MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Τσουνάμι αποκαλύψεων για υπουργούς και δημοσιογράφους υπό παρακολούθηση

Πλήθος πολιτικών, κυβερνητικών και αντιπάλων, διευθυντές εφημερίδων και επιχειρηματίες φέρονται να παρακολουθούνταν • Στην Αθήνα βρέθηκε κλιμάκιο του FBI • Η εισηγήτρια της Pega εγκαλεί την Κομισιόν
 
Απανωτά τα χαστούκια στο Μαξίμου για το σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων με το σφυροκόπημα να κλιμακώνεται για τα καλά εκθέτοντας ξεκάθαρα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. 
 
Νέα αποκάλυψη - «βόμβα» αναφέρει πως κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έπεσαν θύματα υποκλοπών με το παράνομο λογισμικό Predator, το οποίο το Μαξίμου διατείνεται πως δεν χρησιμοποιεί.
 
Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Documento υποστηρίζει πως οι παρακάτω πολιτικοί, τρεις διευθυντές εφημερίδων, όπως επίσης και τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω κακόβουλων λογισμικών, που αποστέλλονταν σε στενούς τους συνεργάτες.
Τις αποκαλύψεις σχολίασε αμέσως η εισηγήτρια της αρμόδιας Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου, Σόφι ιν’τ Βελντ, που χθες ξεγύμνωσε το «σύστημα Μητσοτάκη» λέγοντας πως όλα δείχνουν την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών, όπως ο ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.
 
Η εισηγήτρια της Pega εγκαλεί την Κομισιόν
 
Η Ολλανδή ευρωβουλευτίνα σήμερα αναφέρει ότι το FBI βρίσκεται στην Ελλάδα για να ερευνήσει το σκάνδαλο, ενώ παράλληλα καταδικάζει το γεγονός ότι η Europol και η Ευρωπαϊκή Επιτροπής προσπαθούν επίμονα να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν την υπόθεση.
 
Χθες η ίδια τόνισε την ανάγκη να διαλευκανθεί η υπόθεση πριν τις εκλογές, αφού επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν προσπάθησε να ερευνήσει τα δεδομένα, γιατί καθυστέρησε να ελέγξει την Intellexa και γιατί δεν παρείχε τα απαραίτητα στοιχεία αλλά και την ΕΥΠ για την καταστροφή των φακέλων του Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.
 
Στο μεταξύ ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου γράφει πως χθες «η γραμματεία τoυ εισαγγελέα πρωτοδικών κάλεσε επιτέλους μάρτυρες· πέντε ολόκληρους μήνες από την κατάθεση της μήνυσης Κουκάκη», ενώ «υπουργοί της κυβέρνησης δέχονταν τηλεφωνήματα για να σχολιάσουν πληροφορίες πως είχαν λάβει μολυσμένα λινκ που συνδέονταν με το Predator».
 
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη κλιμακίου του FBI, πηγή της κυβέρνησης φέρεται να είπε στο Inside story: «Όσο περισσότερο ενεπλάκησαν οι ιδιώτες στη διακίνηση του λογισμικού, τόσο περισσότερο χάνεται ο έλεγχος για το ποιος το έστειλε και ποιος το πήρε».
 
Εσωκομματικές ρωγμές 
 
Όπως σημειώνει σήμερα η «Εφ.Συν.», το σκάνδαλο των υποκλοπών μαζί με την υπόθεση Πάτση παράγουν διαβρωτικά αποτελέσματα για την κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στριμωγμένος, αντιμέωπος με ρωγμές και στη βάση του κόμματός του.
 
«Καλά ούτε ένας από όσους κι όσες αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο του documento δεν έχει την τσίπα και τα κότσια να βγει και να καταδικάσει τις παρακρατικές πρακτικές Μητσοτάκη και της ομαδούλάς που εχουν μετατρέψει τη χώρα σε τριτοκοσμική Μπανανία; Ντροπή» σχολίασε με σημερινή ανάρτησή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Τα ονόματα που περιεχονται στη λίστα του documento είναι ενα μικρο -- αλλά χαρακτηριστικό -- δειγμα των εκατονταδων ονοματων που παρακολουθουσε ο Μητσοτακης. Οχι για λόγους εθνικης ασφαλείας. Αλλά για να μπορεί να τους εκβιάζει πολιτικά και να dealαρει σε οικονομικο πεδίο».
 
Πηγή : https://www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου