MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Η Δύση πυροβολεί τα πόδια της: Τα top 5 των παράλογων ψεμάτων κατά της Ρωσίας - Η ρωσοφοβική προπαγάνδα στερείται κάθε λογικής

Τι άλλο θα μηχανευτούν πια οι Δυτικοί...; 
 
Η ρωσοφοβία και η αντιρωσική προπαγάνδα είναι βαθιά ριζωμένη, ιδιαίτερα στην πολιτική της Δύσης. Για αιώνες, διάφοροι Ευρωπαίοι απεικονίζουν τη Ρωσία με το χειρότερο δυνατό τρόπο... που μπορεί να φανταστεί κανείς.
 
Με την πάροδο του χρόνου, το ζήτημα έγινε εξαιρετικά περίπλοκο με τους υποστηρικτές της θεωρίας να ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας.

Ωστόσο, πιο πρόσφατα, ιδιαίτερα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO) στην Ουκρανία, η ρωσοφοβική προπαγάνδα έγινε εντελώς παράλογη.

Η επιλογή των κορυφαίων... 5 από αυτές  τις θεωρίες σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς ο αριθμός των «αστείων» ισχυρισμών, αγγίζει επίπεδα ρεκόρ...

Ιδού τα 5 κορυφαία, με χρονολογική σειρά:

Η Ρωσία καταστρέφει τους δικούς της αγωγούς Nord Stream

Σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Μόσχα είχε... «βαρεθεί »με όλα τα απροσδόκητα κέρδη που προέρχονται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, έτσι αποφάσισε να ανατινάξει τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 αφού πέρασε τα προηγούμενα 17 της χρόνια για να τα κατασκευάσει.
 
Είναι ενδιαφέρον ότι η Ρωσία αποφάσισε να το κάνει μόνο μια μέρα αφότου η Πολωνία και η Νορβηγία άνοιξαν τον κύριο ανταγωνιστή του Nord Stream, τον Baltic Pipe, που διέρχεται από τη Δανία και φέρνει φυσικό αέριο από τη Βόρεια Θάλασσα. Προφανώς, για να κάνει το έργο πιο δύσκολο, αλλά και πιο... διασκεδαστικό, η Ρωσία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επίθεση εντός των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) της Δανίας και της Σουηδίας, αντί της δικής της.

Για μήνες, διάφοροι «θεωρητικοί συνωμοσιολόγοι» συνέχιζαν να ισχυρίζονται ότι η Ρωσία δεν κατέστρεψε στην πραγματικότητα τους δικούς της αγωγούς.

Η καταστροφή των δικών της αγωγών ήρθε περίπου ένα μήνα αφότου κάποιοι στην ΕΕ πρότειναν τη χρήση του αγωγού Nord Stream 2 για την αύξηση των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας και επίσης «συνέπεσε τέλεια» με την πολλαπλή αύξηση των αποστολών LNG των ΗΠΑ στην ΕΕ, που ξεπέρασε το ρωσικό φυσικό αέριο παραδόσεις για πρώτη φορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και οι συνήθως συμμορφωμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να διαμαρτυρηθούν ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πολεμική κερδοσκοπία.

Η Ρωσία ανατινάζει τη γέφυρα της Κριμαίας

Στις 8 Οκτωβρίου, ο «κακός δικτάτορας Putin» ήταν άρρωστος και κουρασμένος να βλέπει ολόκληρη τη Γέφυρα της Κριμαίας, κι έτσι αποφάσισε να την ανατινάξει.
 
Δυστυχώς, οι άνδρες στους οποίους εμπιστεύτηκε αυτό το έργο απέτυχαν και κατάφεραν να καταστρέψουν «μόνο» εν μέρει τη γέφυρα που είναι ζωτικής σημασίας για τη ρωσική πλευρά.
 
Για άλλη μια φορά, για να το κάνει πιο διασκεδαστικό, ο  Putin διέταξε τους σαμποτέρ να προσπαθήσουν να φτάσουν στην Κριμαία μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και Γεωργίας, μετά να περάσουν από τη νότια Ρωσία και να φτάσουν στη γέφυρα από τα ανατολικά. 

Οι επαναλαμβανόμενες επιθετικές δηλώσεις του συμβούλου του Zelensky, Mykhailo Podolyak, ο οποίος καυχιόταν για την επίθεση, καθώς και παρόμοιες δηλώσεις από το υπουργείο Άμυνας του Κιέβου, ακόμη και ο ίδιος ο Ουκρναός πρόεδρος, ήταν απλώς ένα ακόμα κομμάτι της ρωσικής προπαγάνδας και δεν θα μπορούσαν ποτέ με κανέναν τρόπο να εμπλέξουν κανέναν άλλον!

Η Ρωσία επετέθη στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye (NPP), ο "κακός Putin" συνειδητοποίησε ότι τα στρατεύματά του εκεί δεν είχαν πολλά να κάνουν, έτσι αποφάσισε να διατάξει την κοντινή ρωσική μονάδα πυροβολικού να αρχίσει να βομβαρδίζει τους συντρόφους τους στο NPP. Προφανώς, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να φύγουν οι ευαίσθητες πυρηνικές τεχνολογίες των ΗΠΑ από εκεί , καθώς η Ρωσία στερείται τέτοιας προηγμένης υψηλής τεχνολογίας λόγω της εξαιρετικά υπανάπτυκτης βιομηχανίας πυρηνικής ενέργειας.

Η Ρωσία επιτίθεται τακτικά στον... εαυτό της με drones

Οι κλιμακούμενες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δυτικές περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Μόσχας, δεν προέρχονται από τον γείτονα της....σε καμία περίπτωση. 

Έτσι έρχεται σε αυτό σημείο... το εξής ερώτημα: από πού προέρχονται αυτές οι μυστηριώδεις μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές; 

Για άλλη μια φορά, το μόνο λογικό συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι η αδυσώπητη πλήξη του Προέδρου Putin.

Επειδή η Μόσχα είναι πολύ ασφαλής, αυτό ενισχύει σημαντικά τη μονοτονία, με αποτέλεσμα να δίδονται οι συγκεκριμένες εντολές του Ρώσου προέδρου για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στην πρωτεύουσα.

Αυτός είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας μέσα και γύρω από τη Μόσχα έχουν με κάτι να ασχοληθούν....

Η Ρωσία ανατινάζει το δικό της φράγμα για να πλημμυρίσει η... ίδια

Το πρωί της 6ης Ιουνίου, η Ρωσία συνειδητοποίησε ότι «χόρτασε» το φράγμα Kakhovka και γι' αυτό αποφάσισε να το ανατινάξει. 

Το «κακό Κρεμλίνο» προχώρησε σε αυτό το σχέδιο αφού συνειδητοποίησε ότι θα οδηγούσε σε καταστροφικές πλημμύρες των περιοχών υπό τον έλεγχό του και επίσης θα έθετε σε κίνδυνο εκατοντάδες αμυντικές θέσεις του ρωσικού στρατού. Επιπλέον, η παροχή νερού για την Κριμαία βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, υπονοώντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ότι Putin είχε κάθε λόγο να διατάξει την καταστροφή του φράγματος.
 
Ωστόσο, αν και αρκετοί ανώτατοι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Κιέβου, όπως ο υποστράτηγος Andriy Kovalchuk, δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στον Kakhovka και μάλιστα πραγματοποίησαν «δοκιμαστικά χτυπήματα» , αυτό είναι προφανώς απλώς ρωσική προπαγάνδα σύμφωνα με μέσα όπως η Washington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου