MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Σήμα κινδύνου για όλα τα assets της Ευρωζώνης – Κίνδυνοι από Ιταλία

Ο Αλέσιο ντε Λόνγκις, αναλυτής της Oppenheimer Funds, μιλώντας στο MarketWatch, προειδοποιεί ότι η Ιταλία μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη των αγορών για το σύνολο των ευρωπαϊκών assets.

«Περιορίσαμε περαιτέρω την έκθεσή μας στην Ευρωζώνη, δεδομένων των κινδύνων για την Ιταλία» λέει ο ντε Λόνγκις. Και προσθέτει: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα, όπως συχνά ακούγεται. Αλλά, η Ιταλία δεν είναι σε θέση να “τρέχει” μεγάλα ελλείμματα, καθώς δεν τυπώνει το δικό της νόμισμα».

Το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,4% για το 2019, δεν έγινε αποδεκτό από την Κομισιόν, η οποία κάλεσε τη Ρώμη να καταθέσει νέα πρόταση, η οποία να ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες του δημοσιονομικού συμφώνου.


 
Επιμένει ο Σαλβίνι – Αυτό τον προϋπολογισμό δεν θα τον αλλάξουμε Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε και πάλι στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τον ιταλικό προϋπολογισμό. “Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ιταλών. Νομίζω ότι είναι μια επίθεση η οποία βασίζεται σε προκαταλήψεις”, είπε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι “η κύρια διαφορά εντοπίζεται στην πρόθεση να μειωθεί η συντάξιμη … Continue reading 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου