MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Οι υπαίτιοι για την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων!

Πολλές είναι οι θεωρίες και οι απόψεις για το πώς η χώρα μας έφθασε στο χείλος της χρεωκοπίας και στην οικονομική καταστροφή των Ελλήνων. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά για το πώς οδηγηθήκαμε στο 1.500.000 ανέργους, στο κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και επιχειρήσεων, στη (σχεδόν) διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, του συστήματος υγείας και πρόνοιας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών και την μετανάστευση περίπου 300.000 νέων, προς αναζήτηση εργασίας σε άλλες χώρες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι επιστήμονες.


Μια από τις αλήθειες, για την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια, είναι ότι υπεύθυνοι είναι αποκλειστικά όσοι κυβέρνησαν την χώρα από το 1980 έως σήμερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση (δηλαδή η Γερμανία).


Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πέραν του ότι είναι «γωνιακό οικόπεδο» από τις φυσικές της ομορφιές, τον ήλιο και τη θάλασσα, διαθέτει και υπέδαφος πλούσιο σε φυσικό αέριο, πετρέλαια αλλά και χρυσό.


Αυτόν τον πλούτο μας τον θέλει πάση θυσία η Γερμανία. Η οποία με τον μανδύα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την οποία ελέγχει απόλυτα οικονομικά) μ’ ένα μακρόπνοο σχέδιο κατόρθωσε να μας οδηγήσει στη χρεωκοπία και να μας ελέγχει απόλυτα. Και για όσους ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί, η Ελλάδα βρίσκεται υπό την οικονομική κατοχή της Γερμανίας.


Με τα μνημόνια που μας επέβαλαν, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε μόνοι μας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί (κι όταν μπορούσε πάλι λάθη έκανε) να πάρει καμία απόφαση αν δεν την εγκρίνει πρώτα η Γερμανία (και για τα μάτια του κόσμου η Τρόικα).


Στις 10ετίες του ’50 του ’60 και του ’70, η Ελλάδα είχε αλματώδη ανάπτυξη. Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από ένα καταστροφικό Β’ Παγκόσμιο πόλεμο (και έναν εμφύλιο) οι Έλληνες δούλευαν. Δούλευαν σκληρά και πέτυχαν να δημιουργήσουν μια ισχυρή οικονομία, χωρίς να χρειάζονται δανεικά. Ήρθαν όμως από το 1980 τα μεγάλα "πολιτικά μυαλά" και διπλασίασαν τους δημόσιους υπαλλήλους (για άγρα ψήφων) διπλασίασαν τους μισθούς (διαλύοντας έτσι επιχειρήσεις και βιομηχανίες με άνθηση) και άρχισαν οι αθρόες επιδοτήσεις προς τους αγρότες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάψει να εργάζεται ο αγρότης και η χώρα να κάνει πλέον εισαγωγές από το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για την κτηνοτροφία και για άλλους παραγωγικούς κλάδους.


Μετά ήρθαν τα ΜΟΠ, το ΕΣΠΑ που έδωσαν απίστευτα χρήματα στους Έλληνες και ειδικά στην ύπαιθρο, όπου όλοι αντί να εργάζονται ζούσαν πολυτελή ζωή μ’ αυτά (γεμίσαμε 4Χ4, νυχτερινή ζωή κλπ). Και η ανάπτυξη σταμάτησε πλήρως. Όλοι είχαν λεφτά (τα οποία ξόδευαν ασύστολα δημιουργώντας πληθωρισμό και χάνοντας την αξία τους). Μόνο που τότε το κράτος δανειζόταν με υπέρογκα ποσά για να τα βγάλει πέρα. Και δανειζόταν όχι με επιτόκια αγοράς, αλλά επιτόκια τοκογλυφίας.


Στη συνέχεια ήρθε και η φούσκα του χρηματιστηρίου όπου χάθηκαν οι περισσότερες οικονομίες των νοικοκύρηδων και οι αποταμιεύσεις (πλούτισαν μόνο κάποιες εκατοντάδες επιτήδειων) κι αποτελείωσε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Και σε όσους απέμειναν ακόμη κάποια χρήματα, ήρθαν μετέπειτα τα κάθε λογής χαράτσια , οι έκτακτες εισφορές, η φορολόγηση κινητών και ακινήτων, το επίδομα αλληλεγγύης και οι λοιποί φόροι για να τους τα πάρουν όλα! Και μετά, το κλείσιμο επιχειρήσεων, οι μειώσεις μισθών , η έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας.


Έτσι φθάσαμε στη ζοφερή σημερινή πραγματικότητα που η ζωή μας εξαρτάται από το τι θα πει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Και το σπουδαιότερο : κανείς δεν γνωρίζει πόσα λεφτά έχει δανειστεί η χώρα, πόσα πλήρωσε και πόσα χρωστάει ακόμη.


Λίγο πολύ έτσι οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση. Το ερώτημα είναι τι έκαναν τα μεγάλα πολιτικά μυαλά του τόπου, οι ηγέτες μας (τρομάρα τους). Άλλος ήταν καλοπερασάκιας και γυναικάς, άλλος ρουσφετολόγος, άλλος συμφεροντολόγος, άλλος ανίκανος, άλλος υποτακτικός (βάλτε όποιο όνομα θέλετε δίπλα σε κάθε επίθετο, απ’ όσους μας κυβέρνησαν). Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι από το 1980 έως σήμερα διετέλεσαν πρωθυπουργοί οι Ανδρέας Παπανδρέου, Κων/νος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράς (συνεργαζόμενος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο).


Μέλλον υπάρχει; Ο καιρός θα δείξει.


Β.Σ.

Πηγή : http://www.logiosermis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου