MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ο διαχρονικά αδίστακτος εχθρός των πολιτών… και σύγχρονη εξουσία “περιορισμένης ευθύνης”

Μετά την αποκάλυψη στο Μάτι, απόρροια της αχρηστίας του ελληνικού κράτους που συστηματικά καταβάλλει προσπάθειες να αποδειχθεί ότι διαχρονικά αποτελεί τον μεγαλύτερο, αδίστακτο και ανάλγητο εχθρό των πολιτών της χώρας, οι κυβερνητικοί σε μία απελπισμένη προσπάθεια να καλύψουν την ανικανότητα τους, προωθούν καινοφανείς θεωρίες. 

Αντιγράφουμε από το ΑΠΕ – ΜΠΕ το ακόλουθο απόσπασμα της συνέντευξης του αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υπουργού Επικρατείας, βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναρδάκη. 

«…Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος». 

Ο αξιότιμος υπουργός αναφέρεται φυσικά στον Πρωθυπουργό και ούτε πολύ ούτε λίγο τον παρουσιάζει, ως … θύμα. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: όλοι οι υφιστάμενοι και επίδοξοι «εθνοσωτήρες» / «εθνοπατέρες» αυτοβούλως διατίθενται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Για αυτό υποβάλλονται στην κρίση των πολιτών μέσω των εκλογών. 

Όμως είναι τουλάχιστον ανήθικο ενώ επιδιώκουν την ανάληψη της διακυβέρνησης εκ των υστέρων να καμώνονται ότι αγνοούν το «μπάχαλο» που παραλαμβάνουν και κατά συνέπεια το «φορτίο» που επωμίζονται. Και φυσικά αυτό ισχύει στη νιοστή καθώς η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και βρίσκεται βορά στις ορέξεις δανειστών, φίλων (εντός και εκτός εισαγωγικών) και συμμάχων (εντός και εκτός εισαγωγικών). 

Αν δεν μπορούν να σηκώσουν το «φορτίο» ας μην ζητήσουν τη ψήφο των πολιτών. Αν όμως ζητούν τη ψήφο των πολιτών τότε αυτομάτως αναλαμβάνουν και το «φορτίο» που αυτή συνεπάγεται. Πολιτική …περιορισμένης ευθύνης δεν υπάρχει. 

Αλλά βέβαια στη σημερινή Ελλάδα όπου η πολιτική και φυσική ηγεσία του (κατ’ ευφημισμό) Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Σωμάτων Ασφαλείας δικαιολογούν την εκατόμβη αθώων θυμάτων λόγω των καιρικών συνθηκών και των πολεοδομικών παραβάσεων και επιπρόσθετα τα βρίσκουν όλα όσα έπραξαν καλώς καμωμένα, γιατί κάποιοι να μην προωθήσουν και την ιδέα το ίδιο να ισχύσει και για την πολιτική! 

Αφού λοιπόν προωθείται η ιδέα της Πυροσβεστικής που δρα αποτελεσματικά χωρίς ισχυρούς ανέμους και σε περιοχές χωρίς αστική ανάπτυξη ή με τέλεια ρυμοτομία, τώρα προωθείται και η αντίληψη του «πρωθυπουργού-θύματος» του «φορτίου» που κληρονόμησε με την ανάληψη της εξουσίας. 

Αν δεν υπήρχαν τα αθώα θύματα και η μαζική καταστροφή που έχει επηρεάσει χιλιάδες συμπολίτες μας η αντίληψη του «πρωθυπουργού – θύματος» θα ήταν ένα ουσιωδώς λανθασμένο θεωρητικό σχήμα. Τώρα όμως αποτελεί προσβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου