MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οι μπράβοι της εξουσίας με τα εξαπτέρυγα απειλούν και τρομοκρατούν τους πολίτες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Η προχθεσινή ομιλία του δικομματικού καρεκλοκένταυρου κ. Στουρνάρα, νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στα πλαίσια επετειακής εκδήλωσης στη μνήμη του Ξενοφώντα Ζολώτα (1904-2004), είχε μια τυχοδιωκτική και αξιοθρήνητη για κεντρικό τραπεζίτη αποστροφή, που καταδεικνύει ότι το καθεστώς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με νύχια και με δόντια, θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην κυβερνητική εξουσία. Και σε εκλογές να πάμε, το δικομματικό καθεστώς θα πολεμήσει με λύσσα, θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, για να μην φύγει από την εξουσία.

Η καιροσκοπική ομιλία του κ. Στουρνάρα πιστοποιεί την ορθότητα των απόψεών μας, ότι, οι εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ντέρμπι και όχι περίπατος. Στην ομιλία του ο κ. Στουρνάρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή κατάσταση της εθνικής μας οικονομίας, είπε τα εξής ανεκδιήγητα και ανάρμοστα για τον θεσμικό του ρόλο: «Η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις… Η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό». 

Ουσιαστικά ο κ. Στουρνάρας, μας είπε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι χάλια και για να μην γίνει μεγαλύτερο το χάλι της με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εσείς οι εθνοσωτήρες της Βουλής βγάλτε πρόεδρο Δημοκρατίας τον Δήμα, για να παραμείνουμε όλοι στις καρέκλες μας άλλα δύο χρόνια, ώστε να μην έλθει στην κυβερνητική εξουσία ο Τσίπρας με τον Καμμένο και χάσουμε τη μάσα.

Όσοι ασχολούμαστε με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό με την οικονομική επιστήμη και αναλύουμε με αμεροληψία και ανιδιοτέλεια τα τεκταινόμενα στην εθνική μας οικονομία, πολλά διδαχτήκαμε και εξακολουθούμε να διδασκόμαστε από το πλούσιο συγγραφικό-ερευνητικό έργο των Ιωάννη Ζωγράφου (1844-1927), Ανδρέα Ανδρεάδη(1876-1935), Δημοσθένη Στεφανίδη (1896-1976), Πίνδαρου Χριστοδουλόπουλου, Δημητρίου Καλλιτσουνάκη, Ξενοφώντα Ζολώτα (1904-2004), Άγγελου Αγγελόπουλου (1904-1995), Παναγιώτη Παυλόπουλου, Ηλία Μπαλόπουλου, κ.ά., από τους οποίους μάθαμε γράμματα. Δεν θα μιλήσω για ήθος και ηθική. 

Ανάμεσα στα πολλά που διδαχτήκαμε από το αξιόλογο ερευνητικό τους έργο, είναι η μεθοδολογία των εθνικών λογαριασμών και γενικότερα η μέθοδος προσέγγισης των οικονομικών φαινομένων. Με απλά λόγια, μας έδωσαν να καταλάβουμε, τι σημαίνει “οικονομική μεθοδολογία” και πως η αποτελεσματική προσέγγιση των οικονομικών φαινομένων, προϋποθέτει την ενδελεχή και τεκμηριωμένη ανάλυση των ποσοτικών και των ποιοτικών δεδομένων.

Και ερχόμαστε στον θεσιθήρα κ. Στουρνάρα. Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι το αυτοδύναμο ερευνητικό του έργο είναι πενιχρό και μη αναγνωρίσιμο διεθνώς, υποδηλώνοντας ότι κατέχει μια θέση που δεν την δικαιούται, η προχθεσινή ομιλία του ήταν ανάρμοστη και προσβλητική για τον θεσμό που εκπροσωπεί. Ο κ. Στουρνάρας άμεσα και έμμεσα έστελνε το μήνυμα στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ότι η εθνική οικονομία καταστρέφεται, η ρευστότητα στα διάφορα κανάλια της οικονομίας είναι ανύπαρκτη και γι’ αυτό ψηφίστε Δήμα για πρόεδρο Δημοκρατίας, για να παραμείνει την επόμενη διετία το δικομματικό κατεστημένο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, μήπως και οι μαύρες μέρες μετατραπούν σε άσπρες. 

Διαφορετικά, αν η Βουλή δεν βγάλει πρόεδρο Δημοκρατίας και πάμε σε εθνικές εκλογές, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική οικονομία θα καταστραφεί ολοσχερώς και θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη. Αυτά που λέει ο κ. Στουρνάρας σήμερα, γιατί δεν τα έλεγε χθες που ήταν υπουργός Οικονομικών; Τώρα τα θυμήθηκε που διαπιστώνει ότι η τωρινή Βουλή δεν βγάζει πρόεδρο Δημοκρατίας και αν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σχηματίσουν κυβέρνηση, θα πάει κατευθείαν σπίτι του και θα χάσει τις 280.000 ευρώ το χρόνο συν όλα τα άλλα οικονομικά προνόμια που απορρέουν από την καρέκλα που κάθεται; Να μας πει πόσα εκατομμύρια ευρώ βγάζουν οι συνδαιτυμόνες του, από τις μελέτες που αφειδώς η Τράπεζα της Ελλάδας μοιράζει στο κύκλωμα που κινείται;

Για την εύρυθμη λειτουργία του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού μας πολιτεύματος, η παρούσα Βουλή δεν θα πρέπει να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας. Η σημερινή Βουλή δεν είναι αντιπροσωπευτική. Για παράδειγμα, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, η ΔΗΜΑΡ είχε λάβει 6,25% εκλέγοντας 17 βουλευτές. Τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ σήμερα είναι γύρω στο 1%, που σημαίνει ότι σε μια αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να ήταν στην τωρινή Βουλή. Είναι δημοκρατικό και ηθικό, οι μπράβοι της Βουλής (Σαμαράς, Βενιζέλος και σια) με τα εξαπτέρυγα τους (Στουρνάρας κ.ά.), να εκβιάζουν το κοινοβούλιο και να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, ότι, αν η παρούσα Βουλή δεν εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας, θα έλθουν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταστραφούμε; Δηλαδή, με τις μνημονιακές πολιτικές, που χρεοκόπησαν τη χώρα και υποθήκευσαν το μέλλον τουλάχιστον τριών γενεών, έσωσαν την πατρίδα;

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου