MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στην κορυφή... των χειρότερων επιδόσεων - Στο 73,7% η μακροχρόνια ανεργία.

Αρνητική πρωτιά στη μακροχρόνια ανεργία κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται σε 73,7%, μακράν το υψηλότερο στη σχετική λίστα.

Παράλληλα, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη όσον αφορά το συνολικό ποσοστό ανεργίας, με 24,7%, ενώ κατέχει το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό στη συνολική απασχόληση, με 51,1%, και το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στην απασχόληση ατόμων 55-64 ετών, με μόλις 34,6%.

Αξιοσημείωτο επίσης στην έρευνα του ΟΟΣΑ, η οποία στηρίζεται σε στοιχεία του γ' τριμήνου του 2015, είναι ότι η Ελλάδα έρχεται δεύτερη, πίσω από την Τουρκία, όσον αφορά την χαμηλή ποιότητα στους χώρους εργασίας. 

Τέλος, αρνητικές επιδόσεις καταγράφει η χώρα μας και στην απασχόληση των μεταναστών, με 53,4%, αλλά και στην εκπαίδευση, την απασχόληση ή την εξειδίκευση των νέων ανθρώπων (15-29 ετών), με το ιδιαίτερα υψηλό και αρνητικό ποσοστό του 26,7%, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στην τέταρτη χειρότερη θέση στη σχετική κατηγορία. 

Πηγή: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου