MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ο»Οικουμενικός» και «Γερμανός» Λεβέντης: «ΝΑΙ σε οικουμενική, ΝΑΙ στην Ε.Ε., ΝΑΙ στα HotSpot, ΝΑΙ στη Μέρκελ, ΟΧΙ στο Βέτο»

ΖΗΤΩ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ…. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ (ΥΠΟΠΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS!!! 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή του Star «στον ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

«Στο προσφυγικό πρέπει να ταυτιστούμε με τις αποφάσεις της ΕΕ» 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι οι χώρες που κλείνουν σύνορα θα έχουν συνέπειες, ενώ εκτίμησε ότι αν «παγώσουν» τα κονδύλια προς την Τουρκία, τότε «θα έχουμε πάρτι». 

«Η θέση μου για το προσφυγικό είναι να ταυτιστούμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Μόνο συγκλήσεις πρέπει να κάνει η Ελλάδα, αν προχωρήσει σε συγκρούσεις, τελείωσε η χώρα» πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο στο κείμενο για το προσφυγικό να μην αναφέρονται οι λέξεις: «κυρώσεις ή βέτο», «γιατί θα μας φέρουν σε σύγκρουση με ομάδα χωρών», αλλά να υπάρχει η λέξη «συνέπειες». 

«Να φτιάξουμε τα hotspots και να πάμε με την Μέρκελ» τόνισε. 

«Δεν υπέγραψα το κείμενο των αρχηγών για το προσφυγικό, γιατί δεν ήθελαν να μιλήσουμε για οικουμενική κυβέρνηση» 

Στο ερώτημα «γιατί δεν υπέγραψε το κείμενο που υπέγραψαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για το προσφυγικό;», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξήγησε ότι αρνήθηκε να το υπογράψει, γιατί ενώ ο ίδιος ζητούσε επιμόνως να συζητηθούν και τα υπόλοιπα θέματα (οικουμενική, οικονομικό θέμα, αξιολόγηση, ασφαλιστικό), «κανείς τους δεν ήθελε να συζητήσουμε για τα άλλα θέματα». 

«Ήταν συνεννοημένοι Μητσοτάκης- Θεοδωράκης-Γεννηματά – Η Φώφη έπαιζε με το κινητό της» 

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται τυχοδιωκτικά, σκέφτονται το τομάρι τους και όχι την χώρα» κατήγγειλε ο κ.Λεβέντης και πρόσθεσε πως «υπήρχε άξονας συνεννόησης Μητσοτάκη- Θεοδωράκη-Γεννηματά στην σύσκεψη». 

Ο κ.Λεβέντης άφησε αιχμές για την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Γεννηματά, λέγοντας ότι «κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών έπαιζε με το κινητό της, έπαιρνε οδηγίες μέσω του κινητού της». Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι ενώ αρχικά δεν ήθελε να συζητηθεί το θέμα της οικουμενικής κυβέρνησης, τελικά μετά από έξι ώρες συνεδρίασης, το έριξε στο τραπέζι. 

«Πέντε φορές με πλησίασε ο Καμμένος για να υπογράψω το κείμενο. Έξι φορές άλλαξαν το ανακοινωθέν» είπε σε άλλο σημείο για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών . 

Τι ατάκα του είπε ο Παυλόπουλος στο τέλος της σύσκεψης 

Μάλιστα αποκάλυψε και μια φράση που του είπε φεύγοντας από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Βλέπετε κύριε Λεβέντη για ένα ανακοινωθέν… φτύσαμε αίμα, ιδρώσαμε,πήγα έξι φορές μέσα και εσείς… μιλάτε για οικουμενική! Αυτό μου είπε» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτηρίζοντας πάντως «σημαντική και αξιοπρόσεχτη προσωπικότητα» τον κ.Παυλόπουλο. 

Θέλει οικουμενική χωρίς την Ένωση Κεντρώων – Δεν θέλει εκλογές 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε πολλές φορές την επιθυμία του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν θέλει να συμμετέχει σε αυτήν. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι οικουμενική κυβέρνηση θέλει και ο λαός, προειδοποιώντας ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφή για την χώρα.

Τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει για πρωθυπουργός, επικαλούμενος μάλιστα και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι χάνει την δυναμική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ . 

«Πάντα μιλούσα για οικουμενική με την συμμετοχή της ΝΔ» πρόσθεσε, ασκώντας σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

«Κρέμεται από το ζωνάρι της Μέρκελ ο Τσίπρας – Δεν κάνει για πρωθυπουργός» 

«Ο Τσίπρας κρέμεται από το ζωνάρι της Μέρκελ … Δεν τον κατηγορώ για την θέση του, αλλά για την κωλοτούμπα του. Με την επιπολαιότητα του χρέωσε την χώρα 14 δισ ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι αν συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός (σσ ο Τσίπρας), η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση. 

«Η Ελλάδα θα πάει σε 5 μνημόνια και μετά σε Grexit» 

«Η Ελλάδα θα πάει σε 5 μνημόνια και μετά σε Grexit, γιατί ο Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Η χώρα θα χάνει χρόνο, αν μείνει αυτή η κυβέρνηση. Ο Τσίπρας δεν κάνει γι’ αυτή την δουλειά… Πέντε χρόνια, όσο ήταν αντιπολίτευση, μιλούσε για ένα άπιαστο όνειρο, στον έκτο χρόνο έκανε το λιοντάρι με τις διαπραγματεύσεις, και τελικά τα υπέγραψε όλα… ξεβρακώθηκε και δεν ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε. 

«Θα φτάσω το κόμμα μου στο 15%» 

Μάλιστα, ο κ.Λεβέντης αποκάλυψε τις προθέσεις του να φτάσει το κόμμα του στο 15%, πράγμα που όπως είπε, δεν αρέσει καθόλου στην κα Φ.Γεννηματά και στον κ.Σ.Θεοδωράκη. 

Άναψε φωτιές όταν μίλησε για «αριθμητική δικτατορία» 

Κάποια στιγμή τα αίματα στην εκπομπή «στον ενικό» άναψαν, όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για… «αριθμητική δικτατορία». 

«Ο Παυλόπουλος ζήτησε να δει τον γιο μου – Λάθος η απόφαση να αλλάζω κάθε εξάμηνο τους βουλευτές μου» 

Στο ερώτημα «γιατί πήγε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με τον γιο του Μάριο Γεωργιάδη και όχι μόνος του» , ο κ.Λεβέντης αφού εξήγησε ότι τον συνόδευε – όπως γίνεται με όλους τους πολιτικούς που πηγαίνουν στο Προκόπη Παυλόπουλο- αποκάλυψε ότι ο γιος του μπήκε στην κατ’ ίδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι όπως είπε, το ζήτησε ο τελευταίος. 

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν έχει χρίσει τον γιο του διάδοχο στο κόμμα, ενώ μιλώντας για την δέσμευση του να αλλάζει τους βουλευτές του κάθε εξάμηνο, ο κ.Λεβέντης παραδέχτηκε ότι «ήταν λάθος η απόφαση αυτή», καθώς όπως είπε «ήταν λίγος ο χρόνος», γι’ αυτό και θα τους αλλάξει αργότερα.

Πηγή : hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου