάσει τους στόχους τους για το κλίμα. Τώρα ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός”, δήλωσε ο Jetten, χαρακτηρίζοντας τη δέσμη μέτρων “φιλόδοξη”. Παρουσίασε 120 διαφορετικά μέτρα, τα οποία, όπως είπε, θα διασφαλίσουν ότι οι εκπομπές CO2 στις Κάτω Χώρες θα είναι 55% χαμηλότερες από ό,τι το 1990 έως το 2030.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολλανδική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει 28 δισεκατομμύρια ευρώ για να μειώσει τη θερμοκρασία στη Γη κατά 0,000036 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κάτοικος θα πρέπει να συνεισφέρει περίπου 1.647 ευρώ και μια τετραμελής οικογένεια περίπου 6.588 ευρώ, ανέφερε το News Facts.
 
Ως υπενθύμιση γιατί η ολλανδική κυβέρνηση θα ξόδευε τόσα πολλά και όμως θα παραδεχόταν ότι θα μπορούσαν να κερδηθούν τόσο λίγα πράγματα που θα ήταν αμελητέα, τον Ιούλιο του 2022, ο συνιδρυτής της Greenpeace Dr. Patrick Moore εξήγησε πώς οι μη εκλεγμένοι παγκοσμιοποιητές, συμπεριλαμβανομένου του Klaus Schwab και των Ηνωμένων Εθνών, χρησιμοποιούν την κλιματική απάτη ως δικαιολογία για να απαγορεύσουν τα ορυκτά καύσιμα και τα αζωτούχα λιπάσματα, ώστε εσκεμμένα να επιτύχουν αποπληθυσμό τουπλανήτη.
 
Σε μια ευρεία συζήτηση που περιελάμβανε το κατά πόσον η γη οδεύει προς μια νέα εποχή παγετώνων, τον μέγιστο αριθμό ανθρώπων που μπορεί να αντέξει ο πλανήτης, τι θα συνέβαινε αν ο πληθυσμός διπλασιαζόταν σε μέγεθος, κατά πόσον οι πρόεδροι και οι παγκόσμιοι “ηγέτες” μας νοιάζονται για το μέλλον ή μόνο για το χρόνο που θα είναι στη θέση τους και τη σημασία της βιώσιμης ενέργειας, δήλωσε ο Dr. Moore:
“Το διοξείδιο του άνθρακα [και] η θερμοκρασία [ ] έχουν στην πραγματικότητα ελαφρώς αρνητική συσχέτιση στο μακρύ ιστορικό αρχείο. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος … Δεν υπάρχει ιστορική σχέση μεταξύ του επιπέδου του CO2 στην ατμόσφαιρα και της θερμοκρασίας της γης … Το κλίμα έχει αλλάξει πολύ πριν ο άνθρωπος αποτελέσει οποιονδήποτε παράγοντα σε αυτό. Αλλάζει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της γης.

“Τα αζωτούχα λιπάσματα [ ] που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια γεωργία σήμερα [ ] έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τον διπλασιασμό της παραγωγής καλλιεργειών … βλέπουμε … τη Σρι Λάνκα να απαγορεύει τα αζωτούχα λιπάσματα και την Ολλανδία να απαγορεύει τώρα ουσιαστικά μεγάλο μέρος των αζωτούχων λιπασμάτων και αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή που έχουμε αυτή τη στιγμή για μια άμεση κατάσταση πείνας στον κόσμο … Ο λόγος που αυτοπροκαλείται, αυτή η έλλειψη τροφίμων … [είναι] ότι το 70% του αέρα είναι άζωτο. Θα μπορούσαμε να πάρουμε άζωτο από τον αέρα για τα επόμενα εκατομμύρια χρόνια και να φτιάξουμε λίπασμα, επειδή όλα επιστρέφουν στον αέρα τελικά, το ίδιο και το διοξείδιο του άνθρακα.

“Όταν η κλιματική αλλαγή εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως θέμα, συνειδητοποίησα ότι μας εξαπατούσαν και ότι όλα είχαν να κάνουν με το χρήμα … Αυτές οι ισχυρές ελίτ, όπως ο Schwab και οι όμοιοι του, θέλουν τον έλεγχο του κόσμου. Θέλουν τον έλεγχο όλων. Τώρα τι θέλουν; Θέλουν λιγότερους ανθρώπους”.
PBD Podcast: Patrick Moore, 14 Ιουλίου 2022 (118 λεπτά)
 
https://apollodoros.substack.com/p/9eb?utm_source=post-email-title&publication_id=1154987&post_id=132622472&isFreemail=true&utm_medium=email

—Δικτυογραφία:
Dutch government declares a state of emergency to stop farmer protest – The Expose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου