MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Το εμβολιαστικό πρόστιμο, το άρθρο του Lancet και το «παράθυρο» του Όβερτον

Με αφορμή την χθεσινή συζήτηση και αντιπαράθεση στη Βουλή, γύρω από την επιβολή προστίμου στους άνω των 60 μετά τις 16 Ιανουαρίου , που δεν θα κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, η κυρίως ανάλυση στον 98.4 του Γ. Σαχίνη, επικεντρώθηκε στο πως αναλύεται ο ισχυρισμός , πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η επιβολή προστίμου στους 60 και άνω που δεν θα εμβολιάζονται.


Με βάση μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία για αυτό, παρατέθηκε και μια πρόσφατη δημοσίευση στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet , στον ιστότοπο του , ως άρθρο που εγκρίθηκε για να δημοσιευτεί .Με την υπόμνηση πως προφανώς υπάρχουν πολλές μελέτες που κατά καιρούς η εκπομπή έχει παρουσιάσει αλλά ότι εδώ πρόκειται για επιστολή- άρθρο , δηλαδή για άποψη που όμως δεν απορρίπτεται ως ατεκμηρίωτη, γιατί αλλιώς δεν θα τη δημοσίευε το περιοδικό.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η εκπομπή, απόψεις γνωστής ομάδας επιστημόνων από τον τόπο μας, έχει και εκείνη στείλει επιστολή- άρθρο , που δημοσιεύθηκε σαν τέτοια στο Lancet αν και εδώ παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως μελέτη !!! Στην ίδια ανάλυση παρατέθηκε στη λογική της διαχείρισης της πανδημίας , το πώς μπορεί το «αδιανόητο» να συζητιέται στη θέση του λογικού, με αναφορά και παραλληλισμό στην εσωτερική «λογική» και τεχνική του περίφημου «παραθύρου του Όβερτον».
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου