MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Τα μνημόνια φεύγουν, οι αυτοκτονίες συνεχίζονται – Η πραγματική οικονομία είναι διαφορετική από την “ευημερία των αριθμών”

Τα πανηγύρια για την έξοδο από τα μνημόνια σχεδιάζονται, οίκοι και αναλυτές μιλάνε για την “ιστορική” 21η Αυγούστου 2018, οι αριθμοί ευημερούν, αλλά η πραγματική οικονομία συνεχίζει να ζει στιγμές μνημονίων. Το ιδιωτικό χρέος δεν…ρυθμίστηκε ποτέ και καμία σημασία δεν του δίνουν κυβέρνηση και “θεσμοί”. Η Ελλάδα σώθηκε(;), οι Έλληνες όχι (ακόμη).

Οι αυτοκτονίες για οικονομικά προβλήματα που “συνόδεψαν” την είσοδο της χώρας σε αυτά, συνεχίζονται. Την Κυριακή, δύο αυτοκτονίες σχετιζόμενες με τα οικονομικά συγκλόνισαν τις τοπικές κοινωνίες στην Ευκαρπία στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο στην Κρήτη.

—-Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 60χρονος άνδρας στην περιοχή της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Thestival.gr, ο 60χρονος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, κοντά στα κοιμητήρια της Ευκαρπίας. Τον άτυχο άνδρα τον εντόπισε ο αδελφός του το πρωί της Κυριακής. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 60χρονος αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

—Απαγχονισμένος σε πάρκο του Ηρακλείου Κρήτης εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής ένας 48χρονος. Ο αυτόχειρας βρέθηκε κρεμασμένος σε μονόζυγο παιδικής χαράς. Το πάρκο βρίσκεται πίσω απο τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή Μπεντεβή. Περίοικοι, σε κατάσταση σοκ, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε επί τόπου. Το πτώμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Κάτοικοι της πόλης κάνουν λόγο για μια ακόμη αυτοκτονία που συγκλονίζει το νησί εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου