MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ρωσία: Biden και Soros πίσω από τα εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία – Ποιος ο ρόλος της Big Pharma

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι ο Biden επέβλεψε το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ στην Ουκρανία


Ο Joe Biden και ο George Soros συντόνισαν και χρηματοδότησαν το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δήλωσε ο Igor Kirilov, επικεφαλής των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά δημιουργήθηκε μια νομοθετική βάση για τη χρηματοδότηση της έρευνας απευθείας από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
 
Για να γίνει αυτό, με κρατικές εγγυήσεις, διάφορες ΜΚΟ που ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα προσείλκυσαν κεφάλαια.
 
Για παράδειγμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama «το 2005 συνήψε συμφωνίες εταιρικής σχέσης με την Ουκρανία για την έναρξη στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στη χώρα».
 
Με τη σειρά της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ηillary Clinton «υιοθέτησε την αμερικανική στρατηγική για την αντιμετώπιση των βιολογικών απειλών και συνέβαλε στη νομιμοποίηση της έρευνας».

O ρόλος του Biden

Ο σημερινός επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Joe Biden, ως αντιπρόεδρος υπό τον Οbama, «συντόνιζε τις δραστηριότητες του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος ενώ ενεπλάκη σε οικονομική απάτη στην Ουκρανία».

Aργότερα, και ο επενδυτής George Soros αποδείχθηκε ότι ήταν «ο κύριος χορηγός της στρατιωτικής βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία και του λόμπι της Big Pharma».
 
Σημειώνεται πως σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν φαρμακευτικές εταιρείες όπως οι Pfizer, Moderna και η αμερικανική Merck, καθώς και η εταιρεία Gilead, που συνδέεται με το στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ, εξήγησε ο Kirillov.
 
Αυτό επιτρέπει στους ειδικούς των ΗΠΑ να παρακάμπτουν τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας κατά τη δοκιμή νέων φαρμάκων.
 
Έτσι, οι δυτικές εταιρείες μειώνουν σοβαρά το κόστος υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων και αποκτούν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.
 
Νωρίτερα, ειδικοί του υπουργείου Άμυνας επισκέφτηκαν δύο βιολογικά εργαστήρια στη Μαριούπολη, όπου βρήκαν πολλά στοιχεία.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα δίκτυο περισσότερων από 30 βιολογικών εργαστηρίων δημιουργήθηκε στην Ουκρανία που λειτούργησε προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά όλα τα απαραίτητα για τη συνέχιση του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος απομακρύνθηκαν μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.
 
Το υπουργείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία έχει πραγματικά γίνει πεδίο δοκιμών του Πενταγώνου για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων και τη δοκιμή νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου