Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες μίας τέτοιας πράξης για το μέλλον της πατρίδας τους και των παιδιών τους, γνωρίζοντας πως όλοι σέβονται έναν αποφασισμένο λαό, αλλά κανένας μία τρομοκρατημένη, εθελόδουλη μάζα.
«Για την ονομασία των Σκοπίων δεν θα αποφασίσουν μόνο οι άνθρωποι που μέχρι χθες ακόμη έλεγαν τα Σκόπια Μακεδονία. Είμαστε και εμείς εδώ που ζήσαμε και ζούμε στη Μακεδονία και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ! Είμαστε εμείς που τιμήσαμε και τιμούμε τους Ηρωικούς Μακεδονομάχους που έπεσαν για να ζούμε εμείς εδώ ελεύθεροι και δυνατοί… Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχνάει τους ήρωες που έπεσαν στο Βάλτο των Γιαννιτσών, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τους κρεμασμένους Παπάδες και τους Προκρίτους στα Χωριά της Φλώρινας και της Καστοριάς! Αυτή τη φορά από εδώ και εμπρός θα είμαστε και εμείς εδώ και δεν θα αφήσουμε τίποτε και κανέναν να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας μας… Γιατί όταν χαρίζεις όνομα, χαρίζεις και έδαφος» (Φ. Φράγκος, πρώην στρατηγός).
Άποψη
Οργανώνεται ένα μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ελπίζω να είναι αντίστοιχο με αυτό του 1992. Τότε ο Κ. Καραμανλής είχε δηλώσει με δάκρυα στα μάτια, πραγματικά και όχι κροκοδείλια όπως των σημερινών πολιτικών ότι, η Μακεδονία είναι 100% ελληνική και δεν πρόκειται να ξεπουληθεί το όνομα της σε καμία άλλη χώρα. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2008, ο ανιψιός του συμφώνησε σε μία σύνθετη ονομασία, την οποία επικαλείται σήμερα ο αρχηγός της ΝΔ ως λύση του προβλήματος! Ευτυχώς όμως για την Ελλάδα, τα Σκόπια δεν το δέχτηκαν και ο τότε πρωθυπουργός, ένας από τους βασικότερους υπευθύνους της υπερχρέωσης της χώρας μας, έθεσε βέτο στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.
Κατά την άποψη μου τώρα το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος το αντιμετωπίζει με ελαφρότητα αποδεχόμενος τη σύνθετη ονομασία (άρθρο μου), όποια δικαιολογία και αν εφευρίσκει. Η Ελλάδα βέβαια βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και δέχεται πολλές πιέσεις για να συμβιβαστεί, αλλά δεν πρέπει να αποδεχτεί ποτέ μία τέτοια εξέλιξη, η οποία πιθανότατα θα αποτελούσε το ξεκίνημα του διαμελισμού της. Είναι κάτι που άλλωστε το γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού είναι δεδομένο πως εάν δεν αντιδράσουν οι Έλληνες, η λεηλασία του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου της πατρίδας μας από τους πιστωτές της θα συνοδευτεί από κινδύνους που θα αφορούν την εδαφική της ακεραιότητα, ενώ στο τέλος θα καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας και θα εξαφανιστεί σταδιακά ως Έθνος, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν.
Συνεχίζοντας δεν θέλω να πιστεύω πως ο πρωθυπουργός θα συμπεριφερθεί με δειλία στο θέμα της Μακεδονίας, πόσο μάλλον με ενδοτικότητα. Ότι μπορεί στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και στην παράνομη αντιστροφή του δημοψηφίσματος να απογοήτευσε τους Έλληνες, δολοφονώντας την τελευταία τους ελπίδα και προδίδοντας την πολιτική του ιδεολογία, αλλά δεν θα το κάνει σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.
Ειδικά όσον αφορά τη μετέπειτα πορεία του, όπου τήρησε βασιλικότερα του βασιλέως τα μνημόνια με την ελπίδα πως θα τηρήσει επίσης τις υποσχέσεις της η γερμανική κυβέρνηση διαγράφοντας μέρος των χρεών, η εναλλακτική του επιλογή δεν ήταν άλλη από τη σύγκρουση, για την οποία πίστευε πως δεν έχει την εξουσιοδότηση των Ελλήνων. Ως εκ τούτου θα πρέπει να κριθεί τελικά όταν η Γερμανία αναιρέσει τις δεσμεύσεις της και ο ίδιος συνεχίσει να υποτάσσεται στις εντολές της, εφαρμόζοντας περαιτέρω τα μνημόνια. Για να είμαι όμως ειλικρινής, πιστεύω πως οι Έλληνες δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν και δεν πρόκειται να δώσουν μία τέτοια καθαρή εντολή σε κανέναν πολιτικό.
Δεν συμμερίζομαι βέβαια τις κατηγορίες του κ. Πάγκαλου περί ενός ηλιθίου λαού, αλλά διακρίνω πως οι Έλληνες, πολύ λιγότερο οι Ελληνίδες, θέλουν να κερδίσουν έναν πόλεμο χωρίς να έχουν απώλειες. Ότι αναζητούν κάποιον που θα τους προτείνει μία ανώδυνη, σίγουρη λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να σηκωθούν από τον καναπέ και να χάσουν τη βολή τους.
Στο θέμα όμως της Μακεδονίας ο πρωθυπουργός έχει μία ξεκάθαρη εντολή, αφού το 70% των Ελλήνων τάσσονται εναντίον οποιασδήποτε ονομασίας που θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία». Πως είναι απαράδεκτο να θέλουν να χαρακτηριστούν Μακεδόνες οι Σλάβοι και οι Αλβανοί κάτοικοι του κρατιδίου ενώ, εάν η Ελλάδα συμβιβαζόταν, τότε δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να απαιτήσει κάτι ανάλογο η Βουλγαρία που κατέχει επίσης εδάφη της 100% δικής μας Μακεδονίας.
Ο πρωθυπουργός όμως πρέπει να στηριχθεί από όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, μέσω της μαζικής συμμετοχής τους στη διαδήλωση της Κυριακής. Εάν δεν το κάνουν, εάν δεν συγκεντρωθούν δηλαδή τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, τότε δεν θα φταίει ο ίδιος αλλά εμείς, οπότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Θα συμβεί δηλαδή κάτι ανάλογο με τα μνημόνια, όπου είναι αδύνατον να διαπραγματευτεί την κατάργηση τους μία κυβέρνηση, αν υποθέσουμε πως θα το ήθελε, όταν η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής τα ψηφίζει, η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει πως είναι αναγκαία εάν όχι «θεάρεστα» και οι πολίτες ούτε καν διαμαρτύρονται.
Κλείνοντας, οι Έλληνες πρέπει να πουν ΟΧΙ στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο θρασύ κρατίδιο των Σκοπίων. Πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες μίας τέτοιας πράξης για το μέλλον της πατρίδας τους και των παιδιών τους, γνωρίζοντας πως όλοι σέβονται έναν αποφασισμένο λαό, αλλά κανένας μία τρομοκρατημένη, εθελόδουλη μάζα. Πρέπει λοιπόν να δώσουν μαζικά το παρόν τους στη διαμαρτυρία της Κυριακής και όχι να σκύψουν το κεφάλι, όπως κάνουν τα τελευταία οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.
Πηγή : https://analyst.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου