MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Η Γαλλία χάνει την Γουαδελούπη, της υπόσχεται αυτονομία μετά την εξέγερση κατά υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών!!

H ισχυρογνωμοσύνη και η αλαζονία πληρώνονται. Η Γαλλία χάνει την κτήση της την αποικία Γουαδελούπη. Ο λαός του νησιού εξεγέρθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και μετά από 10 μέρες γενικής απεργίας, ταραχών συγκρούσεων ως και με πραγματικά πυρά η Γαλλία δια του Υπουργού της Outre-mer του Sébastien Lecornu δηλώνει έτοιμη να μιλήσει για αυτονομία της Γουαδελούπης.. Η Γαλλία ταπεινώθηκε. Ο Μακρόν στον τοίχο.


Η υγειονομική αποικιοκρατία ηττήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνετρίβη. Οι υγειονομικοί νίκησαν και κέρδισαν όχι μόνο για τους εαυτούς αλλά και για όλο το έθνος. Η εξέγερση δικαιώθηκε η κοινωνική αλληλεγγύη επίσης αφού τα συνδικάτα και ο λαός στήριξαν τον αγώνα των υγειονομικών. Οι υγειονομικοί πήραν από εδώ από την Γουαδελούπη ως σήμερα ακόμη γαλλικό έδαφος μια νίκη μια ιστορική ρεβάνς για όλα τα θύματα του πογκρόμ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ανά τη γη και στέλνουν ένα μήνυμα σε όλες τις κυβερνήσεις να μην παίζουν με την φωτιά γιατί όποιος πάει για μαλλί .. καμιά φορά βγαίνει και κουρεμένος..

Le gouvernement français est « prêt » à parler de l'autonomie de la #Guadeloupe. (déclaration du ministre des Outre-mer Sébastien Lecornu, depuis la métropole) pic.twitter.com/B00eNjwWuu— Josly Ngoma (@josly_ngoma) November 27, 2021

CÉ ÇA L'AUTONOMIE EN GUADELOUPE pic.twitter.com/hUBy4UmrZY— Eustache Henri (@eustache_henri) November 27, 2021
Σε συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες για την επίλυση της κρίσης, που γεννήθηκε από την άρνηση υποχρεωτικού εμβολιασμού πριν ενστερνιστούν κοινωνικά αιτήματα «ορισμένοι εκλεγμένοι έθεσαν το ζήτημα της αυτονομίας», είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική ομιλία του την Παρασκευή προς τους κατοίκους της Γουαδελούπης.

“Σύμφωνα με αυτούς, η Γουαδελούπη θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τον εαυτό της. Θέλουν λιγότερη ισότητα με το Εξάγωνο ( Γαλλία), περισσότερη ελευθερία αποφάσεων από τους τοπικούς φορείς λήψης αποφάσεων. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό, δεν υπάρχουν κακές συζητήσεις όσο αυτές οι συζητήσεις χρησιμοποιούνται για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Γουαδελούπης», συνέχισε ο υπουργός.

Το 34,5% των κατοίκων της Γουαδελούπης είναι κάτω από το όριο της φτώχειας ένας άλλος παράγοντας που πυροδοτεί την κοινωνική έκρηξη.

Ο λαός σήμερα Σάββατο ξεχύθηκε από κάθε γωνιά της Γουαδελούπης να γιορτάσει τη νίκη του διαδηλώσεις μαζικές σε όλο το νησί. Κλίμα ανεξαρτησίας αλλά κι επαγρύπνησης ως τελική νίκη. Ογκωδέστατη διαδήλωση στο Pointe-à-Pitre κατά του pass sanitaire, υποχρεωτικού εμβολιασμού και συνθηκών διαβίωσης. Το παράειγμα της Γουαδελούπης ακολούθησε η Μαρτινίκα και πάλι με μαζικές κινητοποιήσεις και γενική απεργία διαρκείας. Μπλόκα στους δρόμους, περιφρούρηση φωτιές το ίδιο σκηνικό παντού.

Η Γαλλία με τανκ , ελικόπτερα, ειδικές δυνάμεις που απέστειλε αλλά και πραγματικά πυρά κατά διαδηλωτών δεν κατάφερε να κάμψει το αδούλωτο φρόνημα και πείσμα των πολιτών.


Αν η Γουαδελούπη αδράξει αυτονομία ή κι ανεξαρτησία θα είναι τεράστια πολιτική ήττα για Μακρόν που θα του χρεωθεί παραμονές προεδρικών εκλογών. To ερώτημα είναι τώρα αν θα πάει για απόσχιση ως και η Μαρτινίκα.


H αυτονομία της Γουαδελούπης θα είναι η πρώτη σημαντική πολιτική εξέλιξη που επιφέρει η αντίσταση των λαών κατά των υγειονομικών αποικιοκρατών, πρόδρομος κοσμογονικών εξελίξεων!!

À Basse-Terre aussi !#Greve #Guadeloupe pic.twitter.com/UDbpKU5EAZ— BRUNO BALMOKOUN (@BrunoBalmokoun) November 27, 2021

Guadeloupe today #Guadeloupe #Passanitaire #gwada pic.twitter.com/aW18xcLcrS— Gérald DELISCAR-JOURDAN (@GDELISCAR) November 27, 2021

Sanblé Lapwent : grand déboulé Contre le pass sanitaire et l’obligation vaccinale, ce samedi 27 novembre 2021, dans les rues de Pointe-à-Pitre. pic.twitter.com/lP76JCwRcd— RCI Guadeloupe (@RCI_GP) November 27, 2021

Grande manifestation à Pointe-à-Pitre en #Guadeloupe contre le pass sanitaire, l'obligation vaccinale et les mauvaises conditions de vie. #Manifs27Novembre pic.twitter.com/qMTSEWAbCG— Anonyme Citoyen (@AnonymeCitoyen) November 27, 2021  
 
En ce moment #Guadeloupe dans la rue Les images parlent d'elles mêmes #Antilles #Manifs27Novembre #Veran pic.twitter.com/CZZJMdLOec— LE GÉNÉRAL 0fficiel © (@LE_GENERAL_OFFL) November 27, 2021

La loi … Oh la loi… #Greve #Guadeloupe pic.twitter.com/5Asog7t8vk— BRUNO BALMOKOUN (@BrunoBalmokoun) November 27, 2021

Devant le CHU de Pointe-à-Pitre, manifestation des syndicats contre l’obligation vaccinale. @m6info avec @C_Dardelin en Guadeloupe pic.twitter.com/SeyemOlxFt— Pauline Buisson (@paulineB) November 27, 2021
Πηγή : dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου