MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: «Παρελθόν τα μνημόνια της λιτότητας, παρελθόν η κυβέρνηση Σαμαρά»

Για «ιστορική ημέρα για τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά και την τρίτη, άκαρπη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με τη σημερινή ψηφοφορία η Βουλή απέδειξε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν».

«Σήμερα η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια λιτότητας», πρόσθεσε, κλείνοντας τις δηλώσεις του με την παραίνεση: «να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι».

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την οδύνη του για τις ζωές που χάθηκαν στο ναυάγιο του Norman Atlantic ενώ εξέφρασε την ελπίδα του να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια όσων είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στο πλοίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου