MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Νομοθέτης του Wisconsin ζητά «Πλήρη δικανικό έλεγχο» μετά τα εκλογικά ευρήματα σε Georgia και Arizona

γράφει ο Zachary Stieber


Ένας εκπρόσωπος του Ουισκόνσιν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι εκλογές για το 2020 που έγιναν στην Πολιτεία θα πρέπει να τεθούν σε «πλήρη δικανικό έλεγχο» μετά από φερόμενες παρατυπίες που αποκαλύφθηκαν στην Αριζόνα και τη Γεωργία .

Ο ρεπουμπλικάνος κρατικός εκπρόσωπος Timothy Ramthun, ζήτησε επισήμως «έναν πιο ολοκληρωμένο έλεγχο» από τον πρώην κρατικό δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Michael Gableman, ο οποίος ηγείται της διεξαγωγής επανεξέτασης των εκλογών κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συνέλευσης του Ουισκόνσιν Robin Vos μαζί με συνταξιούχους αστυνομικούς , και το Νομοθετικό Γραφείο Ελέγχου, το οποίο εξουσιοδότησαν οι νομοθέτες νωρίτερα φέτος προκειμένου να διερευνήσουν τις εκλογές.

Ο Vos και το ελεγκτικό γραφείο δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό

Ο Ramthun πιέζει για τον δικανικό έλεγχο, αφού εξέτασε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από δύο κομητείες.

Μια ομάδα ακεραιότητας των εκλογών παρουσίασε εικόνες ψηφοφορίας αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται ότι « αποδεικνύεται απάτη », σημειώθηκε στον έλεγχο δια χειρός καταμέτρησης το 2020 στην κομητεία Fulton της Γεωργίας. Επιπλέον, η κομητεία έχει σαρώσει σχεδόν 200 ψήφους .

Οι ελεγκτές που διενεργούν ιατροδικαστικό έλεγχο στη μεγαλύτερη κομητεία της Αριζόνα, εν τω μεταξύ δήλωσαν σε ακρόαση την Πέμπτη ότι αποκάλυψαν σημαντικές ανησυχίες για περίπου 100.000 ψήφους. Οι ελεγκτές αναζητούν περισσότερα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων καταγραφής, από αξιωματούχους της Κομητείας της Maricopa, οι οποίοι αμφισβητούν έντονα τους ισχυρισμούς παρατυπίας.

«Είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατική μας διαδικασία ότι το Νομοθετικό σώμα του Ουισκόνσιν αναγνωρίζει τις ανησυχητικές πληροφορίες που απειλούν τον ίδιο τον ιστό της κοινωνίας μας», δήλωσε ο Ramthun.

«Προκειμένου να διαφυλάξουμε τα θεόδοτα δικαιώματά μας και να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των εκλογών μας, ζητώ να προστεθεί στο πεδίο του ελέγχου του Ουισκόνσιν» για να επιθεωρήσει τα έντυπα γραμματοσήματα στην 5η Περιοχή του Κογκρέσου του Ουισκόνσιν , ελέγξτε τα ψηφιακά αρχεία ψηφοφόρων για να βεβαιωθείτε ότι δεν πραγματοποιήθηκε διπλή σάρωση και εξετάστε διεξοδικά τις πτυχές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του εκλογικού εξοπλισμού για να βεβαιωθείτε ότι δεν πραγματοποιήθηκε παραβίαση.

«Εάν βρεθεί κάποιος από αυτούς τους δείκτες, αυτές οι ψηφοφορίες θα πρέπει να διαχωριστούν από τις επίσημες ψηφοφορίες και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αλυσίδα επιμέλειας / διερεύνησης για την προέλευση τυχόν ψευδών ψηφοφόρων. Όλα τα ψεύτικα ψηφοδέλτια δεν πρέπει να υπολογίζονται», δήλωσε ο Ramthun.

Είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι νομοθέτες στο Ουισκόνσιν να αναγνωρίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που προβλήθηκαν στην Αριζόνα και τη Γεωργία και ισχυρίστηκαν ότι όλοι θα επωφεληθούν από έναν έλεγχο, διότι θα μπορούσε να υποστηρίξει ισχυρισμούς ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με ασφάλεια.

Οι Δημοκρατικοί στο Ουισκόνσιν, συμπεριλαμβανομένης της Ann Jacobs, επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Ουισκόνσιν, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στους εκλογικούς ελέγχους που διέταξε το GOP.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια… να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη του κοινού», δήλωσε ο αρχηγός της Μειονοτικής Συνέλευσης του Ουισκόνσιν Γκόρντον Χίντς, στους δημοσιογράφους νωρείτερα αυτό το έτος.

Ο Δημοκρατικός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κέρδισε το Ουισκόνσιν με περίπου 20.680 ψήφους έναντι του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν κέρδισε δεκάδες ψήφους σε μια μερική αρίθμηση που έγινε μετά τις εκλογές. Οι Ρεπουμπλικανοί του Ουισκόνσιν ελέγχουν και τα δύο επιμελητήρια του κρατικού νομοθετικού σώματος, ενώ οι Δημοκρατικοί ελέγχουν το αρχοντικό του κυβερνήτη.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

πηγή: the Epoch Times

Πηγή : kanenazori.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου